Πονηρές «αποστάσεις» της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ πριν τη συνάντηση με τον μνημονιακό υπουργό ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκη

Αποστάσεις, χωρίς ανάληψη πολιτικής ευθύνης γίνεται;
Δεν γίνεται !

 

 

HM_makr29-thumb-large

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα μέλη της διοίκησης της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Πάρου έχουν το ελάχιστο μυαλό που χρειάζεται για να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση που υποστηρίζουν ένθερμα, του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα μνημόνια και τα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα εξαθλίωσης της Ελλάδας και των πολιτών της, έχει αποφασίσει να αναδεχθεί, να ενισχύσει και να συνεχίσει να επιβάλει όλες τις σχετικές πολιτικές.

Μόνο έτσι, μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ενόψει της συνάντησης των εκπροσώπων των προσφευγόντων θεσμών στο ΣτΕ ενάντια στην προοπτική τοποθέτησης ανεμογεννητριών σε νησιά των Κυκλάδων (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δήμαρχοι stathakisΠάρου, Άνδρου, Τήνου, Νάξου) με τον αρμόδιο μνημονιακό υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκη (Περιβάλλοντος), έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν ανακοίνωση για να πάρουν “αποστάσεις” από την διαφαινόμενη κυβερνητική, μνημονιακή πολιτική, (και) για τις ανεμογεννήτριες.


ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ;

Βεβαίως, η ανακοίνωσή των μελών της διοίκησης της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει κανέναν στα νησιά μας, όσο δεν ανακοινώνουν τη θέση τους σε σχέση με το τι προτίθενται να κάνουν στην περίπτωση που η κυβέρνηση την οποία υποστηρίζουν δεν αποφασίσει, τώρα, πριν την εκδίκαση στο ΣτΕ, να αποσύρει την υλοποίηση της ενεργειακής πολιτικής για τις ανεμογεννήτριες (και γενικότερα), όπως την είχαν δρομολογήσει ακόμη και πριν το μνημόνιο οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (σ.σ: θυμίζουμε ότι ο νόμος που προβλέπει την τοποθέτηση ανεμογεννητριών από μεγάλα συμφέροντα, όπου γουστάρουν, και άλλα μέτρα, χρονολογείται από το 2007).

Άραγε, πρόκειται να παραιτηθούν από μέλη του κόμματος ή όχι;
Αλλιώς, πως να τους πιστέψουν ακόμη και οι δημοκράτες σύντροφοί τους, τα απλά υπόλοιπα μέλη του κόμματος στα νησιά μας;
Πως να γνωρίζουν ότι αυτές οι ανακοινώσεις δεν δημοσιεύονται για τα μάτια του κόσμου, ενώ οι ίδιοι συνεχίζουν να κρατάνε τα κλειδιά της οργάνωσης για να μπορούν να διαμεσολαβούν ρουσφέτια για συγγενείς και φίλους μέσω των τοπικών βουλευτών;


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Με αφορμή την προσεχή συνάντηση την Μ. Τρίτη (11/4) των Δημάρχων Πάρου, Άνδρου, Νάξου και Τήνου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη για το σοβαρό πρόβλημα την εγκατάστασης των αιολικών πάρκων στα νησιά μας δηλώνουμε τα ακόλουθα:

1. Τασσόμαστε στο πλευρό των Δημάρχων και της Επιτροπής Αγώνα της Πάρου στο αίτημά τους για ακύρωση της απόφασης περιβαλλοντικών όρων που υπέγραψε ο υπουργός της συγκυβέρνησης Ν. Δ. – ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης.

2. Καλούμε τον Υπουργό, παρά τα τετελεσμένα που έχουν δημιουργηθεί με ευθύνη άλλων, να προστατεύσει το περιβάλλον των νησιών μας από μια τεραστίων διαστάσεων οικολογική καταστροφή, που θα ανατρέψει τα μέχρι τώρα περιβαλλοντικά δεδομένα στα οποία στηρίχτηκε και συνεχίζει να στηρίζεται η τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, που αποτελεί τη βάση της οικονομίας τους.

3. Υπενθυμίζουμε στον Υπουργό ότι η Πάρος είναι καθολικά αντίθετη στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο νησί και είναι αποφασισμένη να την αποτρέψει με οποιοδήποτε τίμημα.

4. Δηλώσεις του τύπου να περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά τη δική μας εκτίμηση, δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος, δεδομένου ότι σε ανάλογη περίπτωση έχουν δοθεί οκτώ αναβολές και στο μεταξύ οι ανεμογεννήτριες έχουν ήδη εγκατασταθεί.

5. Οι εκατοντάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι χιλιάδες εργαζόμενοι, όλος ο λαός της Πάρου περιμένει από τον Υπουργό μια ξεκάθαρη απάντηση, ταυτισμένη με τα λαϊκά συμφέροντα και την τουριστική πολιτική της κυβέρνησης, που προστατεύει την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών μας.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ”

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

* Η συνάντηση των θεσμικών εκπροσώπων των νησιών μας με τον μνημονιακό υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10/04/17

  • Σκίτσο του Ηλία Μακρή, με προσαρμογή parosnews.gr