Αντιπαραθέσεις ενόψει δημοτικών εκλογών

Την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής Κυκλάδων Γ. Βρούτσης της ΝΔ αναφερόμενος στις διεργασίες του κόμματος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου απέκλεισε το ενδεχόμενο το κόμμα του να στηρίξει τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Πάρου κ. Βλαχογιάννη. Όταν έδωσε εξηγήσεις ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να στηρίξει έναν υποψήφιο δήμαρχο που επιλέγεται από το ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό κ. Γ. Ραγκούση, εννοώντας ότι ο κ. Βλαχογιάννης αντιπροσωπεύει για την Πάρο τις κυβερνητικές επιλογές με τις οποίες το κόμμα του κ. Βρούτση δεν συμφωνεί.
Η παραπάνω τοποθέτηση του κ. Βρούτση προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή Κυκλάδων κ. Ρήγα και του νυν δημάρχου Πάρου κ. Βλαχογιάννη που σε ανακοινώσεις τους επιτίθενται κυρίως κατά τη κ. Πρωτολάτη, δηλαδή της Επάρχου Πάρου που έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα της για την θέση της δημάρχου Πάρου (;).
Η κ. Πρωτολάτη δημοσιοποίησε την απάντηση της με την οποία δεν ασχολείται καθόλου με την ανακοίνωση Ρήγα. Σε προφορική της συνέντευξη εξήγησε ότι δεν αντιπαρατίθεται με τον βουλευτή γιατί αυτό δεν έχει κανένα νόημα όσο αφορά τα ζητήματα της Πάρου, δεδομένου ότι ο κ. Ρήγας δεν είναι υποψήφιος για τον Δήμο. Αναγνώρισε το δικαίωμα του να λέει ό, τι θέλει, να υποστηρίζει όποιον θέλει, ενώ κατέληξε χαρακτηριστικά: «…Ζητώ συγνώμη από τον κ. Ρήγα γιατί δεν του ζήτησα την άδεια για να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου Πάρου, προτιμώντας να ζητήσω την γνώμη και την στήριξη των συμπολιτών μου Παριανών».
Όσο αφορά τον κ. Βλαχογιάνη, η κα Πρωτολάτη του απάντησε πως αυτή την εποχή η ίδια προκρίνει την ενασχόληση της με τα προβλήματα των συμπολιτών της στην Πάρο οι οποίοι δίνουν την μεγάλη μάχη της οικονομικής επιβίωσης και όχι με δηλώσεις τρίτων οι οποίες μάλιστα, δεν αναφέρουν το όνομα της. Τέλος η κ. Πρωτολάτη επισημαίνει στον κ. Βλαχογιάννη ότι κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της στις αρχές Απριλίου είχε ξεκαθαρίσει τις θέσεις που διέπουν τη σχέση του συνδυασμού της  με τα κόμματα. Στις τότε ανακοινώσεις της, τον παρέπεμψε.