Κωλοτούμπες και ψέματα για την Αλυκή

Πρωταγωνίστρια η αντιδήμαρχος Δ. Σαρρή

foto_thalassia_spor

Η αντιδήμαρχος κ. Δ. Σαρρή αποτελεί την πρώτη και αμετακίνητη επιλογή του δημάρχου κ. Μ. Κωβαίου από την εποχή που ο τελευταίος ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Πάρου.
Τις τελευταίες ημέρες διαδραματίζεται μία περίεργη υπόθεση στην Αλυκή, που αφορά την άσκηση του επαγγέλματος της εκμάθησης ή χρήσης θαλάσσιων μέσων άθλησης και ψυχαγωγίας σε παραλία του χωριού.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Αυτή η υπόθεση ξεκινά το 2015, όταν ιδιώτης καταθέτει αίτηση για την έκδοση άδειας για θαλάσσια σπορ. Με το θέμα ασχολήθηκε τότε η Δημοτική Κοινότητα Αγκαιριάς, αλλά και η τριμελής επιτροπή του Λιμεναρχείου. Η διοίκηση της δημοτικής κοινότητας Αγκαιριάς υπό τον εκλεγμένο πρόεδρο με το ψηφοδέλτιο του Μ. Κωβαίου, κ. Κώστα Πούλιο αποφάσισε ομόφωνα την απόρριψη του σχετικού αιτήματος του ιδιώτη ήδη από το 2015.

Μετά από αυτήν την απόρριψη, το 2016, ο ιδιώτης υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα χρησιμοποιεί στις δραστηριότητες του χερσαίο παραλιακό χώρο, δηλαδή αιγιαλό. Έτσι, κατόρθωσε να κάνει χρήση δικαιώματος να απευθυνθεί ξανά στην τριμελή επιτροπή που ορίζει ο νόμος να επιλαμβάνεται παρόμοιων θεμάτων, όταν δεν παραχωρείται για χρήση ο αιγιαλός και η παραλία, αλλά μόνο η θάλασσα. 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αυτή η επιτροπή συστήνεται και λειτουργεί με μέλη τον εκάστοτε λιμενάρχη, τον έπαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Εκπρόσωπος του Δήμου Πάρου συνεπώς ήταν η αντιδήμαρχος Δ. Σαρρή που ψήφισε θετικά για να πάρει άδεια ο εν λόγω ιδιώτης.
———————————————————————————————-

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

Το φετινό καλοκαίρι, νομότυπος ο ιδιώτης, ξεκίνησε την επαγγελματική δραστηριότητα του. Από την πρώτη ημέρα υπήρξαν αντιδράσεις στην Αλυκή και γενικά την Αγκαιριά. Οι κάτοικοι ζητούν την ανάκληση της απόφασης άμεσα, αφού η δραστηριότητα αντιβαίνει στο είδος διακοπών και τις συνήθειες των επισκεπτών της τουριστικής περιόδου, καθώς θέτουν και ζητήματα ασφάλειας.


ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Η δημοτική αρχή έχει δείξει επανειλημμένως ότι ενδιαφέρεται να εξυπηρετεί ψηφοφόρους και φίλους ψηφοφόρων της, αλλά πιο πολύ ενδιαφέρεται να βρίσκεται στην πλευρά της πλειοψηφίας των κατοίκων, όταν πρόκειται για θέματα της δημόσια εικόνας της. Δεν την ενδιαφέρει τίποτε άλλο, από την εξασφάλιση περισσότερων εξυπηρετήσεων σε επίπεδο ατομικών συνεννοήσεων (ρουσφέτια), αλλά και θετικών ταυτίσεων με την εκάστοτε πλειοψηφία στη δημόσια συμπεριφορά της.
Αυτό είναι το αντιφατικό δόγμα της.-

Στην παραπάνω λογική και προσωπική τακτική του δημάρχου, Μ. Κωβαίου, έχουν συμπαραταχθεί φαίνεται τα περισσότερα στελέχη όλης της δημοτικής διοίκησης. Με πρώτη, την πολιτική συνοδοιπόρο, την εξαρχής αγαπημένη αντιδήμαρχο, Δώρα Σαρρή.

Η αντιδήμαρχος έτσι φαίνεται να έπραξε στην περίπτωση της αδειοδότησης των θαλασσίων σπορ στην Αλυκή, αφού: α) ψήφισε υπέρ της αδειοδότησης του ιδιώτη, όταν δεν το γνώριζε κανείς, αλλά … β) θέλησε να ανακαλέσει την υπογραφή της, έναν ολόκληρο χρόνο μετά, στο τέλος του φετινού Ιουνίου, όταν κατάλαβε ότι ολόκληρο το χωριό είναι αντίθετο με την συγκεκριμένη δραστηριότητα.
————————————————————————————————-

Η Δ. ΣΑΡΡΗ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕ
ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ

Η κ. Σαρρή με έγγραφο της που φέρεται να αποστέλλει στις 26/06/17 προς το Λιμεναρχείο Πάρου ζητά περίπου την ανάκληση της άδειας που η ίδια είχε υπογράψει ως μέλος της τριμελούς επιτροπής!

Αυτό δεν θα συνιστούσε πρόβλημα μόνο για την εκπρόσωπο του Δήμου στην τριμελή, αλλά και για την Λιμενάρχη και για τον Έπαρχο που επίσης συμφώνησαν με την έγκριση της αίτησης του ιδιώτη το 2016.

Όμως, μεταξύ των λαθών του Λιμενάρχη, του Έπαρχου και της Αντιδημάρχου, υπάρχει μία κρίσιμη διαφορά: 
μόνο η αντιδήμαρχος Δώρα Σαρρή, όταν ψήφιζε υπέρ της έκδοσης άδειας, γνώριζε την αρνητική απόφαση των εκπροσώπων της Αγκαιριάς η οποία είχε προηγηθεί της συνεδρίασης της τριμελούς.

Αυτό το γνωρίζουμε από τη νομοθεσία. Οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων κάθε χωριού που αποτελούν έναν ενιαίο Δήμο, είναι υποχρεωτικό να κοινοποιούνται στην κεντρική διοίκηση του Δήμου και μάλιστα, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για κάθε περιοχή. Πόσο μάλλον που ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγκαιρίας κ. Κ. Πούλιος ανήκει πολιτικά στον ίδιο συνδυασμό με την κ. Δ. Σαρρή.

Συνεπώς, η αντιδήμαρχος ψήφισε ενάντια στη θέληση των εκπροσώπων των πολιτών της Αγκαιριάς. Μένει να μας εξηγήσει γιατί προτίμησε να υποστηρίξει τον ιδιώτη.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλυκής οφείλει να μας εξηγήσει:
α) πότε ακριβώς διαβίβασε την σχετική απόφαση του συμβουλίου Αγκαιριάς του 2015, στον Δήμο Πάρου;
β) στο πλαίσιο διασφάλισης της θέλησης των πολιτών του χωριού, ποιος είναι ο λόγος που δεν διαβίβασε αμελλητί την απόφαση του συμβουλίου του στα υπόλοιπα μέλη της τριμελούς επιτροπής (Έπαρχο, Λιμενάρχη) για να γνωρίζουν – πριν αποφασίσουν – ότι υπάρχουν αντιδράσεις;
————————————————————————————

ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ!

Στις 4/07/17 και ενώ στην Αγκαιριά το καζάνι των αντιδράσεων «βράζει» εναντίον της

10584019_686328468125602_4223882007379823965_n

Η Μ. Χανιώτη, στην ανάρτηση στο facebook της οποίας, εκτέθηκε η αντιδήμαρχος Δ. Σαρρή

αδειοδότησης θαλάσσιων μέσων ψυχαγωγίας, η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, κ. Μ. Χανιώτη, πραγματοποιεί μία δημόσια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook σχετικά με το θέμα. Έκανε μία προσπάθεια να ασκήσει κριτική και να ασκήσει «πίεση» στους αρμόδιους με σκοπό την λύση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από την αδειοδότηση θαλάσσιων σπορ στον κόλπο του Αγίου Νικολάου.  (Βλέπε «στοιχείο 1» στο τέλος του κειμένου)

Η αντιδήμαρχος κ. Δ. Σαρρή αντέδρασε με επιτιμητικό σχόλιο εναντίον της κ. Μ. Χανιώτη και πρόβαλε μέρος εγγράφου που εμφανιζόταν να είχε στείλει για το θέμα προς το Λιμεναρχείο Πάρου με ημερομηνία 26/06/17. Ήθελε να καταδείξει δημόσια ότι συντασσόταν με τις αντιδράσεις των κατοίκων της Αλυκής (Αγκαιριάς) και να «μαλώσει» την κ. Μ. Χανιώτη που ασκούσε κριτική, χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού στέλνοντας το έγγραφο είχε κάνει – τάχα – το χρέος της.

Βεβαίως, πολλοί που παρακολούθησαν τις συγκεκριμένες δημοσιεύσεις παραξενεύτηκαν που η κ. αντιδήμαρχος δεν δημοσίευε ολόκληρο το έγγραφο, αλλά μόνο τις διευθύνσεις αποστολέα (δλδ: της ίδιας) και παραλήπτη (δλδ: του Λιμεναρχείου). 
——————————————————————————————

ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΣ ΕΚΤΕΘΗΜΕΝΗ
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ. ΣΑΡΡΗ 

Από την έρευνα που κάναμε, καταλήξαμε στα εξής:

α) η αντιδήμαρχος κ. Δ. Σαρρή έγγραφε ψέματα στο fb ότι είχε στείλει στο Λιμεναρχείο έγγραφο εναντίωσης στη λειτουργία επιχείρησης θαλάσσιων σπορ στον Άγιο Νικόλα Αλυκής, όταν μάλιστα το επιδείκνυε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 4/7. 

β) η αντιδήμαρχος κ. Δ. Σαρρή απέκρυπτε σκόπιμα το υπόλοιπο του δήθεν εγγράφου της στην εν λόγω δημόσια συνομιλία της στο fb, γιατί ήθελε να αποκρύψει από τους αναγνώστες Παριανούς πολίτες ότι οι συνάδελφοι της τοπικοί σύμβουλοι Αγκαιριάς είχαν διαμαρτυρηθεί από το 2015 προ του ενδεχόμενου να εκδοθεί άδεια για θαλάσσια σπορ, άδεια που παρά την απόφαση της Αγκαιριάς, η αντιδήμαρχος κ. Δ. Σαρρή την ψήφισε στην τριμελή επιτροπή του Λιμεναρχείου το 2016.

Πως θα μπορούσε να εμφανίζεται πειστικά – δήθεν θορυβημένη – από τις αντιδράσεις στην Αγκαιριά για τις οποίες παρεμβαίνει δήθεν άμεσα στο Λιμεναρχείο με έγγραφο της 26/6/17, αν από το έγγραφό της το ίδιο φαινόταν ότι γνώριζε τις αντιδράσεις από το 2015;

γ) Η αντιδήμαρχος κ. Δ. Σαρρή ήταν η μόνη που γνώριζε τις αντιδράσεις των πολιτών της Αγκαιριάς, όπως είχαν εκφραστεί από τους εκπροσώπους τους του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς το 2015, όταν στις 7/06/16 συνεδρίασε η αρμόδια τριμελής επιτροπή. Παρά του ότι ήταν η μόνη που γνώριζε, δεν ενημέρωσε ούτε τον Λιμενάρχη Πάρου, κ. Αντ. Ραγκούση, ούτε τον Έπαρχο Πάρου – Αντιπάρου, κ. Κ. Μπιζά, που είναι τα υπόλοιπα δύο μέλη της επιτροπής, πριν ψηφίσουν.

Το αντίθετο, ψήφισε θετικά στην εγκατάσταση θαλάσσιων σπορ και μάλιστα με τη συμφωνία των συναδέλφων της.
————————————————————————————————

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως γνωρίζουμε τα παραπάνω;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από την απάντηση του Λιμεναρχείου Πάρου σε σχετικό αίτημα μας που δημοσιεύεται πλήρης εδώ: (Βλέπε «στοιχείο 2» στο τέλος του κειμένου).

Από όλα όσα θα διαβάσει ο αναγνώστης την μεγαλύτερη αξία έχουν αυτά που αποκαλύπτει το έγγραφο του Λιμεναρχείου για τα ψεύδη Δ. Σαρρή:

1) Το Λιμεναρχείο αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά στην απάντησή που μας δίνει στις 11 Ιουλίου 2017 ότι δεν έχει λάβει κανένα έγγραφο υπέρ των αιτημάτων των κατοίκων της Αγκαιριάς για την άρση λειτουργίας των θαλασσίων σπορ στην παραλία του Αγίου Νικολάου. Συγκεκριμένα αναφέρει: …Από το βιβλίο εισερχομένων εγγράφων της υπηρεσίας μας προκύπτει ότι το ανωτέρω έγγραφο δεν έχει περιέλθει στην κατοχή μας”.

Άραγε πόσες ημέρες κάνει το έγγραφο που δημοσίευε η αντιδήμαρχος κ. Δ. Σαρρή μισό, να πάει από το δημαρχείο στον λόφο της Αγίας Άννας στην Παροικιά, μέχρι το Λιμεναρχείο;
Έχει – υποτίθεται – εκδοθεί στις 26/6 και στις 11/7 δεν υπάρχει στο Λιμεναρχείο!!!

2) Το Λιμεναρχείο αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά στην απάντηση που μας δίνει στις 11/7/17 ότι καμία ενημέρωση δεν έλαβε ποτέ από τον Δήμο Πάρου για τις αντιδράσεις στην Αγκαιριά. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Η Υπηρεσία μας μέχρι την 07-06-2016 δεν είχε γίνει αποδέκτης οιουδήποτε εγγράφου από τους “αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου Πάρου στην Δημοτική Κοινότητα Αγκαιριάς … για αρνητική τοποθέτηση σε εν λόγω αδειοδότηση”.

Αλλά ακόμη πιο αποκαλυπτική είναι η αναφορά στη συνεδρίαση στην οποία δόθηκε η άδεια και την στάση της αντιδημάρχου κ. Δ. Σαρρή, αφού λέει: “Επιπροσθέτως, κατά την συνεδρίαση της τριμελούς επιτροπής, δεν έγινε οιαδήποτε συναφή τοποθέτηση από τα μέλη της”.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Μ. ΚΩΒΑΙΟΣ
ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;

Μετά από τα παραπάνω, δεν υπάρχει κανένας λόγος να απευθυνόμαστε στην αντιδήμαρχο κ. Δ. Σαρρή. Κατά τη γνώμη μας, ούτε οι κάτοικοι της Αγκαιριάς έχουν λόγο να απευθύνονται στην κ. Δ. Σαρρή. Η “δράση” της και η στάση της στο θέμα είναι δεδομένη.

Άραγε ο δήμαρχος Μ. Κωβαίος μπορεί να εξηγήσει γιατί η δημοτική αρχή που εκπροσωπήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα από την αμετακίνητη αντιδήμαρχο του, συγκατατέθηκε για την άδεια αποκρύπτοντας τις αντιδράσεις του χωριού κατά την επίμαχη συνεδρίαση στην οποία δόθηκε η άδεια;

Άραγε ο δήμαρχος Μ. Κωβαίος μπορεί να εξηγήσει γιατί δημόσια η αντιδήμαρχος του Δ. Σαρρή πρόβαλε ένα έγγραφο – δήθεν υπέρ των αιτημάτων των κατοίκων της Αγκαιριάς – το οποίο δεν εστάλη ποτέ στο Λιμεναρχείο της Πάρου;

Την τελευταία πολιτική απάτη ίσως να μην μπορέσει να την εξηγήσει και ο ίδιος, απλούστατα διότι έχει συμμετάσχει και ο ίδιος σε αυτήν, μίας που έχει δημοσιευτεί το ψευδο-έγγραφο Δ. Σαρρή (και μάλιστα ολόκληρο!) στην ιστοσελίδα που έχει φτιαχτεί τους τελευταίους μήνες με εντολή και αιγίδα του ίδιου, που λειτουργεί τάχα για να ενημερώνονται οι κάτοικοι για τα “έργα και τις ημέρες” μίας δημοτικής αρχής που πολιτεύεται με ψέματα…
(Βλέπε «στοιχείο 3» στο τέλος του κειμένου)

Το τελευταίο ερώτημα είναι το αυτονόητο: γιατί η δημοτική αρχή Μ. Κωβαίου, στην υπόθεση της άδειας θαλασσίων σπορ στην Αλυκή υποστήριξε τόσο πολύ τα συμφέροντα ενός ιδιώτη;
Γιατί αγνόησαν και κορόιδεψαν τις απόψεις των εκλεγμένων εκπροσώπων του χωριού και των κατοίκων της περιοχής;

———————————————————————-

ΠΗΓΕΣ

1) Στοιχείο 1 (με «κλικ» στον τίτλο ανοίγει) : Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Δ. ΣΑΡΡΗ ΣΤΟ FB ΤΗΣ Μ. ΧΑΝΙΩΤΗ
2) Στοιχείο 2: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ 11/07/17
3) Στοιχείο 3: Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Μ. ΚΩΒΑΙΟΥ
(Στην κεντρική φωτογραφία του θέματος, από δεξιά προς τα αριστερά, ο δήμαρχος Μ. Κωβαίος και η αντιδήμαρρχος Δ. Σαρρή)

ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΣΗΜΕΙΟ:

aliki_thalassia (1)