Ποιος φοβάται τον Έπαρχο Κ.Μπιζά;

Εσωτερικός “πόλεμος” κάτω από το τραπέζι για τις ανεμογεννήτριες

kobaios_marinopoulos_bizas

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ εβδομάδα ο έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κ. Μπιζάς δημοσίευσε μακροσκελή ανακοίνωση με την οποία:

δήλωνε την απαρέσκεια του για όσους διακινούν πληροφορίες στην Πάρο για την συνέπεια με την οποία ο ίδιος και η περιφερειακή διοίκηση υπό τον περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο έχουν ταχθεί και αγωνίζονται ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε τέσσερα νησιά των Κυκλάδων (και την Πάρο),

– παρέθεσε το ιστορικό της υπόθεσης των ανεμογεννητριών στο σκέλος των σχετικά πρόσφατων θεσμικών εξελίξεων του.

Πατώντας στον σύνδεσμο που παραθέτουμε, μπορείτε να διαβάσετε το συνολικό κείμενο της παρέμβασης Κ. Μπιζά: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ. ΜΠΙΖΑ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Βεβαίως, η ανακοίνωση του Κ. Μπιζά πιστοποιεί χωρίς αμφισβήτηση ότι στο πλαίσιο της όψιμης δράσης συγκεκριμένων πολιτικών παραγόντων ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Πάρο, υπάρχουν ανταγωνισμοί και υπονομεύσεις. Αλλιώς, γιατί να αναγκαστεί να δημοσιεύσει μία τέτοια ανακοίνωση ο έπαρχος;

Το διακύβευμα κατά την άποψη του ιστοτόπου μας είναι οι βλέψεις ενόψει των εκλογών του 2019, καθώς και η αναζήτηση ευθυνών, σε περίπτωση που χαθεί το τελευταίο θεσμικό ανάχωμα ενάντια στις τοποθετήσεις ανεμογεννητριών, που είναι οι δύο προσφυγές (Περιφέρειας/δήμων και φορέων/κατοίκων) που θα συζητηθούν στο ΣτΕ τον προσεχή Μάιο.

Βεβαίως, τα “πισώπλατα μαχαιρώματᔨτα διακινούν γνωστοί απατεώνες του νησιού, φίλοι γνωστών εργολάβων και επιχειρηματιών που βρίσκονται στην Πάρο ή που έχουν “δουλειές” στην Πάρο.
Τέτοιοι αποτελούν – δυστυχώς – τους φανερούς και μυστικούς συμβούλους τοπικών αξιωματούχων που εδρεύουν σε φημισμένο λόφο της Παροικιάς, αλλά και σε γραφείο που βρίσκεται σε παρακείμενο δρομάκι της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

“Όμοιος, ομοίω και η κοπριά στα λάχανα” λέει ο σοφός λαός μας!
Ωστόσο, εδώ είμαστε και θα ξαναεξηγηθούμε καλύτερα προσεχώς…

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ

Όμως και ο δήμαρχος Πάρου Μ. Κωβαίος, πριν δέκα περίπου ημέρες, έστειλε έγγραφο προς την Περιφέρεια («κλικ» στα κόκκινα γράμματα για να διαβάσετε) ζητώντας έγγραφως την υποστήριξη στην υπόθεση των ανεμογεννητριών!
Η επιστολή αυτή (σ.σ.: που δημοσιεύθηκε λίγες μόνο ημέρες πριν την κοινή επίσκεψη των θεσμικών εκπροσώπων του νησιού στην Αθήνα για να ενημερώσουν τους εκεί Παριανούς και τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων στην Βουλή), αφενός υπονόμευε την απαιτούμενη ομοψυχία, αφετέρου αμφισβητούσε την στάση του Κ. Μπιζά ως εκπροσώπου της Περιφερειακής διοίκησης, στην Πάρο.
Ασφαλώς, δεν έγινε τυχαία, ασφαλώς, δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τον έπαρχο.