Νέο κόλπο Βλαχογιάννη, πάει (στον τοπικό) ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση αλλαγής πολιτικού δέρματος

 

blaxogiannis_syriza


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ
την απόφαση απόσπασης κάποιων γιατρών από το ήδη αποδυναμωμένο Κέντρο Υγείας Πάρου προς μικρότερα νησιά των Κυκλάδων που δεν έχουν αυτή την περίοδο καθόλου γιατρούς, μίλησαν πολλοί τις τελευταίες ημέρες στην Πάρο.

Άλλοι διαμαρτυρήθηκαν, άλλοι σφύριξαν αδιάφορα – όπως η νέα δημοτική αρχή Πάρου – ως τοπική επόπτρια του μνημονίου και των εθελόδουλων δωσίλογων που το έχουν συμφωνήσει σε κεντρικό επίπεδο χώρας.
Στο τέλος, μίλησαν και εκείνοι που επί των ημερών της θητείας τους στην ηγεσία του Δήμου Πάρου συντελέστηκε η κατάρρευση του δυναμικού της δημόσιας μονάδας υγείας του νησιού μας. Δηλαδή δημοσιοποίησε ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα ο ηττημένος δήμαρχος των τελευταίων εκλογών Χρ. Βλαχογιάννης

Το ψέμα και η υποκρισία δεν έχουν όρια. Ο άνθρωπος (Χρ. Βλαχογιάννης) στου οποίου τη δημαρχιακή θητεία αποδομήθηκε το Κέντρο Υγείας Πάρου ενώ είχε στην κυβέρνηση τον προστάτη του υπουργό εσωτερικών Γ. Ραγκούση, ο άνθρωπος που επί δυόμιση χρόνια αρνιόταν να συμμετέχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την φθίνουσα πορεία του Κέντρου Υγείας προφασιζόμενος ότι δεν έχει αρμοδιότητα ως δήμαρχος, ο άνθρωπος που προστάτευε το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ τότε, ο άνθρωπος που σύρθηκε από τη μύτη για να συμμετέχει στις διαμαρτυρίες του Συντονιστικού Υγείας, ο άνθρωπος που υπονόμευσε στο παρασκήνιο όσο κανείς άλλος το Συντονιστικό Υγείας,
σήμερα εμφανίζεται διαμαρτυρόμενος για την κατάντια και την περαιτέρω αποδόμηση του Κέντρου Υγείας!

ΤΑ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΑ

Σημασία έχουν και κάποια συμβολικά στοιχεία στην εν λόγω ανακοίνωση:
– Δεν υπογράφεται από το σύνολο του συνδυασμού, αλλά από τον ίδιο, ως επικεφαλής.
– Στο περιεχόμενο δηλώνει ότι έχει άρει την εμπιστοσύνη του στο ΠΑΣΟΚ στο οποίο μέχρι τις δημοτικές εκλογές όμνυε.

Πρόκειται για μία δημόσια ανακοίνωση αποχώρησης από το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ που με τόση πίστη υπηρέτησε εις βάρος των Παριανών πολιτών μέχρι σήμερα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια του ηττημένου τέως δημάρχου εντάσσεται σε μία συμφωνημένη τακτική με ένα μέρος από την ηγεσία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνδέεται από πολλά χρόνια με πολιτικές και άλλες περισσότερο επικερδείς συνεργασίες με τον Χρ. Βλαχογιάννη.
Αν πετύχει το σχέδιο τους, ο Βλαχογιάννης νομίζει ότι αποκτά μία νέα δυνατότητα να απευθυνθεί στο μέλλον σε ένα μεγαλύτερο εκλογικό σύνολο, οι δε συγκεκριμένη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ξεχρεώνει γραμμάτια με την πρόφαση της διεύρυνσης που έχει αποφασιστεί στα τελευταία συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ.
Βεβαίως, στα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασιστεί η διεύρυνση στους πολίτες που παλαιότερα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ και απογοητεύτηκαν. Όχι σε εκείνους που μας οδήγησαν στην κρίση.
Ακολουθεί η υποκριτική ανακοίνωση Χρ. Βλαχογιάννη:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Απόσπαση Αγροτικών Ιατρών από το Κ.Υ. Πάρου
Με αφορμή την απόφαση του Διοικητή της 2ης Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου για την μετακίνηση τριών αγροτικών γιατρών από το Κέντρο Υγείας Πάρου στα ιατρεία Ανάφης και Σικίνου η Δημοτική μας Παράταξη επισημαίνει τα εξής:

1. Συμφωνούμε απολύτως με το αίτημα των κατοίκων της Ανάφης και της Σικίνου για στελέχωση των ιατρείων των νησιών τους και τους καλούμε να αγωνιστούν μαζί μας για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Δηλαδή, καλύτερη Δημόσια Υγεία και ίσα δικαιώματα σ’ αυτήν, με τους κατοίκους της υπόλοιπης χώρας.
2. Διαφωνούμε απολύτως με την 2η Υ.Π.Ε Πειραιώς και Αιγαίου και κατ΄ επέκταση με το Υπουργείο Υγείας, γιατί αντί να δώσει λύσεις στα προβλήματα προσπαθεί να τα μπαλώσει. Καλό θα ήταν να αποσπά γιατρούς από μονάδες που παρουσιάζουν περίσσευμα και όχι από Κέντρα Υγείας, όπως είναι αυτό της Πάρου, που παρουσιάζει ελλείψεις για τις οποίες διαμαρτυρόμαστε εντονότατα αλλά κόσμια τα τελευταία 5 χρόνια.
3. Περιμένουμε ακόμα να έρθει παιδίατρος, να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να λειτουργούν οι βάρδιες του ΕΚΑΒ όλο το 24ωρο.
4. Κε διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, η απόφαση απόσπασης των 3 αγροτικών ιατρών από το Κέντρο Υγείας Πάρου αφενός και η μη ικανοποίηση των χρόνιων αιτημάτων των κατοίκων της Πάρου αφετέρου, αποτελούν αναμφίβολα συμπεριφορά προκλητική και γι αυτό πρέπει κι εμείς να σκεφτούμε σοβαρά μήπως πρέπει να αλλάξουμε τακτική και φερθούμε αναλόγως με εσάς.
5. Και τέλος, για να συμβαδίσουμε και με την πολιτική επικαιρότητα, δηλώνουμε ότι η πολιτική της σημερινής αλλά και της χθεσινής κυβέρνησης στον τομέα της υγείας και όχι μόνο, δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο για να σας δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης.
Για την Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον
Ο Επικεφαλής,
Χρήστος Βλαχογιάννης»

entipa_mauro_290514