Ραγκούσης και Βλαχογιάννης έλεγαν ότι είχαν βάλει στο ΕΣΠΑ όλο το αεροδρόμιο από το 2010!

Οι σημερινές εξελίξεις από Χρυσοχοίδη για το αεροδρόμιο
βρίσκουν δικαιωμένα μόνο «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου»
Τα λέγαμε και δεν μας άκουγε κανείς πλην ελαχίστων!

 


to_aerodromio_sto_espa

ΕΠΕΙΔΗ ήδη έχει αρχίσει το σπεκουλάρισμα από τους ηττημένους της πολιτικής Χρ. Βλαχογιάννη, τέως αποτυχημένο δήμαρχο Πάρου, και τον Γ. Ραγκούση, πρώην αρχυπουργό των μνημονίων με τα οποία καταστρέφεται η χώρα, και τους παπαγάλους τους, για το ποιος έλεγε τι για το νέο αεροδρόμιο, αναγκαζόμαστε να κάνουμε κάποιες υπενθυμίσεις.

Όταν έγινε υπουργός του μνημονίου ο Γ. Ραγκούσης δημοσιοποίησε μέσω του Δήμου Πάρου ανακοίνωση ότι ενέταξε το νέο αεροδρόμιο στο ΕΣΠΑ, δηλαδή σε Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το σύνολο του έργου, ήτοι διάδρομος, κτήρια, εξοπλισμός, οδικά έργα κλπ.
ΒΕΒΑΙΩΣ, τα χρόνια που πέρασαν έδειξαν ότι έλεγαν ΨΕΜΑΤΑ!
Ακόμη και το τμήμα του τυφλού έργου «λακκούβας» που ήταν έτοιμο από το 1998 να δημοπρατηθεί αλλά που δεν το δημοπρατούσε κανένας, διότι τι να κάνεις έναν διάδρομο μόνο του, κατασκευάζεται από χρήματα του Ελληνικού λαού, δηλαδή από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η λυόμενες εγκαταστάσεις που ανακοινώνει ο υπουργός μεταφορών Μ. Χρυσοχοίδης σήμερα (βλέπε είδηση εδώ: http://wp.me/pU7eZ-7iI ), επίσης θα χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Άλλωστε, γι’ αυτό αναγκάζονται να προβούν σε αυτή την προσωρινή λύση, διότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ για κανονικά κτήρια. Ελπίζουν ότι θα εντάξουν το έργο σε μελλοντικά προγράμματα για να τελειώσει η κατασκευή του.

Παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση με τα ψέματα Γ.Ραγκούση και Χρ. Βλαχογιάννη για εκείνα που είχαν πει στους Παριανούς:

Είχε μπει και στο ΕΣΠΑ το αεροδρόμιο
αλλά το ήξεραν μόνο ο Γ. Ραγκούσης και ο Χρ. Βλαχογιάννης

«ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Πάρος, 6 Νοεμβρίου 2009
Δημαρχείο Πάρου
Τ.Κ. 84 400 Παροικία
ΠΑΡΟΣ
«Tο νέο αεροδρόμιο της Πάρου εντάσσεται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του νησιού μας είναι πια πραγματικότητα.
(6/11/2009)

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση, με ενημέρωσε ότι το νέο αεροδρόμιο της Πάρου εντάσσεται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ).
Ήδη δόθηκε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για την ωρίμανση και στη συνέχεια την υλοποίηση του έργου.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα μεταβώ στην Αθήνα για να έχω πληρέστερη ενημέρωση από τους καθ’ ύλην αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Με την απόφασή της αυτή η Κυβέρνηση (σ.σ: ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου) ικανοποιεί ένα μακροχρόνιο αίτημα και όνειρο όλων μας.
Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του νησιού μας είναι πια πραγματικότητα.

Ο Δήμαρχος Πάρου
Χρήστος Βλαχογιάννης»