Ο Γ. Φλωράς κερδίζει δίκη υπέρ των μικρομεσαίων ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ

● «Καρφώνει» τον Κροκίδη για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της μνημονιακής ΝΔ
● Στην Πάρο σφυρίζει δήθεν ανήξερος ο Απ. Αλιπράντης του Εμπορικού Συλλόγου ο οποίος συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του μνημονιακού υποψηφίου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Βλαχογιάννη!

5261566FAF9E5EC2E87972C9AE4909C4

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ
ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ


Ο Γιώργος Φλωράς – επιχειρηματίας και μέλος του Δ.Σ Επιμελητηρίου Αθηνών ενημέρωσε για τις παρακάτω θετικές εξελίξεις για τους ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ
:
Στις 29/4/2014 εκδόθηκε από το 9ο Τριμελές Τμήμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων με αριθμό 1246/2014 η οποία έκανε δεκτή εν όλω την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Φλωρά Γεώργιου κατά του ΟΑΕΕ.
Με την απόφασή του το Δικαστήριο υποχρεώνει τον ΟΑΕΕ να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ασφαλισμένο, ανεξάρτητα του γεγονότος ότι αυτός οφείλει τις εισφορές του προς τον ΟΑΕΕ. Η απόφαση αφορά την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας που χρήζει εγχείρησης και ορίζει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εντός του οποίου πρέπει να πραγματοποιηθεί αυτή.
Η απόφαση αποδέχεται ότι η υπαγωγή στην ρύθμιση «ΝΕΑ ΑΡΧΗ», που ο ΟΑΕΕ θέτει ως προϋπόθεση για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, από την ώρα ο ασφαλισμένος αδυνατεί να καταβάλει το απαιτούμενο ποσό της ρύθμισης μαζί με τις τρέχουσες εισφορές (λαμβάνοντας υπόψη το πραγματικό εισόδημα του ασφαλισμένου), αποτελεί πραγματικό εμπόδιο για την υπαγωγή στην ρύθμιση με συνέπεια να μην αποτελεί πραγματική προϋπόθεση για την μη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Με απλά λόγια, αν ο ασφαλισμένος έχει εισόδημα 500€ τον μήνα και η ρύθμιση μαζί με τις τρέχουσες εισφορές απαιτεί καταβολή 800€ τον μήνα, δεν έχει ευθύνη ο ασφαλισμένος για την μη υπαγωγή στην ρύθμιση «ΝΕΑ ΑΡΧΗ».
Το Δικαστήριο σταθμίζει, ανάμεσα στα άλλα, το υφιστάμενο νομικό καθεστώς της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο συμφέρον που έγκειται στην ανάγκη βιωσιμότητας του δημοσίου συστήματος ασφαλίσεως, την οικονομική κατάσταση του ασφαλισμένου, τα προβλήματα υγείας που πραγματικά υφίστανται και διατάζει την θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας.

Ο δικηγόρος που χειρίστηκε

την συγκεκριμένη υπόθεση δηλώνει:
«Η άρνηση θεώρησης βιβλιαρίου από τον ΟΑΕΕ αποτέλεσε επί πολλά χρόνια μια βάναυση διοικητική πρακτική, που αποστέρησε παρανόμως το ύψιστο αγαθό της υγείας από χιλιάδες συμπολίτες μας. Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών αποκαθιστώντας τη νομιμότητα για τον προσφεύγοντα συμπολίτη μας, αποτελεί ορόσημο για τους χιλιάδες ασφαλισμένους (εκβιαστικά και εκδικητικά ανασφάλιστους) του ΟΑΕΕ. Οι άνθρωποι αυτοί, ενόσω η πολιτεία δεν φροντίζει να δώσει λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε με το να μην αναπροσαρμόζει τις εισφορές τους στο ύψος των εισοδημάτων τους εν μέσω βαθιάς ύφεσης, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να καταφύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη πλέον εγγύηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών και του Συντάγματος».
Η δικαστική απόφαση δικαιώνει πλήρως το σκεπτικό της γνωμοδότησης του έγκριτου Συνταγματολόγου κ. Αντώνη Μανιτάκη και του διακεκριμένου νομικού κ. Καϊδατζή Ακρίτα.

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ

Πρακτικά η απόφαση (παρότι είναι απόφαση ασφαλιστικών μέτρων) σημαίνει ότι ο ΟΑΕΕ οφείλει να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους που οφείλουν τις εισφορές, όσο διαρκεί η υποχρεωτική ασφάλιση αυτών στον ΟΑΕΕ για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επίσης σημαίνει ότι για όλο το διάστημα που αρνιέται να την παρέχει ο ασφαλισμένος δεν οφείλει τις εισφορές αυτές (ούτε και τους ανάλογους τόκους). Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό διότι σήμερα 400.000 ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ οφείλουν εισφορές 7 δις ευρώ, το 25% των οποίων αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δηλαδή παρανόμως ο ΟΑΕΕ διεκδικεί ένα ποσό που πλησιάζει το 1,8 δις ευρώ. Το ποσό αυτό σύντομα θα το διεκδικήσει μέσω του ΚΕΑΟ με κατασχέσεις σπιτιών και περιουσιών. ΠΑΡΑΝΟΜΑ!!!
Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι η πρώτη αλλά σημαντική δικαίωση στον αγώνα που έχει ξεκινήσει από χιλιάδες ασφαλισμένους, ώστε να αναδειχθούν τις συστηματικές παρανομίες του ΟΑΕΕ και του Υπουργείου Εργασίας. Καθημερινά χιλιάδες συνάνθρωποι βλέπουν την υγεία τους να διαλύεται, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Βρούτσης και η κ. Κωτίδου του ΟΑΕΕ τους χρεώνουν μεν με τις υποχρεωτικές εισφορές του ΟΑΕΕ αλλά δεν τους παρέχουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που οφείλουν να παρέχουν.

Ο ΦΛΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
aliprantisΟ έμπορος (εκδότης) που στηρίζει τη δικαστική μάχη σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι και ο κ. Βρούτσης τους κάνει κατάσχεση μέσω του ΚΕΑΟ για την περίθαλψη που ΔΕΝ τους προσφέρει, ενώ είναι υποχρεωμένος να το πράξει.
Η στάση του κ. Βρούτση, της Κυβέρνησης και της Τρόικα είναι άκαμπτη και θα καμφθεί μόνο μέσω της Δικαιοσύνης. Παρανομούν εις γνώση τους και αυτό είναι το πλέον επικίνδυνο.
Ήδη από τις 17/2/2014 ο κ. Βρούτσης και η Κωτίδου έχουν στα χέρια τους την Γνωμοδότηση του Συνταγματολόγου κ. Μανιτάκη που αναδεικνύει τις παρανομίες τους (http://oaee1.blogspot.gr/2014/02/blog-post_17.html). Και όμως, αδίστακτοι, αρνούνται να μεταβάλουν την πολιτική τους. Έχουν την πολιτική ευθύνη για τα ψεύτικα στοιχεία που στέλνουν στην Δικαιοσύνη περί τους χρέους των ασφαλισμένων (αφού δεν οφείλουμε τις εισφορές για την περίθαλψη που δεν μας πρόσφεραν όσο οφείλαμε) αλλά και για την επιδείνωση της υγείας όλων όσων δεν έχουν περίθαλψη λόγω οικονομικής αδυναμίας. Είναι πολιτικά υπεύθυνοι και για τους θανάτους ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ στους οποίους αρνιούνται να παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω των οφειλών τους.
Και αντί η Κυβέρνηση να συμμορφωθεί και να πράξει το καθήκον της, προστατεύοντας την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, κάνουν προσωπικές επιθέσεις και μας πολεμούν (ως Κυβέρνηση και ως εκπρόσωποί της) με στόχο να απαξιώσουν τις συλλογικές μας προσπάθειές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, με κορυφαία συνδικαλιστική θέση στα Επιμελητηριακά θέματα, μου έκανε δημόσια επίθεση τον Νοέμβριο του 2013 και με απεχθή σχόλια προσπάθησε να με λασπώσει όταν ανέφερα τον τότε σχεδιασμό για την Γνωμοδότηση του Συνταγματολόγου κ. Μανιτάκη αλλά και για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΟΑΕΕ. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Βρούτσης προσήλθε στην συνεδρίαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (όπου είμαι μέλος στο ΔΣ) συνοδευόμενος από μια κλούβα ΜΑΤ και απαγόρευσε τις κάμερες κατά την ομιλία του.

Δυστυχώς για αυτούς οι ενέργειες μας δικαιώνονται, είναι παράνομοι και οφείλουν να συμμορφωθούν. Οι δε «άνθρωποι της αγοράς» που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τους μικρομεσαίους στην Ευρωβουλή καλά θα κάνουν να ζητήσουν δημοσίως συγνώμη και να αποφασίσουν ότι αν θέλουν να προσφέρουν στους μικρομεσαίους, στην εποχή μας, δεν μπορούν να πατάνε στο καράβι της Κυβέρνησης».

20140403-095100.jpg