ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Ανάγκη για αλλαγή συστήματος ακτοπλοΐας
Πολλά λόγια, αλλά αποτέλεσμα;

 

A evi sou travel

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ στη Νάξο στις 24 με 25 Απριλίου η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών όπου την 1η μέρα συμμετείχαν και φορείς του Νομού σε ανοιχτή συζήτηση.
Μία από τις παρεμβάσεις από φορείς των Κυκλάδων ήταν αυτή που έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Στη συνέχεια, παραθέτουμε το περιεχόμενο της από σχετική ανακοίνωση του φορέα:

«Το Επιμελητήριο Κυκλάδων εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Γιάννη Ρούσσο, ο οποίος, πέραν της συζήτησης με τα στελέχη του Υπουργείου και της Ακτοπλοΐας, έθεσε από το βήμα, μεταξύ άλλων, την ανάγκη αναθεώρησης όλου του ακτοπλοϊκού σχεδιασμού των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας μέσα από τη επικαιροποίηση των μελετών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με εφαρμογή της λύσης γραμμών κορμού, όπου οι κύριες γραμμές θα καλύπτονται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες με καθημερινές συνδέσεις με όλες τις υπόλοιπες γραμμές, οι οποίες τελευταίες θα εξασφαλίζονται μέσω κρατικής συμμετοχής. Αυτή η λύση εφόσον εφαρμοστεί και παρά τις μεγάλες δυσκολίες είναι η μόνη που μπορεί να παρέχει την αναγκαία καθημερινή σύνδεση όλων των νησιών με το κέντρο αλλά και μεταξύ τους.

Σχετικά με την παρουσίαση του Υπουργείου των δρομολογίων των πλοίων των γραμμών δημοσίας υπηρεσίας για το 2014/15 με το υφιστάμενο καθεστώς, επισήμανε ο κ. Ρούσσος μεταξύ άλλων, την ανάγκη σύνδεσης σε ετήσια βάση της Σύρου με τη γραμμή Πάρου-Νάξου.
Ζήτησε επιπλέον από την ηγεσία του Υπουργείου να εξαντλήσει κάθε μέσον και να επιτύχει με κάθε τρόπο την άμεση βελτίωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των Δυτικών Κυκλάδων, μια περιοχή η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε μειονεκτική θέση.
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων συνεχίζει να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο χώρο της ακτοπλοΐας, τόσο στα θέματα γραμμών δημόσιας υπηρεσίας όσο και των υπολοίπων γραμμών, με σκοπό την εποικοδομητική παρέμβαση του όπου είναι εφικτό για την καλυτέρευση της συνδεσιμότητας των νησιών, τόσο μεταξύ τους όσο και με το κέντρο».

20140309-124214.jpg