ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΟΣ 2014 | Ναι σε όλους, ναι σε όλα αρκεί να κρατήσουμε τις καρέκλες εξουσίας | VOL.3

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ 3
(Δείτε τα προηγούμενα εδώ: http://wp.me/pU7eZ-6JB, http://wp.me/pU7eZ-6JE)

m.xanioti_blaxogiannis_1

Το κόλπο
Έτσι, αποφάσισε να διαγωνιστεί τις τελευταίες εβδομάδες με τον φίλο του Χρ. Βλαχογίαννη για το ποιος θα κάτσει στην καρέκλα του δημάρχου από την πλευρά της δημοτικής παράταξης. Βεβαίως, είναι λίγο περίεργες οι συνθήκες αυτής της «σύγκρουσης»: Υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ο Χρ. Βλαχογιάννης είχε διορίσει επί τρεισήμισι χρόνια με το μισθό του αντιδημάρχου τον Μ. Κωβαίο και τον είχε αφήσει να πηγαίνει στις κηδείες για ψήφους, ενώ εκείνος αυτός έτρωγε «κουτόχορτο».
Επίσης, οι αβρότητες και οι φιλοφρονήσεις που αντάλλαξαν στις τελευταίες ανακοινώσεις τους, προμήνυαν «ραντεβού» μετά από κύκλο εγκλωβισμού υποψηφίων, προφανώς για να τους συνενώσουν την τελευταία στιγμή για το «καλό της Πάρου και της ενότητας» και σε αυτές τις εκλογές….
Οι τελευταίες ημέρες που πέρασαν κατέδειξαν ότι ο Μ. Κωβαίος αρχικά απευθύνθηκε και πάλι στους παράγοντες της ΝΔ που έχουν απομείνει στην Πάρο για να τον στηρίξουν στην κατεύθυνση να φτιαχτεί ένας συνδυασμός από τα δεξιά (σ.σ: η «ενότητα» του 2010 δεν ήταν χρήσιμη κατά τις πρώτες ημέρες της δήθεν κρίσης στις σχέσεις τους). Αλλά τις τελευταίες ημέρες τόσο ο ίδιος, όσο και ο Χρ. Βλαχογιάννης εμφανίζονται έτοιμοι να συμπράξουν ξανά, φυσικά και πάλι με το φληνάφημα: «για το καλό της Πάρου» …

Νέα φούσκα!

Ωστόσο, ακόμη και για τις ανάγκες του «παιχνιδιού» της επιδίωξης της διατήρησης της εξουσίας, η σκηνοθεσία προέβλεπε παραίτηση του Μ. Κωβαίου από τη θέση του αντιδημάρχου. Ο Χρ. Βλαχογιάννης είχε από καιρό έτοιμη την λύση. Διόρισε την Μ. Χανιώτη.
Τα «χαρίσματα» που επιβεβαίωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης με αυτή την αντικατάσταση θα παρουσιάσουμε στη συνέχεια παραθέτοντας ένα χαρακτηριστικό δείγμα πολιτικής γραφής της αντιδημάρχου, με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για τον τομέα της δημόσιας υγείας για την Πάρο.

Όλο το τελευταίο διάστημα η Μ. Χανιώτη αυτοπροβαλλόταν σαν πασιονάρια των κινητοποιήσεων για τη δημόσια υγεία, όπως έχουμε αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ. Όμως την Δευτέρα 24|2 είχαμε την τύχη να συναντήσουμε στο δρόμο τον πιο ένθερμο των ανθρώπων που διατυπώνουν το επιχείρημα της ενδεχόμενης «βλάβης των τουριστικών συμφερόντων του νησιού από τις κινητοποιήσεις για την υγεία», τον Ευ. Κυδωνιέα. Ήταν αποκαλυπτικός!
Μας ανέφερε ότι η υπεύθυνη τουριστικής πολιτικής του Δήμου Πάρου δημοτική σύμβουλος και άρτι αναβαθμισμένη αντιδήμαρχος, η Μ. Χανιώτη, κατά τις ημέρες που προετοιμαζόταν το δημοψήφισμα και η διαδήλωση, σε επαφές που είχε με τους ίδιους στο πλαίσιο της τουριστικής επιτροπής τους περιέγραφε το πόσο μεγάλη ζημιά κάνει ο Αργουζής και το «Συντονιστικό» στη διαφημιστική προβολή της Πάρου ενόψει θερινής σεζόν. Μάλιστα, έλεγε στους φερόμενους ήδη σαν «ανήσυχους» συναδέλφους του Ευ. Κυδωνιέα ότι ο επ’ αμοιβή συνεργάτης του Δήμου για τη διαφημιστική προβολή της Πάρου της είπε ότι η δημοσιότητα που παράγεται από τις κινητοποιήσεις του «Συντονιστικού» του καταστρέφει τις προσπάθειες!
Με λίγα λόγια, η αντιδήμαρχος Μ. Χανιώτη μεταφέροντας τέτοιες ανυπόστατες πληροφορίες, εν γνώσει της, υποδαύλιζε σε αντιπαραθέσεις μεταξύ Παριανών που θα επέφεραν διάσπαση του μετώπου των πολιτών. Ακριβώς γι’ αυτό τους υποδαύλιζε: διότι ήξερε ότι οι συγκεκριμένοι είχαν από καιρό επιφυλάξεις. Τους φόρτιζε περαιτέρω λοιπόν, με υποτιθέμενες πληροφορίες ειδικών. Όχι τυχαία, τώρα εξηγείται ότι στη συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε, τα μέλη υπό την προεδρεία της Μ. Χανιώτη δημοσιοποίησαν την ομόφωνη απόφασή τους να στείλουν επιστολή με την οποία θα ζητούν από το «Συντονιστικό» ουσιαστικά να σιωπήσει.

Αυτό το διπλό παιχνίδι που αποκαλύπτεται ότι έπαιζε για λογαριασμό της δημοτικής αρχής Χρ. Βλαχογιάννη, η νεοφώτιστη Αντιδήμαρχος δεν δρομολογήθηκε για το καλό του τουρισμού ο οποίος επί των ημερών της δημοτικής αρχής Χρ. Βλαχογιάννη και Μ. Χανιώτη έχει με αριθμούς και στοιχεία πιάσει πάτο. Έγινε διότι στο «Συντονιστικό» για την υγεία ο Χρ. Βλαχογιάννης είναι ουραγός. Σύρθηκε να συμμετέχει μετά από τρία χρόνια που αδιαφορούσε. Έτσι, δεν θέλει να λειτουργεί γενικότερα και ειδικότερα ενόψει εκλογών.
Πρόκειται για άλλη μία περίπτωση διγλωσσίας και διπροσωπίας στην άσκηση πολιτικής στην οποία μας έχουν συνηθίσει τα κορυφαία στελέχη της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
(Διαβάστε τη συνέχεια στην επόμενη ανάρτηση …)

20140309-124214.jpg