Ο Γιάννης Ραγκούσης «ξέφυγε»!

__1_~1

Η αλήθεια για τη λακκούβα – σκάμμα – «πεδίο» τον «ζορίζει»
Ζητά «να τιμωρήσουν» οι Παριανοί δημοσιογράφο, επειδή γράφει την άποψη του!!!

Άρθρο – Απάντηση του Κ. Ν. ΔΡΑΓΑΤΗ από την εφημερίδα Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 26|01|13

ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ λογύδριο, διετύπωσε µε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης για να καταλήξει, να ζητήσει από τους πολίτες της Πάρου να µε «τιµωρήσουν» επειδή ασκώ κριτική, τόσο σε αυτόν, όσο και στα «ορφανά» που άφησε να «φυλάνε» το µαγαζί, όσο αυτός θα έκανε καριέρα στην κεντρική πολιτική σκηνή µαζί µε τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου (καριέρα = βάζουν τη χώρα στο µνηµόνιο και προκαλούν 3.500 αυτοκτονίες, απώλεια περιουσιών, µελαγχολία στο 80% του πληθυσµού, απώλεια εθνικής κυριαρχίας της χώρας, φυγή στο εξωτερικό επάνω από 200.000 νέων Ελλήνων που δεν είχαν δουλειά στην Ελλάδα και της παράλληλης δηµιουργίας 1.5000.000 εκ. ανέργων).

Άραγε πως εννοεί την τιµωρία ο Γ. Ραγκούσης; Θέλει να µε µαστιγώσουν, θέλει να µε πετροβολήσουν, θέλει να µου κάψουν το αυτοκίνητο; Πώς εννοεί την τιµωρία αυτός ο «βράχος» του σοσιαλισµού και…
diafimisi_entipa_mikro_1…της δηµοκρατικότητας;

Ας πάμε τώρα στην ανακοίνωση του αυτή καθαυτή:
Σχετικά µε άρθρο που δηµοσίευσα σε αυτή τη στήλη την προηγούµενη εβδοµάδα, ο Γιάννης Ραγκούσης δηµοσιοποίησε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σχετικά µε το από 19 Ιανουαρίου 2013 πρωτοσέλιδο δηµοσίευµα του δηµοσιογράφου κ. Κώστα Δραγάτη, στην εφηµερίδα του «Τα Νέα της Πάρου», όπου χαρακτηρίζει «µία λακκούβα» την κατασκευή του «Νέου Πεδίου Ελιγµών Κρατικού Αερολιµένα Πάρου» έχουµε να αναφέρουµε τα εξής:

Καταρχήν διευκρινίζουµε ότι η παράταξή µας, στην από 14 Ιανουαρίου 2013 ανακοίνωσή της σχετικά µε το Νέο Αεροδρόµιο Πάρου, ουδέποτε αναφέρθηκε συγκεκριµένα στο κ. Δραγάτη. Αντιθέτως έγινε µία γενική αναφορά για κάποιους «δήθεν» που λειτουργούν µε γνώµονα το ψέµα και τη παραπληροφόρηση ώστε να καρπώνονται διάφορα (1) … Αλλά δηµοσιογράφε κ. Δραγάτη µας, όποιος έχει τη µύγα µυγιάζεται όπως λέει κι ο λαός µας.
Αφού µας προκαλείτε κ. Δραγάτη, ας γίνουµε τώρα λιγάκι πιο συγκεκριµένοι:


ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ΨΕΜΑΤΑ

Θέτουµε υπό τη κρίση του κάθε Παριανού και Παριανής, την αξιοπιστία των γραπτών του κ. Δραγάτη σχετικά µε την κατασκευή του Νέου Αεροδροµίου Πάρου.
Για το σκοπό αυτό, σας υπενθυµίζουµε τι υποστήριζε, τι υποστηρίζει αλλά και τι προσωπικά υπογράφει ακόµη και σήµερα ο κ. Δραγάτης:

Ο κ. Δραγάτης στο πρωτοσέλιδο δηµοσίευµά του στις 19 Ιανουαρίου 2013, όχι µόνο υποστηρίζει αλλά υπογράφει προσωπικά πως αυτό που σήµερα κατασκευάζεται δεν είναι Αεροδρόµιο αλλά µια απλή «λακκούβα». Πως είναι όµως δυνατόν µία απλή «λακκούβα» να είναι συνολικού προϋπολογισµού 23.250.000 ευρώ; (2)
Ο κ. Δραγάτης λίγους µήνες πιο πριν σε πρωτοσέλιδο δηµοσίευµά του στις 12 Νοεµβρίου 2011, υπέγραφε και υποστήριζε πως δεν πρόκειται για έργο αλλά για ένα χαρτί έργου που δεν πρόκειται ποτέ µα ποτέ να ξεκινήσει.. (3) Τώρα όµως έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του Νέου Αεροδροµίου Πάρου (3)

Ο κ. Δραγάτης λίγους µήνες πιο πριν, είχε επίσης υπογράψει και υποστηρίξει πως δεν πρόκειται ποτέ να δηµοπρατηθεί το συγκεκριµένο έργο (4) (δήθεν δηµοπράτηση χαρακτηριστικά αναφέρει). Αυτό όµως είναι το επίσηµο έγγραφο µε την έγκριση της δηµοπράτησης του Νέου Αεροδροµίου Πάρου.

Τα ψέμματα όμως τελείωσαν…

Παριανοί και Παριανές,
Το Νέο Αεροδρόµιο Πάρου ήδη κατασκευάζεται !!! (5)
Τιµωρείστε όποιον προσπαθεί να υποτιµήσει τη νοηµοσύνη σας !!!

Ο συγκεκριµένος δηµοσιογράφος, βασιζόµενος στη παραπληροφόρηση και στη διαστρέβλωση της αλήθειας, όχι µόνο παραποιεί τα γεγονότα σχετικά µε τη κατασκευή του Νέου Αεροδροµίου αλλά κατ’ εξακολούθησιν λασπολογεί και συκοφαντεί (6) τη Δηµοτική Αρχή και το Δήµαρχο κ. Βλαχογιάννη γενικότερα.
Αντιθέτως, η παράταξή µας «Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον», έγκυρα και αξιόπιστα πάντοτε ενηµέρωνε το Παριανό λαό σχετικά µε τα στάδια της εξέλιξης στη κατασκευή του Νέου Αεροδροµίου Πάρου µε αποκορύφωµα τη δηµοπράτηση και έναρξη των εργασιών κατασκευής του, αποµένοντας η δηµοπράτηση των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Εµπιστευόµενοι τη κρίση σας,

Ζητάµε από το κάθε Παριανό – Παριανή να είναι αντικειµενικός και αυστηρός στη κριτική του.
Διαβάστε όλα τα δηµόσια έγγραφα που σας υπενθυµίσαµε παραπάνω και:
Κρίνετε ποιος σας κορόιδεψε και ποιος σας κοροϊδεύει… (7)
Κρίνετε ποιος σας έλεγε ψέµατα και ποιος λέει ψέµµατα… (8)
Κρίνετε ποιος σας παραπληροφόρησε και ποιος σας παραπληροφορεί… (9)

Τιµωρείστε λοιπόν, την διαστρέβλωση της αλήθειας, την παραπληροφόρηση και τα ιδιοτελή ψέµατα.(10)
Τόσο στη πολιτική, όσο στη δηµοσιογραφία αλλά και στη ζωή γενικότερα η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, η ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ, η ΑΛΗΘΕΙΑ και ο ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ είναι το παν…(11)
Όταν µιλούν οι πράξεις και τα έργα, τα λόγια είναι περιττά… (12)
Δείτε παρακάτω κι άλλες φωτογραφίες, κι άλλα βίντεο από τη κατασκευή του µεγαλύτερου έργου υποδοµής στην ιστορίας της Πάρου:» (13)

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

(Τα νούµερα αντιστοιχούν στα όµοια που βρίσκονται στο τέλος κάθε εδαφίου της ανακοίνωσης, στην οποία απαντάµε)

1 = Προκαλούµε και παρακαλούµε να µας κατονοµάσετε µε στοιχεία ποια είναι εκείνα που νοµίζετε ότι καρπώνοµαι, όταν σας ασκώ κριτική. Πείτε σε εµένα και τον Παριανό λαό, πως µπορεί να καρπώνεται κάποιος κάτι και από ποιον, όταν ασκεί κριτική στην εξουσία, την ίδια στιγµή που ασκεί αναλογικά κριτική και στις αντιπολιτεύσεις ενός Δήµου; Πείτε µας εντέλει τι δίνατε σε εµένα, όταν ενίσχυα µε το λόγο µου τις καλές σας προσπάθειες, όταν ήσασταν δήµαρχος; Πείτε δηµόσια, τι µας έχετε χαρίσει ή τι σας ζητήσαµε χαριστικά τότε;

Αν δεν απαντήσετε, τότε µε τον γενικόλογο υπαινιγµό «καρπώνονται διάφορα» συκοφαντείτε και λασπολογείτε. Τώρα, υπάρχει αυτός που µυγιάζεται, γιατί δεν σηκώνει µύγα στο σπαθί του, και υπάρχει και εκείνος που τον φτύνουν και νοµίζει ότι βρέχει. Στην Πάρο µας, Γιάννη µας, όλοι γνωρίζουν ποιο ΜΜΕ ασκεί µόνιµα και σταθερά κριτική ακόµα και σε φίλους του, ακόµα και κόντρα στην ησυχία του, στην επιχείρηση του και στην περιουσία του, Γιάννη µας. Α, Γιάννη µας, µη κοιτάτε τον ουρανό, δεν βρέχει!

2 = Μικρό, ανόητο αγόρι. Η απάντηση στο ερώτηµα είναι απλή: Αν η λακκούβα που σκάβεται τώρα ήταν διπλάσια σε έκταση, θα κόστιζε: 46.500.000 εκ. Αν ήταν η µισή, θα κόστιζε: 11.625.000 εκ. Έτσι γίνεται µε τα δηµόσια έργα. Ό, τι και αν αφορούν, πληρώνονται. Όµως, όσο και να κοστίζει ένα υποτµήµα έργου, η διαφορά του µε ένα ολόκληρο έργο είναι ότι δεν µπορεί να χρησιµοποιηθεί. Όταν τελειώσει το «πεδίο» δεν θα µπορείς να πετάξεις για Αθήνα. Όταν κάποτε µία άλλη κυβέρνηση, ένας άλλος υπουργός υποδοµών, υπογράψει το σύνολο του έργου και, όταν αυτό υλοποιηθεί, τότε θα έχει πληρωθεί πολλά περισσότερα χρήµατα και θα µπορείς να κλείσεις το εισιτήριο για να πετάξεις µε ένα ασφαλές αεροπλάνο για Αθήνα, ενώ µε το ίδιο τρόπο θα έρχονται και οι τουρίστες στην Πάρο. Με το «πεδίο» που υπογράψατε εσείς, αυτά δεν θα γίνουν ποτέ.-

3 = Αφού έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το «Νέο Αεροδρόµιο Πάρου» Γιάννη µας, γιατί η ταµπέλα του έργου γράφει µόνο «Νέο Πεδίο Ελιγµών»; Γιατί µονίµως επαναλαµβάνετε στις ανακοινώσεις που βγάζετε εδώ και 20 ηµέρες ότι κατασκευάζεται το Νέο Αεροδρόµιο Πάρου, ενώ η αλήθεια είναι ότι κατασκευάζεται η υποδοµή για ένα αεροδρόµιο που µπορεί κάποιοι άλλοι να καταφέρουν να κατασκευαστεί στο µέλλον; Γιατί λέτε ψέµατα;

4 + 5 = Ουδέν αναληθέστερον τούτου. Σε κανένα σηµείο του κειµένου µου δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. Αυτό που γράφαµε τότε και το γράφουµε ακόµα είναι ότι ουδέποτε δεν πρόκειται να δηµοπρατηθεί ένα ολόκληρο – κανονικό αεροδρόµιο µε βάση το έγγραφο που είχατε υπογράψει εσείς Γιάννη µας. Γιατί απλούστατα, το έγγραφο που υπογράψατε αφορούσε την υποδοµή (τη λακκούβα – σκάµµα – «πεδίο») από ένα έργο που µπορεί να ολοκληρωθεί κάποτε. Από τότε «το πεδίο», το ονοµάζετε «Νέο Αεροδρόµιο». Θέλατε µε το υποτµήµα έργου, να πείσετε τους Παριανούς ότι σε εσάς οφείλεται ολόκληρο το νέο αεροδρόµιο το οποίο δεν κατορθώσατε να υπογράψετε, γιατί δεν ασχοληθήκατε τις ηµέρες της «δόξας σας», ως οφείλατε. Πάρτε και τη «φωτογραφία 1» του εγγράφου που υπογράψατε για να θυµηθείτε ότι γράφει «Νέο πεδίο ελιγµών» και όχι «Νέο Αεροδρόµιο» όπως θέλετε να λέτε.

6 = Αναφέρετε ότι «συκοφαντώ» τον Χρ. Βλαχογιάννη, τον κολλητό σας. Ξεχάσατε ότι στις δηµοκρατίες η δηµοσιογραφική κριτική, δεν λέγεται «συκοφαντία»; Ρωτήστε τον, αν θυµάται που έγιναν δικαστήρια στη Σύρο γι’ αυτό το θέµα. Το ισχυρίστηκε ενώπιον της δικαιοσύνης εις βάρος µου και έχασε πανηγυρικά και τελεσίδικα. Το δικαστήριο απάντησε ότι η κριτική που ασκώ είναι εντός του δηµοσιογραφικού µου καθήκοντος. Βέβαια, για το αποτέλεσµα εκείνης της δίκης, δεν βγάλατε ποτέ ανακοίνωση Γιάννη µας! Ε;

7 = Α, ναι αυτό µε τα ερωτήµατα προς τους Παριανούς µου αρέσει. Λοιπόν, αγαπητοί Παριανοί, κάθε φορά που δεν έχετε χρήµατα για να πληρώσετε τα χαράτσια και την εφορία, να θυµάστε ότι ο Γ. Ραγκούσης µας είναι ο ένας από τους τρεις (+ ΓΑΠ, + Γ. Παπακωνσταντίνου) που σας είχαν πει ότι «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ».

Τώρα, κρίνετε, ποιος σας κορόιδεψε και ποιος σας κοροϊδεύει…

8 = Κάθε φορά που σας τηλεφωνεί µία εισπρακτική εταιρεία ή τράπεζα και κάθε φορά που σας απειλεί µε διακοπή του ρεύµατος η ΔΕΗ, θυµηθείτε ότι η κυβέρνηση στην οποία ήταν πρώτος υπουργός ο Γιάννης µας, είχε πει ότι δεν θα υπογράψουµε µνηµόνιο. Μετά υπέγραψε. Μετά είπε ότι θα βγούµε στις αγορές το 2013 και θα τελειώσουν τα βάσανα µας… Μετά είπαν το 2014, το 2016 κλπ

Τώρα, κρίνετε, ποιος σας έλεγε ψέµατα και ποιος λέει ψέµατα…

9 = Κάθε φορά που δεν έχετε να πληρώσετε τα έξοδα του µαγαζιού σας, τον υπάλληλο σας, κάθε φορά που δεν βρίσκετε δουλειά για το παιδί σας, να θυµάστε ότι ο Γιάννης µας ήταν αυτός που έλεγε στα κανάλια και στις συγκεντρώσεις ότι η κυβέρνηση ΓΑΠ και ο ίδιος θα «έσωζαν» την πατρίδα.

Τώρα, κρίνετε ποιος σας παραπληροφόρησε και ποιος σας παραπληροφορεί…

IMG_097410 = Εµείς δεν θέλουµε να τιµωρήσετε κανέναν επειδή εκφράζει τις απόψεις του. Εµείς θέλουµε να αποδώσετε δικαιοσύνη µε την ψήφο σας, έναντι αυτών που κατέστρεψαν τις ζωές και τις περιουσίες εκατοµµυρίων Ελλήνων µε τις πράξεις τους.
11 = Συµφωνούµε, αλλά εσείς που το ξέρετε; Τι σχέση έχετε µε αυτές τις έννοιες;
12 = Συµφωνούµε, γι’ αυτό και επαυξάνουµε µε όσα λέµε.
13 = Ρε, τραβήξτε όσες φωτογραφίες και όσα βίντεο θέλετε … Όταν µία µπουλντόζα σκάβει τη γη, αυτό που φτιάχνει λέγεται λακκούβα. Άντε να σας το πω τεχνικά: λέγεται σκάµµα. ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ νέο αεροδρόµιο.-

 Συµβιβαστείτε µε την ιδέα: Ύστερα από 6 χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή, υπογράψατε τη λακκούβα από ένα αεροδρόµιο που µπορεί κάποιος άλλος να κατορθώσει να φτιάξει κάποτε. Πήρατε τα πάντα από τους Παριανούς για να πάτε στην Αθήνα, και επιστρέψατε ψίχουλα.

ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΔΡΑΓΑΤΗΣ

Υ.Γ1: Γιάννη µας, επειδή ένα κλεφτο – παπαγαλάκι κάτι ψέλλισε για δηµοσιογραφία, φανερά συγχρονισμένο µε την ανακοίνωσή σας, να σας θυµίσω ότι σε όλη τη διαδικασία κατά τον μειοδοτικό διαγωνισµό της «λακκούβας» σας, ΜΟΝΟ η εφηµερίδα µας ήταν εκεί. Κάθε ηµέρα στα γραφεία της ΕΥΔΕ Αεροδροµίων Νοτίου Ελλάδας για να γράψει τις εξελίξεις. Επειδή λοιπόν, ξέρουµε το αντικείµενο του διαγωνισµού, ξέρουµε τι προηγήθηκε και τι συνέβη ακριβώς, ξέρουµε και τώρα τι γίνεται, γι’ αυτό και γράφουµε ό, τι µάθαµε µε έρευνα επιτόπου. Και όχι αυτά που µας λέει ο κάθε πολιτικός ή πολιτικάντης..

Υ.Γ 2: Απαντάω σε εσάς, γιατί µε κλέφτες, διάλογο δεν ανοίγουµε.