Οι εργαζόμενοι νίκησαν τον Φραγκούλη

bronze_tap_1176

ΔΕΥΑΠ
Δικαίωση
Χωρίς υπεύθυνο

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 12|01|13

Στη «µούγκα» όπως λέγεται στην καθοµιλουµένη θέλησε να κλείσει ακόµα ένα σκάνδαλο της θητείας της η διοίκηση Χρ. Βλαχογιάννη, και συγκεκριµένα, αυτό της ΔΕΥΑΠ που απασχόλησε το τέλος της χρονιάς που πέρασε.

Η εφηµερίδα µας όµως που – µόνη – ανέδειξε το θέµα και προκάλεσε µε αλλεπάλληλα δηµοσιεύµατα τις διαδοχικές συνεδριάσεις δηµοτικού συµβουλίου και του διοικητικού συµβουλίου της ΔΕΥΑΠ, δεν εγκαταλείπει τα θέµατα, ούτε τους Παριανούς πολίτες που θίγονται από τις απαράδεκτες πράξεις της δηµοτικής αρχής Χρ. Βλαχογιάννη και των στελεχών της, όπως ο «καταλληλότερος» πρόεδρος της…
diafimisi_entipa_mikro_1…ΔΕΥΑΠ Στέλιος Φραγκούλης.
Έτσι,
…χωρίς να γίνει συνεδρίαση του διοικητικού συµβουλίου της εταιρείας για να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα µέλη του, αλλά και για να διορθώσουν τις απαράδεκτες αποφάσεις του προέδρου και την δική τους σιωπή και ανοχή σε αυτές, έγιναν οι πρώτες ενέργειες για να επιστραφούν τα παρανόµως παρακρατηθέντα χρήµατα των εργαζοµένων, αλλά και για να διορθωθούν οι µισθοδοσίες στα αρχεία που αποστέλλονται στο υπουργείο εσωτερικών, ώστε να µην χαθούν επιπλέον χρήµατα το 2014 από την εφαρµογή των νέων περικοπών του 3ου µνηµονίου.

Συγκεκριµένα, µαζί µε τη µισθοδοσία για το τέλος του χρόνου δόθηκε περίπου το 1/5 από τα χρήµατα που παρακρατούσε παράνοµα και καταχρηστικά επί ένα χρόνο ο πρόεδρος και τα µέλη του διοικητικού συµβουλίου της ΔΕΥΑΠ, από τους εργαζόµενους.

Ωστόσο …

Δεν έχει συµφωνηθεί ακόµα ο τρόπος που θα επιστραφούν τα υπόλοιπα χρήµατα στους δικαιούχους εργαζόµενους. Ο διάλογος αυτός που θα γινόταν και που αναγκαστικά θα παρήγαγε αποφάσεις στη συνεδρίαση του διοικητικού συµβουλίου – που δεν έγινε – πριν το τέλος του χρόνου, θυσιάστηκε για να αποσιωπηθεί η εξέλιξη και ολοκλήρωση του δράµατος του σκανδάλου, καθώς και για να µην αναλάβει κανείς την ευθύνη της απίστευτης ταλαιπωρίας που υπέστησαν Παριανοί πολίτες, εργαζόµενοι.

Είναι τραγικό να σκεφτεί κανείς ότι η συνεδρίαση δεν έγινε και για έναν αστείο λόγο ακόµα, «πικρό» για τις οικογένειες των εργαζόµενων. Η συνεδρίαση δεν έγινε γιατί µέλη της ΔΕΥΑΠ θέλησαν να µην χαλάσουν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους!!!
Ασφαλώς, το να χαλάσουν τη χρονιά και τις γιορτές στις οικογένειες των συµπολιτών τους, δεν τους ενδιέφερε καθόλου …

Ο «άφαντος» διευθυντής κατά τις κρίσιµες ώρες των δηµοτικών συµβουλίων στα οποία εξεταζόταν το σκάνδαλο ΔΕΥΑΠ, ξαφνικά ανέλαβε ρόλο να επιλύσει ένα µέρος των προβληµάτων σχεδόν την παραµονή της Πρωτοχρονιάς. Κατά τη πρώτη αυτή διευθέτηση συµφωνήθηκε από τη Δευτέρα 14|1 να γίνουν τακτικές συνοµιλίες µεταξύ του Δ/ντη και επιτροπής εργαζόµενων για να συµφωνηθεί το πλαίσιο των επόµενων δόσεων µε τις οποίες θα εξοφληθούν τα παράνοµα χρωστούµενα.

Ο νέος «άφαντος»

Για αυτονόητους λόγους, τώρα πλέον «άφαντος» είναι ο πολλά βαρύς πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Στέλιος Φραγκούλης. Δεν τον ακούει, ούτε τον βλέπει κανένας. Ωστόσο, µάλλον δεν τον νοιάζει, αφού κράτησε την αµειβόµενη «θεσούλα» του, παρά τα όσα έχει κάνει εις βάρος της εταιρείας και του προσωπικού της.

Η νέα (ν)τροπή

Ο επικεφαλής της δηµοτικής αρχής του σκανδάλου ΔΕΥΑΠ, Χρ. Βλαχογιάννης και ο αυτουργός – πρόεδρος Στέλιος Φραγκούλης, 10 µόλις ηµέρες µετά τα όσα τερατώδη είχαν αποκαλυφθεί στο δηµοτικό συµβούλιο για την υπόθεση των παράνοµων παρακρατήσεων µισθοδοσίας µε σκοπό την κάλυψη οικονοµικών ελλειµµάτων της εταιρείας, «συνεργάστηκαν» αγαστά στην ίδια αίθουσα.

Στις 7 Ιανουαρίου 2013 ο πρώτος πρότεινε τον δεύτερο για µέλος της οικονοµικής επιτροπής του Δήµου. Οι δηµοτικοί σύµβουλοι της δηµοτικής πλειοψηφίας τον ψήφισαν οµόθυµα. Άρα, η όποια κριτική του είχαν ασκήσει 10 ηµέρες πριν ήταν για το θεαθήναι, ήταν για να µην τους πάρουν µε τις ντοµάτες οι εργαζόµενοι. Κατά τα άλλα, η εξουσία και τα «καλούδια» της ΕΝΩΝΟΥΝ!!!

Το «κερασάκι»

Είναι ήδη γνωστό ότι για την υπόθεση που σοβούσε επί ένα χρόνο στην ΔΕΥΑΠ (σ.σ: καραµπινάτο σκάνδαλο µε ποινικές και αστικές προεκτάσεις), δεν παραιτήθηκε κανείς, δεν ανέλαβε ευθύνη ΚΑΝΕΙΣ.

Επίσης, δεν ζήτησε ένα απλό συγνώµη ΚΑΝΕΙΣ για την παράνοµη παρακράτηση που επέβαλαν σε εισοδήµατα οικογενειών από µισθοδοσία και επιδόµατα σε εποχές κρίσης.

Την στάση τους αυτή κρατούν ακόµα οι υπεύθυνοι του σκανδάλου ΔΕΥΑΠ, παρά του ότι ο «κάνω ότι µου γουστάρει» Στ. Φραγκούλης παρέλαβε τις προηγούµενες ηµέρες και την τελευταία απάντηση στα ερωτήµατα που παρελκυστικά είχε υποβάλλει στις αρµόδιες κρατικές υπηρεσίες δήθεν για να του ερµηνεύσουν πεντακάθαρες αποφάσεις για τους νόµους που ίσχυαν πέρσι όσο αφορά τον τρόπο µισθοδοσίας στις ΔΕΥΑΠ.

Οι απαντήσεις είναι σαφέστατες: δεν υπήρχε κανένας λόγος, ποτέ, να περικόψει η διοίκηση Χρήστου Βλαχογιάννη τους µισθούς των εργαζόµενων. Αυτή η πράξη δεν στηριζόταν ΠΟΥΘΕΝΑ. Το συγκεκριµένο έγγραφο αποσιωπήθηκε, χωρίς κανείς να ζητήσει συγνώµη ή να παραιτηθεί.