Η προβολή ταινίας της 18|11 από το Νηρέα | Νάουσα

Οι προβολές επιλεγμένων κινηματογραφικών ταινιών ξεκινούν και πάλι από την Κινηματογραφική Λέσχη του Α.Μ.Ε.Σ. «Νηρέας», στην αίθουσα του συλλόγου, στη Νάουσα. Ραντεβού κάθε Κυριακή στις 19:30 για ποιοτική κινηματογραφική διασκέδαση.
Αυτή την Κυριακη:Την κοινωνική ταινία γαλλικής παραγωγής του 2011 Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο (Les neiges du Kilimandjaro) προβάλλει αυτή την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 19:30 η Κινηματογραφική Λέσχη του ΝΗΡΕΑ στη Νάουσα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Παρόλο που έχει χάσει τη δουλειά του πρόσφατα, ο Michel ζει ευτυχισμένος με την γυναίκα του Marie-Claire. Το ζευγάρι είναι ερωτευμένο για πάνω από τριάντα χρόνια. Τα παιδιά και τα εγγόνια τους τους δίνουν χαρά, όπως και οι καλοί φίλοι που τους περιβάλλουν. Είναι και οι δύο περήφανοι για τους πολιτικοποιημένους αγώνες και τις ηθικές αξίες τους. Όμως, αυτή η ευτυχία θα διαταραχθεί από δύο οπλισμένους νεαρούς που θα τους επιτεθούν βίαια και θα αρπάξουν τα χρήματα που τους δώρισαν οι φίλοι τους για ένα ταξίδι στο Κιλιμάντζαρο.Το σοκ γίνεται μεγαλύτερο όταν ανακαλύπτουν ότι την επίθεση την είχε οργανώσει ο Christophe, ένας πρώην συνάδελφος του Michel, που απολύθηκε την ίδια μέρα με εκείνον. Τα πράγματα μπλέκουν κι άλλο, αφού ο Christophe μεγαλώνει μόνος του τα δύο μικρά αδέρφια του.

Πρωταγωνιστούν: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Maryline Canto, Grégoire Leprince-Ringuet
Σκηνοθεσία: Robert Guédiguian. Σενάριο: Jean-Louis Milesi, Robert Guédiguian

Η ταινία είναι κατάλληλη άνω των 13

Ενδεικτικές βαθμολογίες:
IMDB: 7.1/10, RottenTomatoes: 100%, Αθηνόραμα (χρήστες): 4*