Η Εφημερίδα Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου υπενθυμίζει, για όσους δεν κατάλαβαν…

Άρθρο από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 10 Δεκεμβρίου 2011



– Και να σκεφτεί κανείς, ότι το νέο νοσοκομείο είχε ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ με υπαρκτά λεφτά!

– Αλήθεια: Ρώτησε ποτέ ο Γ. Ραγκούσης τον Χρ. Βλαχογιάννη γιατί δεν εξασφάλισε εδώ και τρία χρόνια το ακίνητο από την Ιερά Μονή Λογγοβάρδας;

  • Γιατί δεν έκανε κάτι και ο ίδιος για το θέμα;

– Γιατί ο υπουργός Ραγκούσης δεν ξεκίνησε από τα εύκολα: Να νομιμοποιήσει την χρηματοδότηση του υγειονομικού αεροπλάνου, ώστε να πετά απρόσκοπτα;

Ο πρώτος ο οποίος έθεσε σε αμφισβήτηση τις όποιες προσπάθειες του για την Πάρο αφότου έφυγε από δήμαρχος Πάρου, είναι ο ίδιος ο νυν αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης.

εφημερίδα μας «Τα Νέα – Πάρου – Αντιπάρου» απαντά σε λεγόμενα του Γ. Ραγκούση που δημοσιοποιήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο. Δεν μπορούμε να μην απαντήσουμε σε έναν άνθρωπο ο οποίος προφανώς νομίζει ότι, επειδή ανέλαβε σημαντικά αξιώματα, σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι στην Πάρο πρέπει να είμαστε πειθήνια όργανα του.
Για ραγιάδες να ψάξει στο βιλαέτι του. Εμείς ήμασταν ελεύθεροι πολίτες της Πάρου πριν αυτός έρθει στο νησί μας, ήμασταν κατά την διάρκεια που ήταν εδώ και συνεχίζουμε να είμαστε.-

Στην ουσία

Κατ’ αρχάς η εφημερίδα μας είναι εκείνη που «σύστησε» τον κ. Γ. Ραγκούση και τις δυνατότητες του, στο μόνο εκλογικό σώμα πολιτών στο οποίο έχει δοκιμαστεί μέχρι και σήμερα, δηλαδή τους πολίτες της Πάρου. Αυτό δεν έχει καμία άλλη σημασία, πέρα από το ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τι ισχύει και τι δεν ισχύει από τότε, μέχρι σήμερα, όσο αφορά τα πολιτικά γεγονότα και τις εξελίξεις στην Πάρο.

Επίσης, ήμασταν…

οι μόνοι που στηρίζαμε και αναδεικνύαμε την νοοτροπία και το έργο που παρήγαγαν ο ίδιος και συγκεκριμένοι άνθρωποι την εποχή που ο Γ. Ραγκούσης ήταν δήμαρχος.

Εδώ οφείλουμε να τονίσουμε ότι το σημαντικό (σε σχέση με το παρελθόν) έργο της εποχής Ραγκούση στον Δήμο Πάρου, ως πολιτικό αποτέλεσμα, οφειλόταν σε ελαχιστότατους ανθρώπους που εργάζονταν ως πολιτικοί και ως υπάλληλοι εντός του δημαρχείου και σε κάποιους που εργάζονταν εκτός αυτού, ως φίλοι. Των τελευταίων η συμβολή ήταν ουσιαστικότερη, διότι δόθηκε χωρίς δημοτικούς μισθούς, χωρίς αξιώματα, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις ζημιώθηκαν για τη συμμετοχή τους, παρά κέρδισαν.

Δυστυχώς, κάποιοι από αυτούς ξεχάστηκαν τελείως από τους ευργετηθέντες, ακόμα και για ένα «χρόνια πολλά» στις γιορτές. Κάποιοι άλλοι υπονομεύθηκαν από τους ίδιους τους ευργετηθέντες στην ζωή τους και στο επάγγελμα τους. Δηλαδή εκεί που τους χρώσταγαν, προσπάθησαν να τους πάρουν και τα υπάρχοντα τους, που λέει και η σχετική παροιμία.

Περί αξιοπιστίας

Στα σημερινά λεγόμενά του ο Γ. Ραγκούσης ισχυρίζεται ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξιοπιστία του. Αυτό το λέει γιατί αξιώνει να μας πείσει περί των λεγομένων του για το νέο αεροδρόμιο, πριν καν το δούμε να γίνεται!!!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι ο Γ. Ραγκούσης έχει μόνος του ναρκοθετήσει την αξιοπιστία του.
1) Πόση αξιοπιστία μπορεί να αξιώνει κάποιος που συμμετείχε στον κλειστό πυρήνα, Νο2 – 3 της τραγικής για την χώρα κυβέρνησης Παπανδρέου;
Κάποιος μάλιστα, που πήδηξε ακόμα και από το βυθιζόμενο καράβι του οποίου υπήρξε ύπαρχος, για να μην αναλάβει τις ευθύνες του. Για να σώσει την πάρτη του.

2) Πόση αξιοπιστία μπορεί να αξιώνει κάποιος που σχεδόν ορκιζόταν ότι υπάρχουν τα χρήματα για να λειτουργήσουν τέλεια οι «Καλλικρατικοί» δήμοι;

3) Πόση αξιοπιστία μπορεί να αξιώνει κάποιος που απέκρυψε, ότι χωρίς χρήματα και μέσα, η δήθεν μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από ένα ακόμα μέτρο που έχει επιβάλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου έχει παρέμβει ανά τον κόσμο.

Και στα καθ’ ημάς όμως, αν θέλει να αναζητήσει πειστήρια μη αξιοπιστίας ο Γ. Ραγκούσης, ας κατεβάσει από το συρτάρι του το προεκλογικό πρόγραμμα του 2006. Υπάρχει σωρεία έργων για τα οποία έχει υπογράψει στην πρώτη σελίδα ότι θα γίνουν εντός της τετραετίας 2006 – 2010. Τα έργα δεν έχουν γίνει. Πουθενά σε αυτό το πρόγραμμα δεν γράφει ότι τα έργα που σας υπόσχομαι, δεν θα γίνουν, σε περίπτωση που μου δοθεί η ευκαιρία για μία πολιτική καριέρα εκτός Πάρου.

1) Πόση αξιοπιστία μπορεί να αξιώνει κάποιος που πριν πέντε χρόνια έλεγε ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕ ότι το θέμα των απαλλοτριώσεων του αεροδρομίου έχει τελειώσει οριστικά;
Μόλις πριν τρεις μήνες, όταν αποφάσισε ο Γ. Ραγκούσης να ασχοληθεί με το αεροδρόμιο ξανά, αναγκάστηκε να κάνει νομοθετική ρύθμιση και να αποσυνδέσει τις εκκρεμείς απαλλοτριώσεις, γιατί αλλιώς, δεν θα μπορούσε να εκδώσει νόμιμα το έγγραφο της 7/11/11 που προβλέπει την κατασκευή ενός διαδρόμου από αεροδρόμιο.

Γιατί επί πέντε χρόνια ο δήμαρχος Πάρου (Χρ. Βλαχογιάννης), η νομική του υπηρεσία, η τεχνική του υπηρεσία δεν είχαν ελέγξει την ΥΠΑ για το που βρίσκεται η διαδικασία απαλλοτρίωσης; Η απάντηση είναι απλή: Γιατί κανένας δεν είχε ασχοληθεί!

Και αντί σήμερα ο Γ. Ραγκούσης να πει ότι «τα είχαμε παρατήσει», μας περιγράφει ως έργο, αυτό που είχε αφήσει ο ίδιος και οι παρατρεχάμενοι του ανεξέλεγκτο.

2) Πόση αξιοπιστία μπορεί να αξιώνει κάποιος, που και σήμερα ισχυρίζεται ότι η εγγύηση πως θα κατασκευαστεί το κτίριο του νέου αεροδρομίου, είναι ότι θα δημοπρατηθεί το πεδίο ελιγμών;
Δηλαδή, αν δημοπρατούσε ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ένα ολοκληρωμένο αεροδρόμιο, αυτό θα αποτελούσε μικρότερη εγγύηση ότι κάποτε θα μπορέσουμε να έχουμε ένα πλήρες αεροδρόμιο;
Δηλαδή ο Γ. Ραγκούσης προσπαθεί να μας πείσει για τον εξής συλλογισμό: ΜΙΣΟ έργο αποτελεί την εγγύηση για ολόκληρο το έργο. Και όχι ότι: ΟΛΟΚΛΗΡΟ το έργο, αποτελεί εγγύηση για ολόκληρο το έργο.

3) Πόση αξιοπιστία μπορεί να αξιώνει κάποιος, που υπόγραψε ένα έγγραφο για έργο του τόπου του,

  • όχι τα τέσσερα χρόνια που μετέχει στο κέντρο της πολιτικής σκηνής της χώρας,
  • όχι τα δύο χρόνια που κατείχε κορυφαία πολιτική θέση ως «κολλητός» του Πρωθυπουργού Παπανδρέου,
  • όχι τα δύο τελευταία χρόνια που κατέχει θέση υπουργού,

αλλά την παραμονή της αναγκαστικής παραίτησής του από την θέση του
υπουργού – αρμόδιου για την υπογραφή, στις 7/11/11;
Υπογραφή που για να είναι νομότυπη, στηρίχθηκε σε μελέτες που τυχαία και συμπτωματικά ολοκληρώθηκαν όλες στις 4/11 και στις 7/11. Τόση σοβαρότητα.

Τα «κερασάκια»

Α) Ο Γ. Ραγκούσης περιφέρει στην Πάρο τις τελευταίες ημέρες το επιχείρημα ότι επειδή υπέγραψε ένα έγγραφο έργου για την Πάρο την παραμονή της αναγκαστικής αποχώρησης του από την προηγούμενη κυβέρνηση, δήθεν δέχεται τεράστια επίθεση από ΜΜΕ στην Αθήνα που πρόσκεινται σε άλλα κόμματα.

Εμείς λέμε:
1ον ότι κάποιος στην θέση του και όντας από τον «κόσμο» του είδους της πολιτικής που «ασπάστηκε» αφότου έφυγε από την Πάρο, θα «έστηνε» ο ίδιος «ανάποδα» δημοσιεύματα, προκειμένου να πείσει ότι δεν φοβήθηκε την κριτική και το δήθεν πολιτικό κόστος για να κάνει δήθεν έργο.
Γι’ αυτό θα τον συμβουλεύαμε να μην επιμένει άλλο σε αυτό το επιχείρημα, γιατί αυτοκαθίσταται ύποπτος για τέτοιο επικοινωνιακό τρικάκι.

2ον ενημερώνουμε τους αναγνώστες ότι ο ίδιος – προς το παρόν – δεν έχει απολύτως κανένα πολιτικό κόστος όταν του ασκεί κομματική κριτική πανελλαδικό μέσο ενημέρωσης της Αθήνας που απευθύνεται σε «δεξιούς» ψηφοφόρους. Ίσα – ίσα, που του φτιάχνουν προφίλ στο δικό του κομματικό ακροατήριο.

Β) Ο Γ. Ραγκούσης περιφέρει στην Πάρο το επιχείρημα για το που διαμένει η οικογένεια του (δηλαδή στο νησί μας), για να πείσει ότι, επειδή γίνεται αυτό, πάει να πει – αξιωματικά – ότι ενδιαφέρεται για την Πάρο μόνιμα και με σοβαρό τρόπο.
Εμείς λέμε:
1ον Είναι πιο σωστό να μην χρησιμοποιεί κανείς πολιτικός επικοινωνιακά, στοιχεία (πράξεις ή συνήθειες) της οικογένειας του. Στο πλαίσιο της πολιτικής και του πόθου για πολιτική επικράτηση, δεν είναι πρέπον να θυσιάζουμε τα πάντα.

2ον Εκτιμούμε ότι δεν θα μπορούσε αυτή την εποχή – εξαιτίας της συμμετοχής του στην τραγική κυβέρνηση που υπηρέτησε – να εδρεύει πουθενά καλύτερα, ασφαλέστερα και φθηνά, η οικογένεια του.
Συνεπώς, το μόνο αξίωμα που υπάρχει σχετικά με την επιλογή διαμονής όλων μας στην Πάρο, είναι ότι το νησί προσφέρει σε εμάς, όταν το επιλέγουμε για να μείνουμε, και όχι το αντίθετο.

Η διαφορά μας

Προ καμίας φιλίας, κανενός επιχειρηματικού εσόδου, καμίας απολύτως «σκοτεινής» ανθρώπινης επιθυμίας, η εφημερίδα μας δεν απέκρυψε την αλήθεια από τους αναγνώστες της για πρόσωπα και γεγονότα.
Ποτέ δεν κρύψαμε σε επιθυμούντα να πολιτευτεί, τόσο στην Πάρο, όσο και στην Αντίπαρο, ότι θα είμαστε φίλοι, μόνο για όσο οι πολίτες θα κρίνουν επωφελή τον λόγο και το έργο όσων επί δεκαπέντε συναπτά έτη στηρίξαμε. Σε επίπεδο πλειοψηφίας της κοινωνίας, ουδέποτε μέχρι σήμερα το κριτήριο μας λάθεψε.

Δεν μετανιώνουμε, ούτε ανακαλούμε τίποτε από εκείνα που δημοσιογραφικά υποστηρίξαμε, με τις γνώσεις και τα ρεπορτάζ που είχαμε, τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό αφορά και τη δημαρχιακή θητεία του Γ. Ραγκούση.
Όμως δεν ανακαλούμε τίποτε από όσα έχουμε υποστηρίξει από το τέλος εκείνης της θητείας, μέχρι και σήμερα.

Όσο αφορά το αεροδρόμιο, εμείς ως εφημερίδα έχουμε κάνει στο ακέραιο την τίμια δουλειά μας για το όφελος των Παριανών:

  • Από το 2007 και εντεύθεν, εντεινόμενα, πιέζαμε και την ανήμπορη δημοτική αρχή Χρ. Βλαχογιάννη και τον υπουργό Γ. Ραγκούση για την υπόθεση του νέου αεροδρομίου. Το 2010 πρώτοι και μόνοι δημόσια αποκαλύψαμε το ζήτημα των απαράδεκτων κενών στις απαλλοτριώσεις. Θέμα για το οποίο μετ’ υμετέρων αποδείξεων οι Γ. Ραγκούσης και Χρ. Βλαχογιάννης ασχολήθηκαν μόλις το Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Από το Σεπτέμβριο και μέχρι σήμερα ασκούμε πιεστική κριτική για το θέμα.

Η στρατηγική μας τα τελευταία πέντε χρόνια κινήθηκε με βάση τις πράξεις των εμπλεκόμενων πολιτικών και την χρονική περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές εξελίξεις σε επίπεδο χώρας.

Στις 22 Οκτωβρίου 2011 βλέποντας ότι ο χρόνος της τραγικής κυβέρνησης Παπανδρέου τελειώνει, δημοσιοποιήσαμε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο: «Αν δεν κάνεις το Αεροδρόμιο, Μείνε στην Αθήνα Γιάννη (Ραγκούση)»

  • Ο Γ. Ραγκούσης έδωσε στην δημοσιότητα το έγγραφο για το αεροδρόμιο στις 8 Νοεμβρίου 2011.

– Ο Χρ. Βλαχογιάννης προσπάθησε να κάνει φιέστα για το έγγραφο του αεροδρομίου στις 9 Νοεμβρίου 2011.

Εμείς έχουμε στηρίξει δημοσιογραφικά την υπόθεση του αεροδρομίου από το 1996 που υπάρχουμε ως εφημερίδα. Έγκαιρα και με συνέπεια, κάθε φορά με τον τρόπο που βοηθούσε καλύτερα τις εξελίξεις. Είμαστε με αυτούς που ευχόμαστε να γίνει το έργο. Διαθέτουμε συμμετοχή σε επιχείρηση που με το αεροδρόμιο θα πήγαινε πολύ καλύτερα, από όσο μπορεί να πάει μόνο με το καράβι.
Αν γίνει λοιπόν, έστω με την τσαπατσοδουλειά της τελευταίας στιγμής του Γ. Ραγκούση, θα έχουμε συμβάλει με την πίεση μας. Αν δεν γίνει, θα «κυνηγήσουμε» τον επόμενο που θα μπορεί να το κάνει.-
Αυτοί είμαστε εμείς.

Κ. Δραγάτης

Υ.Γ: Δεν είναι τόσο φοβερό να φτύνεις εκεί που έγλυφες. Για λύπηση είναι, να γλύφεις εκεί που σε φτύνανε.