Ο Ροκονίδας «καρφώνει» Γ. Ραγκούση μέσω ΚΚΕ

Χωρίς επίσημες δηλώσεις στην Πάρο πέρασαν οι ημέρες μετά την επιστολή που υπόγραφε ο παριανός υπουργός Γ. Ραγκούσης με άλλους δύο συναδέλφους του με την οποία σχολίαζαν τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή. Με λίγα λόγια, στην Πάρο ο κόσμος σχολίαζε τις απόψεις της «τρόικας» των Ελλήνων υπουργών, αλλά οι τοπικοί πολιτικοί δεν σχολίασαν τίποτε. Τον «πάγο» έσπασε – αν και έμμεσα – ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου» Κ. Ροκονίδας ο οποίος εχτές 18/10 το μεσημέρι διένειμε στα τοπικά ΜΜΕ την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Κεντρικής επιτροπής του Κουμμουνιστικού Κόμματος την οποία είχε εκδώσει στις 16/10 για το θέμα.
Θυμίζουμε ότι ο ιστότοπος μας έχει διατυπώσει από την αρχή την άποψη του για το θέμα (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: http://wp.me/PU7eZ-2mc )
Προφανώς, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου» του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, καλύπτεται στο συγκεκριμένο θέμα από την ανακοίνωση του κόμματος στο οποίο ανήκει και ο ίδιος και το οποίο εκπροσωπεί στην Πάρο, και δεν επιθυμεί να κάνει δική του δήλωση. Η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Για το κοινό άρθρο των τριών υπουργών
Οι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν επίδειξη μίσους, θράσους και υποκρισίας. Συναγωνίζονται σε αντιδραστικότητα, φιλοδοξώντας να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυριανό κυβερνητικό όχημα που θα περάσει πάνω από το λαό, συνθλίβοντάς τον.
Τώρα πρέπει ο λαός να υψώσει το ανάστημά του, συμπορευόμενος με το ΚΚΕ.
Έτσι θα διαπιστώσουν αυτοί και όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας πόσο μικροί είναι μπροστά στην ενωμένη δύναμη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση. Όλοι στη 48ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος. Τέλος οι θυσίες για την κρίση και τα κέρδη του κεφαλαίου».