Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΙΚΙΑ!
Δεν γνώριζε τίποτα για την περιοχή ευθύνης του,
Ούτε και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου!!!
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ… την προηγούμενη εβδομάδα (26|09) εμφανίστηκαν συνεργεία κατασκευής στο Βίντσι Παροικιάς Πάρου και άρχισαν εργασίες. Για ημέρες δούλευαν τεχνίτες και έξω από τη θάλασσα και δύτες/τεχνίτες μέσα στη θάλασσα. Κουβαλούσαν ευμεγέθη εργαλεία και υλικά δομικών κατασκευών στο τελευταίο κομμάτι του λιμενοβραχίονα όπου εκτελούσαν εντατικά εργασίες.
Ιδιοκτήτες ακινήτων και καταστηματάρχες της περιοχής που επί δεκαετίες επιβαρύνονται πολλαπλά από τη λειτουργία της συγκεκριμένης προβλήτας σαν χώρου φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών, κατέθεσαν έγγραφο ερώτημα προς το Λιμεναρχείο Πάρου που έχει την ευθύνη αστυνόμευσης των λιμενικών εγκαταστάσεων προκειμένου να πληροφορηθούν τι είδους εργασίες γίνονται, ποιος φορέας τις κάνει, με τι σκοπό και με ποιου τις δαπάνες. Επιπλέον, διατύπωσαν το αίτημα να τους χορηγηθούν αντίγραφα από τις άδειες γι’ αυτές τις εργασίες.
Τι αίτημα των πολιτών κατατέθηκε τη Δευτέρα 3|10|16 – νωρίς το πρωί – στο Λιμεναρχείο Πάρου. Καθ’ όλη τη διάρκεια εκείνης της ημέρας οι “εργασίες” συνεχίστηκαν από τα συνεργεία, τόσο έξω από τη θάλασσα, όσο και μέσα στη θάλασσα.
Το ίδιο συνέβη και καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης 4|10|16, λες και δεν έτρεχε τίποτε!
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Την Τετάρτη 5|10|16 προσήλθαν στην προβλήτα Βίντσι ένα μεγάλο μηχάνημα πρέσας μπετόν και μπετονιέρα. Παρά του ότι ήταν εμφανής μία βιασύνη των ασχολούμενων με το “έργο” στην περιοχή, τελικά, τα μηχανήματα αποσύρθηκαν.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είχαν συμβεί τα εξής:
1) Την Τετάρτη 5|10|16, δύο ολόκληρες ημέρες συνέχισης εργασιών στο Βίντσι μετά την κατάθεση του αιτήματος ενημέρωσης από τους πολίτες στο Λιμεναρχείο στις 3|10|16, ο Λιμενάρχης Αντώνης Ραγκούσης διέταξε προκαταρτική εξέταση για τη διερεύνηση αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα κατά την έναρξη και εξέλιξη των εν λόγω εργασιών, αφού φήμες αναφέρουν ότι δεν υπήρχαν άδειες για την εκτέλεσή τους, ενώ το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο Πάρου που είναι υπεύθυνο για τις λιμενικές υποδομές δεν είχε κανένα στέλεχος του διαθέσιμο να απαντήσει αν στον χώρο ευθύνης του, για τόσες ημέρες, εκτελούνται εργασίες με ευθύνη του φορέα ή οποιουδήποτε άλλου!!
2) Την Τρίτη 4|10|16 πραγματοποιούνταν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου. Ο επικεφαλής συνδυασμού της μειοψηφίας Α. Γκόγκας κατέθεσε ερώτημα εκτός ημερήσιας διάταξης με το οποίο ζητούσε να ενημερωθεί ποιος φορέας του Δήμου εκτελεί έργο στην προβλήτα Βίντσι Παροικιάς, με τι άδειες και με τίνος χρήματα.
Ο δήμαρχος Πάρου Μ. Κωβαίος εξέπληξε τους πάντες, αφού – όπως απάντησε – δεν ήξερε ποιος επί ημέρες κάνει εργασίες κατασκευών με καλουπώματα μέσα και έξω από το νερό και μπετά δίπλα στην κεντρική προβλήτα Πάρου!!!
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…
– Οι αιτούντες κάτοικοι περιμένουν να απαντήσει το Λιμεναρχείο στις απορίες τους.
– Οι δημοτικοί σύμβουλοι περιμένουν ενημέρωση από τον δήμαρχο Πάρου Μ. Κωβαίο, που δεν ξέρει ποιος κάνει βαριές εργασίες σε εγκαταστάσεις ευθύνης δημοτικών φορέων, δηλαδή να τους ενημερώσει αν έμαθε τελικά ποιος έχει κάνει τις εργασίες, αν είχε άδειες, και στην περίπτωση που δεν είχε, αν θα στραφεί νομικά εναντίον του.
– Το Λιμεναρχείο Πάρου κάνει έλεγχο για να μάθει ποιος έκανε – επί ημερες – τις εργασίες στους χώρους εποπτείας του 50 μέτρα από την έδρα του.
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ περιμένουμε για να γράψουμε ποιος δουλεύει ποιον και ενδεχομένως, ποιος οικονομεί “αξίες” από ποιον σε αυτόν τον τόπο, εις βάρος του, τα τελευταία 40 χρόνια.
Μαζί μας, ίσως περιμένει και κανένας Εισαγγελέας…
Υ.Γ.: (Συνεχίζεται…)
Απάντηση