Ο Ν. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κατά τη σημαντική δραστηριότητα του στη Βουλή

300AEE3B52C14CB87FBA5D0D92E0EC03

 

ΑΠΟ ΤΗΝ δημοσιοποίηση της τοποθέτησης του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής της οποίας συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, μάθαμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια (σ,σ: μέχρι το 2015) δεν χρηματοδοτήθηκε από το κράτος καμία υποδομή αθλητισμού στα νησιά των Κυκλάδων. Μάλιστα, ο βουλευτής το «εύρημα» του το αντιπαράθεσε με τη δραστηριότητα πολλών συλλόγων που παράγουν αθλητικές δραστηριότητες στα νησιά μας, για να καταδείξει ότι οι κόποι των ανθρώπων των συλλόγων αυτών δεν ανταμείβονται.

Ο βουλευτής Ν. Συρμαλένιος για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε: «Ωστόσο, ένα θέμα που μου έκανε εντύπωση και υπάρχει στον πίνακα που μας έχει μοιραστεί, είναι ότι από τα έργα, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το 2013 – 2014 – 2015, οι Κυκλάδες απουσιάζουν παντελώς. Αυτό είναι ευθύνη των τοπικών αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών ομοσπονδιών, των αθλητικών συλλόγων ή ευθύνη της κεντρικής Πολιτείας ή και των δύο εν πάση περιπτώσει; Για ποιο λόγο δεν υπάρχει κανένα έργο στις Κυκλάδες, τα τρία τελευταία χρόνια;»

Κοντά σε νέα ανακάλυψη;

Και εμείς διερωτώμεθα γιατί έχουν περικοπεί οι κρατικές δαπάνες σε όλους τους τομείς των υποδομών τα τελευταία 6 χρόνια. Εικάζουμε ότι μπορεί να φταίνε τα μνημόνια με τα οποία βίαια και παράνομα συγκεντρώνονται χρήματα για να πληρώνονται τα δήθεν χρέη της χώρας προς τους δανειστές. Τα μνημόνια, ένα εκ των οποίων, το τελευταίο, ψήφισε απνευστί ο βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος.

Στην αναφορά του ξέχασε να μας απαριθμήσει πόσες αθλητικές υποδομές ενέταξε στο πλαίσιο του δημοσίου προγράμματος επενδύσεων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το 2016, μία και τα «παράπονα» που διατύπωσε μαζί με την απορία του εκτείνονταν χρονικά έως το 2015 που κυβερνούσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Θα περιμένουμε μήπως ο Ν. Συρμαλένιος βρει απάντηση για τις απορίες που διετύπωσε στη Βουλή. Σε τέτοια περίπτωση θα περιμένουμε νέα ανακοίνωσή του με τις «ανακαλύψεις» που τυχόν θα έχει να μας αποκαλύψει…

dragatis_ad