Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Μ. ΚΩΒΑΙΟΥ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ

■ Το να είσαι «απίθανος» στα παχιά λόγια και τις χαμογελαστές χαιρετούρες σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες μπορεί να σε εκλέγουν δήμαρχο, αλλά δεν λύνουν τα προβλήματα των πολιτών…

 

skoupidia_proipologismos_1

ΑΝ ΟΙ ΠΑΡΙΑΝΟΙ καταστηματάρχες ή οι Παριανές νοικοκυρές, παρατηρήσουν τις επόμενες ημέρες να βρομούν τα σκουπίδια έξω από τα καταστήματα ή τα σπίτια τους, το parosnews.gr μπορεί να τους εξηγήσει τι θα έχει γίνει!

Η δημοτική αρχή Κωβαίου κατόρθωσε και αυτό: οι αρμόδιοι δεν προνόησαν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, και έτσι, στέρεψαν το ταμείο του Δήμου από διαθέσιμα χρήματα για να μπορούν να παραλάβουν τιμολόγια από πιστωτές και να τα εξοφλούν με νόμιμο τρόπο.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, δεν μπορεί διοίκηση δήμου να κάνει δαπάνες εντός ενός νέου ημερολογιακού έτους (2016), εάν ο προϋπολογισμός που έχει καταθέσει από το τέλος του προηγούμενου έτους δεν έχει λάβει την έγκριση από την οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Ο προϋπολογισμός του Δήμου Πάρου εγκρίθηκε στις 8|02|16. Η διοίκηση του Δήμου Πάρου δεν είχε προνοήσει ώστε να έχει πιστώσεις από το προηγούμενο έτος για την περίοδο που θα χρειαστεί μέχρι να ελεγχθεί και να εγκριθεί για τη νομιμότητα των προβλέψεων του ο προϋπολογισμός για το 2016.

Έτσι, ο Δήμος μας ξέμεινε από βασικά είδη. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτή την «γκάφα». Να τονίσουμε ότι πριν ελάχιστα χρόνια οι προϋπολογισμοί εγκρίνονταν δύο και τρεις, ακόμη και πέντε μήνες μετά την έναρξη του νέου έτους. Παρόλα αυτά, καμία σοβαρή δημοτική αρχή στην Πάρο και ανά την Ελλάδα δεν είχε κινδυνέψει με διακοπή των βασικών λειτουργιών του δήμου, απλούστατα, διότι πρόβλεπαν για τα αυτονόητα!

Αποτέλεσμα είναι να έχουν σταματήσει διαδικασίες στο Δήμο Πάρου σε διάφορους τομείς. Η πιο επείγουσα είναι η δυνατότητα εξασφάλισης πίστωσης και δυνατότητα νόμιμης πληρωμής καυσίμων για τα δημοτικά οχήματα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν φόβοι πως τις επόμενες ώρες δεν θα υπάρχουν καύσιμα για τα σκουπιδιάρικα του Δήμου Πάρου!

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Στην δύσκολη εποχή μας τα κορυφαία πολιτικά στελέχη της διοίκησης ενός δήμου, πρέπει να ασχολούνται καθημερινά, με σοβαρότητα και με πολύ εμβρίθεια με την μελέτη της διαχείρισης των πολύπλοκων ζητημάτων του Δήμου. Θα πρέπει να προβλέπουν τις ανάγκες της κα

kobaios

Ο Μ. Κωβαίος

θημερινής λειτουργίας των μίνιμουμ υπηρεσιών που έχουν ανάγκη οι πολίτες για να είναι υποφερτή η ζωή τους, δυνατή η επαγγελματική ενασχόληση τους και άνετη η εκπαίδευση και ψυχαγωγία των παιδιών τους, μέσα σε περιβάλλον ελάχιστης (πια) ασφάλειας.
Η δική μας άποψη είναι ότι όλα τα παραπάνω πρέπει να καλύπτονται από τον Δήμο (σ.σ: ή το Κράτος στις δικές του αρμοδιότητες) με μέγιστη ποιότητα, γιατί τα πληρώνουν οι πολίτες με το αίμα τους, ενώ θα έπρεπε να τα έχουν διότι απλώς τα δικαιούνται. Αλλά κρατάμε στο κείμενο τα μίνιμουμ για τους πιο συντηρητικούς μας αναγνώστες.

Η πολιτική ηγεσία του Δήμου Πάρου με δήμαρχο τον Μ. Κωβαίο έχει σε πολλές περιπτώσεις επιδείξει την εμβάθυνση της προχειρότητας, του λαϊκισμού και των ψεμάτων με τα οποία «τσουλάει» ανεπαρκώς τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πάρου. Αποδεικνύει ο Μ. Κωβαίος ότι είναι «άξιος» συνεχιστής της παρακμής που εγκαινίασε από το 2010 ο κολλητός του φίλος και σύμμαχος – μέχρι να τους χωρίσει στις τελευταίες εκλογές η εξουσιομανία – ο Χρήστος Βλαχογιάννης.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η προχειρότητα της δημοτικής αρχής Μ. Κωβαίου εκθέτει στους πολίτες, τους υπαλλήλους του Δήμου Πάρου, καθώς και τη δυνατότητα να παράγουν αποτελεσματικά υπηρεσίες στην κοινωνία του νησιού μας.
Βεβαίως, τόσο η δημοτική αρχή Χρ. Βλαχογιάννη, όσο και η «ομογάλακτη» δημοτική αρχή Μ. Κωβαίου δεν έχουν κανένα πρόβλημα να απαξιώνονται οι υπηρεσίες του Δήμου, αφού προκρίνουν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του και μάλιστα, με υποβοήθηση δημιουργίας γνωστών μονοπωλίων τα τελευταία χρόνια.

ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Ποιες είναι οι αποδείξεις γι’ αυτά που γράφουμε παραπάνω, τα οποία συνιστούν «κατάντια» για τον Δήμο Πάρου;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μα τα ίδια τα υπηρεσιακά έγγραφα του Δήμου Πάρου.

Διαβάστε με προσοχή την τελευταία παράγραφο της πρόσκλησης που απέστειλε ο δήμαρχος Μ. Κωβαίος στα μέλη της δημοτικής οικονομικής επιτροπής. Στην ουσία, παρακαλά τα μέλη της οικονομικής επιτροπής να προσέλθουν σε συνεδρίαση και να ψηφίσουν τη διαδικασία προμήθειας καυσίμων, για να μην γίνει ρεζίλι η δημοτική αρχή.

ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ: ότι πριν λίγο καιρό η δημοτική αρχή Μ. Κωβαίου βρέθηκε εκτεθειμένη και για τις δαπάνες της δημοτικής σχολικής επιτροπής, αφού είχε αφήσει χωρίς χρήματα τα σχολεία, σε τέτοιο βαθμό που δεν είχαν να πάρουν ούτε χαρτί υγείας.


Ακολουθεί η πρόσκληση:
«Την 10η Φεβρουαρίου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:30 να προσέλθετε

στο Δημαρχιακό Κατάστημα στην Παροικία σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής
για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:

Θέμα 1: Έγκριση ανάληψης πολυετών υποχρεώσεων και δέσμευση των αντίστοιχων εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού του Δήμου Πάρου κατά το μέρος που αφορά
στις δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν εντός του οικονομικού έτους 2016.

Θέμα 2: Έγκριση πρακτικού πρόχειρου διαγωνισμού: Προμήθεια καυσίμων Δήμου
Πάρου και των Νομικών του Προσώπων.

Κατόπιν της με Α.Π. 8711/08-02-2016 (ΑΔΑ:ΩΒΠΗΟΡ1Ι-5ΒΥ) απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με θέμα: Επικύρωση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Πάρου Οικονομικού Έτους 2016
και ενόψει της εξάντλησης των αποθεμάτων καυσίμων εντός των επόμενων ωρών,
επιβάλλεται η άμεση σύγκλιση του Σώματος για λήψη απόφασης επί των ανωτέρω θεμάτων, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ακινητοποίησης των οχημάτων του Δήμου
έχοντας σαν αποτέλεσμα, μεταξύ των άλλων, να μην είναι δυνατή η αποκομιδή των απορριμμάτων».

dragatis_ad