Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ…

• Δεν καταγγέλλει την κυβέρνηση για την απόσυρση νομοσχεδίου που έκανε ή ίδια,
αλλά την αντιπολίτευση που δεν θα το στηρίξει…

 

671bb629c031dca7caa4b1f519c00ba8_L

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Του Κ. Ν. Δραγάτη … 22|12|15

Η νεομνημονιακή κυβέρνηση του κοθ Τσίπρα, έριξε σε ένα χαρτί 10 προτάσεις που τις «βάφτισε» παράλληλο πρόγραμμα, την παραμονή της ψήφισης νέων μέτρων που πέρασαν στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα.
Όταν από τις ειδήσεις (και τη προπαγάνδα των «αριστερών» χειριστών της νέας μονταζιέρας) μαθεύτηκε το γεγονός στους παράγοντες των δανειστών/χρεοκρατών που κυβερνούν τη χώρα μας, οι τελευταίοι ζήτησαν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, διότι δεν ήταν κοστολογημένο.
Η «θαρραλέα» κυβέρνηση Τσίπρα, ΜΟΝΗ ΤΗΣ ανακάλεσε τις 10 προτάσεις (σ.σ: οι οποίες αποτελούν στο μεγαλύτερο τους μέρος κοροϊδία και σε ένα άλλο μέρος τους καθυστερημένη εφαρμογή προσλήψεων με συμβάσεις για προσωρινή κάλυψη θέσεων στην υγεία).

Ενώ λοιπόν ΑΠΟ ΜΟΝΗ της η νεομνημονιακή κυβέρνηση ανακάλεσε τις «10 προτάσεις» που ονόμαζε νόμο, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων δημοσιοποίησε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την παλαιομνημονιακή αντιπολίτευση των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ, επειδή δεν ψηφίζουν – λένε – τον «φερεντζέ» του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που κατ’ ευφημισμό ονομάζεται «παράλληλο πρόγραμμα».

Μάλιστα, επιχειρούν να δημιουργήσουν το παρελκυστικό επιχείρημα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αναφέροντας ότι οι συμβάσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που έχουν ανάγκη νησιά των Κυκλάδων δεν θα γίνουν γιατί – τάχα – η αντιπολίτευση δεν ψηφίζει τα πρώτα μέτρα του «παράλληλου προγράμματος» ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ

Οι επιτροπές διαμαρτυρίας από τα νησιά που είχαν ραντεβού τα τελευταία δύο – τρία χρόνια με τους εκάστοτε μνημονιακούς και τους πρόσκαιρα μη μνημονιακούς υπουργούς και υφυπουργούς υγείας, γνωρίζουν ότι όλοι τους υπόσχονταν την προκήρυξη θέσεων εργασίας για την κάλυψη κενών σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Οι θέσεις αυτές προκύπτουν από την κάλυψη του αριθμού αποχωρήσεων από το δημόσιο που είχαν απαιτήσει και επιβάλει οι δανειστές προκειμένου να δώσουν δανεικά τα τελευταία χρόνια.
Δηλαδή είχαν ζητήσει να γίνουν απολύσεις ή αποχωρήσεις σε συγκεκριμένο αριθμό. Στον τομέα της υγείας το όριο έχει καλυφθεί εδώ και καιρό. Έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια πολλοί περισσότεροι από όσους ζητούσε η τρόικα.

Έτσι, μπορούν να γίνουν κάποιες προσλήψεις, έστω προσωρινές. Αυτές τις προσλήψεις ΚΑΙ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις έχει υποσχεθεί από τις αρχές Μαρτίου 2015. Επειδή όμως τα κενά δεν έχουν καλυφθεί και ενώ τρέχει η διαδικασία επαναπροκήρυξης τους, οι νέες μονταζιέρες της «αριστεράς» τις ενέταξαν στα μέτρα της λεγόμενης πρώτης δόσης του δήθεν «παράλληλου προγράμματος» που συνέταξαν για να θολώσουν τα νερά. Να δικαιολογήσουν τα νέα μέτρα φορολογίας και περικοπών που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΟΥ
«ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ» ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Οι συντάκτες της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων προφανώς δρουν κατ’ εντολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων ή υπέρ αυτών, οι οποίοι δεν μπορούν να εμφανιστούν στους νησιώτες εξαιτίας της κωλοτούμπας της κυβέρνησης τους που επιβάλλει νέα μνημονιακά μέτρα που πλήττουν τα νησιά μας – όπως την κατάργηση των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ – και έτσι, αναζητούν άλλοθι στην συμπεριφορά των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Για τα «ψίχουλα» που τελικά ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ η ίδια η κυβέρνησή τους, κατηγορούν τους άλλους.
Λες και δεν έχουν νεομνημονιακή πλειοψηφία στη βουλή για να περάσουν τα μέτρα που θέλουν.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

«Η αντιπολίτευση και οι θεσμοί οφείλουν να σέβονται
τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσαν!

Οι νησιώτες θα στηρίξουν την εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων καταγγέλλει την αντιλαϊκή στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΚ και ΧΑ απέναντι στο πολυνομοσχέδιο προώθησης του κυβερνητικού έργου, που αποτελεί τον πρώτο σταθμό του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και δίνει άμεσες λύσεις σε επείγοντα ζητήματα υγείας και παιδείας (ιδιαίτερα σε νησιωτικές περιοχές), ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ανθρωπιστικής κρίσης κλπ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με πρόσχημα τις κατεπείγουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες μέσα σε λίγες ώρες μεταλλάχτηκαν για άλλη μια φορά από αντιμνημονιακοί λέοντες σε επιτηρητές της ορθής εφαρμογής των μνημονίων. Με την προώθηση ανυπόστατων καταγγελιών περί επιβάρυνσης των δημοσιονομικών δαπανών και εκτροχιασμού του κρατικού προϋπολογισμού από τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις του παράλληλου προγράμματος, έθεσαν άμεσα εμπόδια στη διαπραγμάτευση, ενώ έβαλαν προσωρινό φρένο στην επίλυση πολλών κρίσιμων και ζωτικών προβλημάτων των νησιών μας.

Σε απάντηση των προσχηματικών αντιδράσεων της αντιπολίτευσης και επειδή η κυβέρνηση δεν έχει πραγματικά τίποτα να φοβηθεί από την ευρεία συζήτηση του νομοσχεδίου, αντίθετα θα ωφεληθεί όταν τα ΜΜΕ αποφασίσουν να ρίξουν τα φώτα της δημοσιότητας στην ουσία των διατάξεων και όχι στους θεατρινισμούς, θα προωθήσει το νομοσχέδιο με την κανονική διαδικασία.

Οι Σαντορινιοί πλέον δεν μπορούν να έχουν καμία αμφιβολία για το ποιοι φέρουν βαρύτατες ευθύνες για τη μη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης, το οποίο αφού για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων το είχαν συμπεριλάβει στα προς πώληση δημόσια ακίνητα, τώρα καθυστερούν την έναρξη λειτουργίας του.

Όλοι αντιλαμβάνονται πλέον πολύ καλά, ποιοι εμποδίζουν τη στελέχωση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων των νησιών, ποιοι αρνούνται την επαναφορά της ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία μας και ποιοι εμποδίζουν τη συνέχιση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης…

Αυτοί, που έχουν το βάρος της κατάντιας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας, δεν διστάζουν να αποκαλούν ρουσφέτια τα μέτρα που απαλύνουν την ταλαιπωρία των νησιωτών και να καταγγέλλουν την κυβέρνηση στους θεσμούς για παροχές στο λαό.

Η πραγματικότητα είναι μία: Το DNA τους δεν μεταλλάσσεται, αμετανόητοι και επικίνδυνοι έχουν μοναδικό στόχο η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Οικολόγων – Πράσινων να αποτελέσει παρένθεση.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων έχοντας αποφασίσει να ανοίξει τον πολιτικό διάλογο με όλους τους νησιώτες, σας καλεί να στείλετε τις δικές σας προτάσεις στα κρίσιμα και οξυμένα προβλήματα των νησιών μας στο e-mail ne.syriza.kykladwn@gmail.com. Μαζί μπορούμε να προωθήσουμε λύσεις και να συντάξουμε την πρόταση των Κυκλάδων για ένα παράλληλο και κοινωνικά δίκαιο πρόγραμμα».

dragatis_ad