ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

…γιατί να τον ακούσουν τα υπουργεία;

 

kobaios

 

 

ΣΕ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ σε ΜΜΕ ποντάρει για να κερδίσει το στοίχημα της εντύπωσης περί κατασκευής του νέου αεροδρομίου Πάρου ο δήμαρχος Μ. Κωβαίος. Στις 16|12 εμφανίστηκε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Αντ1 για 2,5 λεπτά της ώρας.
Δείτε ΕΔΩ (Το ρεπορτάζ ξεκινά στο 26΄ λεπτό του δελτίου περίπου)

Η προσπάθεια του θα ήταν ερασιτεχνική πλην σεβαστή, αν δεν υπήρχαν μερικά σοβαρά προβλήματα που ανέκυψαν εξ αυτής:

α) Μας θύμισε ότι ήταν πρώτος αντιδήμαρχος της παράταξης που διοικούσε το Δήμο υπό τον Χρ. Βλαχογιάννη, όταν «ορκιζόταν» το 2010 ότι ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, που είχε «φυτέψει» στις δημοτικές εκλογές του 2010 τον ίδιο και τον Βλαχογιάννη στη διοίκηση του Δήμου της Πάρου, τα είχε δήθεν φροντίσει όλα (μελέτες, έργο, λεφτά) για το σύνολο του έργου, ώστε να έχει τελειώσει ολόκληρο το νέο αεροδρόμιο τον Σεπτέμβριο του 2014. Αυτό το είχαν γράψει και το είχαν υπογράψει για να το διαβάσουν οι Παριανοί το 2010.

ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΨΕΜΑΤΑ
για να κερδίσουν στις τότε δημοτικές εκλογές.

β) Καταλάβαμε μεν, πόσο απελπισμένα προσπαθεί ο Μ. Κωβαίος να εμφανιστεί ως ήρωας τύπου «Ιωάννα της Λωραίνης» έτοιμος και να θυσιαστεί ακόμη για το έργο του νέου αεροδρομίου,
αλλά καταλάβαμε δε, πόσο ελλιπείς είναι οι γνώσεις του Μ. Κωβαίου επάνω στο θέμα του νέου αεροδρομίου Πάρου, αφού στο ρεπορτάζ εμφανίζεται να ασχετολογεί με στόμφο, αναφέροντας:

– ότι το νέο αεροδρόμιο, χωρίς να έχει τελειώσει, έχει κοστίσει μέχρι τώρα στο ελληνικό δημόσιο περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αλήθεια είναι ότι έχει στοιχίσει επάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ!

– αναφέρει ότι η σημερινή δυνατότητα αφίξεων στο παλαιό αεροδρόμιο Πάρου κατά τους μήνες του τουρισμού είναι 60 άτομα, ενώ το σωστό είναι ότι μεταφέρονται προς την Πάρο γύρω στα 100 άτομα ανά ημέρα.

– αναφέρει ότι το ποσό που υπολείπεται για να ολοκληρωθεί το έργο του νέου αεροδρομίου Πάρου είναι 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αλήθεια είναι ότι για να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει κανονικά το νέο αεροδρόμιο Πάρου χρειάζονται τουλάχιστον 10 με 15 εκατομμύρια ευρώ.

– Ακόμη όμως και αν κάπου βρίσκονταν αυτά τα εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τις μελέτες που απαιτούνται προκειμένου να μπορεί να εγκριθεί η κατασκευή του πλήρους, νέου αεροδρομίου.
Και όλα αυτά, χωρίς την επέκταση των 600 μέτρων διαδρόμου, για τον οποίο υπάρχει χώρος, αλλά δεν υπάρχει μελέτη και έγκριση μελέτης, για να νομιμοποιηθεί η ύπαρξη του χώρου και να ολοκληρωθούν οι εργασίες του, ώστε να μπορεί το αεροδρόμιο να λειτουργήσει και με μικρές αφήξεις από το εξωτερικό.

Η ΠΑΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΔΙΟΤΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ:

Κατασπαταλούσαν δυνάμεις και χρήματα του δημοσίου, πάντα για ένα μέρος του έργου και ΠΟΤΕ για ολόκληρο το έργο,
Υπόσχονταν ψευτιές σε Παριανούς ψηφοφόρους για να τους εκμεταλλεύονται κατά τις προεκλογικές περιόδους,
– Κάποιοι από αυτούς, στο παρασκήνιο «έπαιζαν» το παιχνίδι των συμφερόντων που εργάζονταν εναντίον της κατασκευής του νέου αεροδρομίου,
– Κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύονταν το έργο για να κάνουν «δουλίτσες» τοπικοί και υπερτοπικοί ιδιοκτήτες γης και εργολάβοι σε συνεργασία με την – εκάστοτε – διεφθαρμένη  κεντρική πολιτική σκηνή και τη γραφειοκρατία.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

 

Υ.Γ: Γνωρίζουμε ότι κάτι καλοπροαίρετοι «αλεξιπτωτιστές» του θέματος του νέου αεροδρομίου, μαζί με παλαιούς εχθρούς μας, θα πεταχτούν στις παρέες τους να μας υβρίσουν για την κριτική που ασκούμε.
Επίσης, θα διατυπώνουν το «βαρυσήμαντο» για ανόητους, ερώτημα: «Και τι έχει να προτείνει το parosnews.gr που κάνει κριτική;».

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ:
1) Ο δημοσιογράφος δεν χρωστάει σε κανέναν λύσεις. Δεν πληρώνεται γι’ αυτό. Πληρώνονται οι πολιτικοί που έχουν αρμοδιότητες γι’ αυτό.
2) Ωστόσο, προτείνουμε να παραιτηθούν από οποιαδήποτε σχέση με την προσπάθεια απόκτησης νέου αεροδρομίου, όλοι όσοι έχουν σχέση με τα ψέματα και τις υπονομευτικές πράξεις που έχουν γίνει εναντίον της οριστικής λύσης για την απόκτηση ενός νέου, κανονικού αεροδρομίου για την Πάρο μας.
3) Να αναλάβουν την προσπάθεια λίγοι και συνεπείς Παριανοί και φίλοι της Πάρου οι οποίοι επιθυμούσαν με πράξεις και συνέπεια το έργο, μαζί με νέους (όχι στην ηλικία απαραίτητα) – ΣΟΒΑΡΟΥΣ – φίλους της Πάρου που έχουν δυνατότητες να προσφέρουν βοήθεια.

CYCLADES-300x250-01