ΤΟ COLPO GROSSO

dabanelos_foto

Σχόλιο του Αντώνη Δαβανέλου

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ φύγουν νύχτα!

 

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για απλό πολιτικό μεταμορφισμό ή εκκωφαντική πολιτική κατρακύλα…. Πρόκειται για συνειδητά οργανωμένο σχέδιο εγκληματικής δράσης κατά των υποτελών τάξεων από την επομένη των δεύτερων εκλογών του 2012….

Η ΑΠΟΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της κοινωνίας τη διετία ΄12-΄14 μέσω της ενίσχυσης της λογικής της «ανάθεσης» με έμφαση στην κοινοβουλευτική παρουσία και την αφυδάτωση όλων των εσωκομματικών λειτουργιών, η ενίσχυση του αρχηγικού προφίλ και της προεδρικής καμαρίλλας, η πλειοδοσία των υποσχέσεων και των «ανοιγμάτων», η καταστρατήγηση συλλογικών αποφάσεων με την προτροπή της «βίαιης ωρίμανσης» προς την «κυβερνησιμότητα», συνοδεύτηκαν το α΄ εξάμηνο του ΄15 από την συνειδητή υιοθέτηση της παρελκυστικής τακτικής των δανειστών και, με «εργαλεία» τα Capital Controls, το άδειασμα των αποθεματικών των ταμείων, την «τραπεζική ασφυξία» και το Δημοψήφισμα, ολοκληρώθηκε το COLPO GROSSO της «αδιαμαρτύρητης» αποδοχής του πιο σκληρού Μνημονίου της πενταετίας, με σημαία το There Is No Alternative….

ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ πολιτικό προσωπικό θα μπορούσε να φέρει σε πέρας αυτό το σχέδιο;…. Μόνο ένα «μη αναλωθέν» μέχρι τότε πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο τώρα μόλις αρχίζει να δείχνει πόσο σάπιο ήταν από την εκκίνησή του. Γι αυτό και δεν έχει καμία συστολή όταν «ξεχνάει» να δηλώσει κάτι εκατομμυριάκια και κάποιες δεκάδες ακίνητα και μετοχές, όταν ασελγεί απέναντι στη φτώχεια με μακαρονάδες, μαρμελάδες και γεμιστά, όταν τα «βρίσκει» μα παππάδες, διαπλεκόμενους και χασάπηδες των λαών, μοιράζοντας φράγκα και δουλειές από το ΕΣΠΑ μαζί με διορισμούς συγγενών και οικόσιτων γκαιμπελίσκων στο Δημόσιο και μιλάει ανερυθρίαστα για «ψητούς μαροκινούς» λες και παραγγέλνει μια μερίδα σπληνάντερο σε συνοικιακή ταβέρνα….

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ φύγουν νύχτα!… Κι όσο αυτό το διογκούμενο αίτημα δεν διαμεσολαβείται πολιτικά με αποτελεσματικό τρόπο, το συλλογικό τίμημα προσεχώς θα είναι εντελώς ασήκωτο και θα πάρει άλλα πιο σκοτεινά χαρακτηριστικά…..

bannerA300X250