Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

• Το υπουργείο τουρισμού και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τρέχουν να προλάβουν τη Σαντορίνη


nzorzos

 

 

 

 

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ της Ακρόπολης την 1|12 ο δήμαρχος Σαντορίνης, Ν. Ζώρζος, παρουσίασε το πρόγραμμα της κοινωνίας της Σαντορίνης για την επίτευξη 12μηνου τουρισμού (ήδη δουλεύουν σχεδόν οκτώ).
Στην καρδιά της Αθήνας, στο συμβολικό κέντρο του τουρισμού της χώρας, την Ακρόπολη, ο Ν. Ζώρζος απέδειξε ότι, όταν υπάρχει αξία και θέληση για εφαρμογή πραγματικής δημοτικής πολιτικής, ένας δήμος μπορεί να χαράξει μόνος του τον δρόμο προς την ανάπτυξη, την πρόοδο και την επιτυχία για το όφελος των κατοίκων και όχι των πολυεθνικών και των κατασκευαστών.
Διαβάστε εδώ για το πρόγραμμα της Σαντορίνης.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση των υπουργών, εκπροσώπων της πολιτείας και του εκπροσώπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην εκδήλωση. Έτρεχαν, με τα λόγια, τις κολακείες και τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις για προγράμματα που θα κάνουν στο μέλλον (ξοδεύοντας λεφτά όπου να’ ναι) να πάρουν λίγο από το «φως» της προόδου αυτού του νησιού και τη φιλοδοξία του λαού του, της αγοράς των ντόπιων μικρομεσαίων, να ανέβουν ακόμη περισσότερο. Να ζήσουν ακόμη καλύτερα στον τόπο τους.

ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΣ…

Τα παραπάνω αποτελούν μία διαχρονική συντριπτική απάντηση στους εκάστοτε δημάρχους της Πάρου οι οποίοι κλαιγόντουσαν και κλαίγονται για το κράτος, για τα κόμματα, για τους αδιάφορους πολίτες κλπ, κλπ… επειδή δεν μπορούν να κάνουν κάτι ουσιαστικό για τον τόπο, ώστε να πάρει τη θέση που του αναλογεί στην τουριστική αγορά και στην κοινωνική πρόοδο.

Κατά τη γνώμη μας, η Σαντορίνη διαθέτει ένα τεράστιο «κράχτη» τουριστών, το ηφαίστειο, διεθνώς αναγνωρισμένο. Όμως η Πάρος διαθέτει πολλά (και όχι ένα ή δύο) μεγάλης σημασίας φυσικά και ιστορικά στοιχεία που δίνουν τη δυνατότητα μεγαλύτερης ανάπτυξης από τη Σαντορίνη, με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους για τους Παριανούς.
Το έλλειμμα υπάρχει στην βούληση, κάτι που οφείλεται στην χαμηλών προσδοκιών νοοτροπία που καλλιέργησαν στους πολίτες καιροσκόποι, τσαρλατάνοι και ανίκανοι τοπικοί πολιτικοί με την βοήθεια των κομματαρχών που τους στήριζαν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγάλη κοροϊδία της υπόθεσης «νέο αεροδρόμιο Πάρου».
Αυτό το διαχρονικό παράδειγμα βιομηχανίας πολιτικού ψεύδους και απατεωνιάς (με στόχο τις ψήφους και το χρήμα), λαϊκισμού και ανικανότητας εις βάρος των φορολογούμενων Παριανών, έχει ξεκινήσει τη δεκαετία του 80’ και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Τελευταία, χαρακτηριστική επίσης, η κοροϊδία εκδρομής του δημάρχου Μ. Κωβαίου για να βγει φωτογραφίες με τους εκπροσώπους κρατικών υπηρεσιών στην Αθήνα, προκειμένου να δημιουργήσει την πλαστή εικόνα ότι κάτι ουσιαστικό κάνει για την υπόθεση του αεροδρομίου. Εκδρομή που έγινε μόνο και μόνο για να μπορέσει να δικαιολογήσει την παρουσία του σε (αποτυχημένη) γενική συνέλευση στην Παροικιά, που ακολούθησε τις επισκέψεις του στην Αθήνα.

Η αλήθεια για το νέο αεροδρόμιο Πάρου είναι ότι παραμένει επιστρωμένη λακκούβα. Θα παραμένει έτσι, όπως το parosnews.gr (και η εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου) είχαν προειδοποιήσει από το 2009.
Η εγκληματική ευθύνη για τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες των τελευταίων ετών ανήκει στον πρώην δήμαρχο Πάρου και πρώην υπουργό Γιάννη Ραγκούση, καθώς και στους κ.κ. Χρ. Βλαχογιάννη και Μ. Κωβαίο που υποστήριξαν τα ψέματά του πρώτου μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων τους.

Για να προχωρήσει η υπόθεση πρέπει αναγκαστικά να περάσει σοβαρό χρονικό διάστημα, να αλλάξουν τα πρόσωπα που χειρίζονται την υπόθεση από την πλευρά της Πάρου και να αλλάξουν τα δεδομένα και οι πρωταγωνιστικοί παράγοντες του έργου από την πλευρά του κράτους, στο μέρος που υπολείπεται.

(Στη φωτογραφία ο δήμαρχος Σαντορίνης Ν. Ζώρζος)

entipa_mauro_290514