Η ΜΟΝΗ ΛΟΓΓΟΒΑΡΔΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ YI QUAN ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

• Μήνυμα ενάντια στις «αποκρυφιστικές θεωρείες και πρακτικές»

 

Minolta DSC

Minolta DSC

 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ιερωμένους της Μονή Λογγοβάρδας Πάρου την Κυριακή (29|11, 14:00) το μεσημέρι δημοσιοποιήθηκε η αντίδρασή τους σχετικά με την πρόθεση των εκπαιδευτικών Πάρου και Αντιπάρου (σ.σ: εκείνων που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του ανοικτού στην κοινωνία στεκιού τους στην Προικιά το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του συλλόγου τους «Π. Καλλιέρος»), να πραγματοποιηθεί σεμινάριο Yi Quan ( ι τσουάν) στο «Σπίτι του Δασκάλου» την Παρασκευή 4/12/2015. (βλ.: ΕΚΔΗΛΩΣΗ)

Το Yi Quan ( ι τσουάν) είναι μια κινεζική εσωτερική πολεμική τέχνη, διαμορφωμένη από τον Wang Xiangzhai, στις αρχές του περασμένου αιώνα, ο οποίος ήταν μάστερ σε άλλες πολεμικές τέχνες, όπως το ταϊτσί και το μπαγκουαζάνγκ.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Οι ιερείς της Μονής Λογγοβάρδας μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος διατύπωσαν την άποψη ότι με την εκδήλωση αυτή προωθούνται οι αποκρυφιστικές θεωρίες και πρακτικές, κάτι του οποίου – μάλλον θεωρούν – ότι η κακή σημασία είναι εντονότερη, αφού η σχετική εκδήλωση διοργανώνεται από εκπαιδευτικούς.

Το σχόλιο των ιερωμένων που αναγραφόταν στο ηλεκτρονικό μήνυμα που διέδωσαν με ηλεκτρονικό μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες στην Πάρο ήταν το εξής:

«ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!! ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ … Ι ΤΣΟΥΑΝ. ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ…»

MINIMA

ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ;

Να τονίσουμε ότι τους τελευταίους μήνες είναι η δεύτερη φορά που η Μονή Λογγοβάρδας διακινεί ηλεκτρονικό μήνυμα με αντίδραση και διαμαρτυρία των μοναχών της για δραστηριότητες που έχουν σχέση με τεχνικές από χώρες της ανατολής που στους τόπους που αναδείχθηκαν συνδέονταν με κοσμοθεωρίες/δόγματα.

Στις δυτικές κοινωνίες, σε δημόσιες εκδηλώσεις (και ιδιωτικά γυμναστήρια) αυτές οι τεχνικές χρησιμοποιούνται τα τελευταία 100 χρόνια ως μέθοδοι εκγύμνασης, εκπαίδευσης στην αυτοάμυνα – και τα τελευταία χρόνια – για την χαλάρωση από στρεσογόνες καταστάσεις των ανθρώπων των αστικών κέντρων. Η γνώση τους μεταβιβάζεται αποσπασμένη από το θεωρητικό/δογματικό μέρος και κυρίως, χωρίς καμία προσπάθεια προσηλυτισμού ατόμων ως μέλη θρησκευτικών ομάδων.

Την προηγούμενη φορά οι μοναχοί είχαν «εντοπίσει» στην κριτική τους (αν όχι στοχοποιήσει) κέντρο αναψυχής και διακοπών με εστιατόριο που λειτουργεί τις τελευταίες δεκαετίες στην ανατολική Πάρο, χωρίς να έχει ακουστεί το παραμικρό πρόβλημα από καμία αρχή που εποπτεύει τις διάφορες δράσεις που πραγματοποιεί.

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ…

ΥΠΑΡΧΟΥΝ κάποιοι πρώτοι πολίτες του νησιού οι οποίοι σκέφτονται να αντιδράσουν με αγωγές εναντίον των ιερωμένων, ειδικά, την επόμενη φορά που θα «επιτεθούν», όπως αναφέρουν, ειδικά σε επιχειρήσεις του νησιού που κάνουν νόμιμα τις εκδηλώσεις τους.

Μιλούν για «ιερατείο ταλιμπάν» που δρα στην Πάρο «υπό τον μανδύα του Χριστιανισμού» που διδάσκει την αγάπη και τον σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους, τα επαγγέλματα τους και τις απόψεις τους.

entipa_mauro_290514

 

 

Advertisements
Comments
6 Σχόλια to “Η ΜΟΝΗ ΛΟΓΓΟΒΑΡΔΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ YI QUAN ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ”
 1. Ο/Η anapodesstrofes λέει:

  Οι πρακτικές των πολεμικών τεχνών είναι άμεσα συνδεδεμένες με τη κοσμολογία, την ανθρωπολογία και τη θεολογία των θρησκειών της Ανατολής, όπου αυτές αναπτύχθηκαν.
  Το ότι είναι ευρύτατα διαδεδομένες στη Δύση δεν τις αποενοχοποιεί. Και πολλά άλλα είναι ευρύτατα διαδεδομένα, όπως η πορνεία ή η εγκληματικότητα και κανείς δεν τα αποδέχεται αυτά παρά όσοι δεν γνωρίζουν ή όσοι έχουν συμφέροντα…
  Δεκάδες νέοι στη χώρα μας έχουν αρχίσει με πολεμικές τέχνες σαν γυμναστική κι έχουν ενταχθεί σε ομάδες Shaolin κι έχουν κάνει τρόπο ζωής τις θρησκείες της Ανατολής.
  Οι πατέρες της Λογγοβάρδας προσπαθούν να προφυλάξουν τα παιδιά μας. Μην είστε τόσο ανέμελοι και ευκολόπιστοι.

 2. Ο/Η paisiaartemiou λέει:

  Οι ¨πρώτοι πολίτες» να κοιτάξουν να λύσουν τα προβλήματα της Πάρου και να αφήσουν τις τζάμπα μαγκιές. Αν δεν μιλήσουν οι πατέρες της Λογγοβάρδας θα μιλήσουν κι οι πέτρες για τα χάλια μας, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ να απειλείτε με αγωγές τους μόνους ανθρώπους που νοιάζονται πραγματικά για τα παιδιά μας.Ξέρετε εσείς καλύτερα από τους μοναχούς το τι διδάσκει ο χριστός και τους ειρωνεύεστε κιόλας. Μας έχετε αηδιάσει κύριοι «πρώτοι πολίτες.¨ Είστε πια αχώνευτοι. ΕΛΕΟΣ!

 3. Ο/Η paisiaartemiou λέει:

  Οι «πρώτοι πολίτες» αφου έλυσαν όλα μας τα προβλήματα, ασχολούνται τώρα με τζάμπα μαγκιές, ΕΛΕΟΣ πια με τις ειρωνίες και τους χαρακτηρισμούς των μοναχών μας! Ξέρουν οι «πρώτοι πολίτες¨ καλύτερα από τη Λογγοβάρδα τη διδασκαλία του Χριστού; Ας αφήσουν τις αγωγές και ας κοιτάξουν τα χάλια των σχολείων, των εκπαιδευτικών κι όλης της κοινωνίας, που βουλιάζει καθημερινά. Αν δεν είχαμε το τιμημένο ράσο της Λογγοβάρδας στο νησί μας από που θα πιανόμασταν για να μην πνιγούμε στον βόθρο που μας ρίχνουν οι ίδιοι οι «πρώτοι πολίτες¨; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ αστοιχείωτοι θολοκουλτουριάρηδες και ψευτοπροοδευτικοί μαμωνάδες! Θίχτηκε η τσέπη σας έ; Τα παιδιά μας ας τα χάσουμε, δεν πειράζει…

 4. Ο/Η tanevramou λέει:

  Οι «πρώτοι πολίτες» αφού έλυσαν όλα μας τα προβλήματα, πουλάνε τώρα τζάμπα μαγκιά και απειλούν τη Λογγοβάρδα με αγωγές. Γιατί ρε; Θίχτηκε η κουλτούρα σας ή η μήπως περισσότερο η τσέπη σας; Ειρωνεύεστε και αποκαλείτε «ταλιμπαν» τους μοναχούς μας και ξέρετε καλύτερα από εκείνους το τί δίδαξε ο Χριστός! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ αστοιχείωτοι και θολοκουλτουριάρηδες μαμωνάδες! Δεν βλέπετε τα χάλια των σχολείων μας και των εκπαιδευτικών μας, την κοινωνία μας που βουλιάζει στο βόθρο που εσείς θεωρείτε πισίνα! Τα βάζετε με το τιμημένο ράσο της Λογγοβάρδας που αγωνίζεται να σώσει τα παιδιά μας! Ευτυχώς που υπάρχουν οι μοναχοί μας, γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχε Ελλάδα. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕ!!!!

 5. Ο/Η Κυριακος Ταχτσιδης λέει:

  Αμα δεν τους αρεσει, να μην πανε, δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να παει.
  Και κατω τα χερια απο τους πιο ενεργους πολιτες της Παρου, τους εκπαιδευτικους, που με αυτοθυσια αγωνιζονται για τα παιδια του νησιου.
  Στην περιφημη και ιστορικη Μονη Λογγοβαρδας ειστε, δεν ειστε σε ομαδουλα FB που γραφετε μεταξυ σας κουτσομπολια.. Σοβαρευτειτε, μην χρησιμοποιειτε το ονομα της Μονης για μικροπρεπειες.

 6. Ο/Η anapodesstrofes λέει:

  Κύριε Κυριάκο Ταχτσίδη και αγαπητοί φίλοι,
  Νομίζω ότι το θέμα ξέφυγε από την ουσία του, που είναι οι «πολεμικές τέχνες» και η προσπάθεια κάποιων να μυήσουν τα παιδιά μας στη «Νέα Εποχή του Υδροχόου» και προβάλλεται σαν αντιπαράθεση μεταξύ των Πατέρων της ιστορικής Μονής και των… «ενεργών πολιτών της Πάρου».
  Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση, οι μεν Πατέρες γνωρίζουν το σχετικό θέμα, ενώ οι «ενεργοί πολίτες» μάλλον παραπλανήθηκαν.
  Σας παρακαλώ θερμά να μελετήσετε το σχετικό άρθρο
  http://maria-dimitriadou.net/2015/12/03/loggovarda-yiquan/
  για να αρθεί η παρεξήγηση και για να καταστούν οι πολίτες της Πάρου πιο προσεκτικοί προς όσους προσπαθούν μέσω του εναλλακτικού κέντρου Tao’s και των ανθρώπων του να περάσουν τα νεοεποχίτικα δρώμενα στο ωραίο μας νησί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: