ΕΝΔΟ – ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΟΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
• Ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος καταγγέλει τον αντιπεριφερειάρχη Χ. Κόκκινο ότι δημιουργούσε έξοδα με πλαστές αποδείξεις για να καρπώνεται όφελος
• Ο Χ. Κόκκινος έχει θέμα με τον νόμο…
• Όμως και ο Γ. Χατζημάρκος έχει θέμα με την ηθική…
ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κατά της Διαφθοράς κ. Ελένη Ράϊκου, απευθύνθηκε στις 26|1 ο Περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, κινούμενος εναντίον του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και τέως προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδιας Ελλάδας Χαράλαμπου Κόκκινου.
Αιτία της αναφοράς είναι – σύμφωνα με τις διαρροές στον τύπο προφανώς από την πλευρά του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου – τα ευρήματα 17 περιπτώσεων υποβληθέντων παραστατικών για ταξίδια που φέρεται να πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης και που ουδέποτε πραγματοποίησε, όπως καταγγέλλεται, γιατί έλειπε σε άλλα ταξίδια!
Συγκεκριμένα, η πλευρά Χατζημάρκου καταγγέλλει πως, ενώ παραστατικά εξόδων από ταξίδια σε συγκεκριμένες ημερομηνίες υποβάλλονταν προς πληρωμή στην Περιφέρεια (π.χ. αεροπορικά εισιτήρια), υποβάλλονταν παραστατικά και στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος που αφορούσαν ημέρες που ο καταγγελλόμενος Χ. Κόκκινος – με βάση τα παραστατικά που είχαν υποβληθεί στην Περιφέρεια – βρισκόταν αλλού.
Από δύο παραδείγματα που έχουν διαρρεύσει στον τύπο πιθανότατα από την πλευρά Γ. Χατζημάρκου, φέρεται πως ο Χ. Κόκκινος, ενώ βρισκόταν στην Τυνησία με χρέωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, ταυτόχρονα, ταξίδευε προς Ρόδο, πραγματοποιώντας – βάσει των καταγγελιών – αρκετά ταξίδια με αλληλεπικαλυπτόμενες δαπάνες δύο ταμείων (της Δ.Ο.Ε και της Π.Ν.ΑΙ.).
Η πλευρά Γ. Χατζημάρκου το τελευταίο διάστημα ζήτησε από τις υπηρεσίες και Περιφέρειας και τις αντίστοιχες δύο εταιρειών που της ανήκουν, να διερευνηθούν οι μετακινήσεις του Χ. Κόκκινου, ώστε να διαπιστωθεί η τέλεση τους και ο τρόπος καταβολής των σχετικών δαπανών.
Παράλληλα, ζήτησε και έλαβε από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας τα στοιχεία που αφορούσαν σε μετακινήσεις του Χ. Κόκκινου, από τον Σεπτέμβριο 2014 ως και τον Ιούνιο 2015, για την καταβολή των δαπανών των οποίων είχαν υποβληθεί δικαιολογητικά στην εν λόγω Ομοσπονδία από τον Χ. Κόκκινο, όπως αναφέρεται. Μετά από την έρευνα προέκυψαν 17 ευρήματα τα οποία και προσκομίστηκαν στην Εισαγγελέα.
ΟΜΩΣ…
Κάτι δεν πάει καλά με όσα κάνει ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος για να καταγγείλει τον συνάδελφο του, προκάτοχο του και κοινής κομματικής προέλευσης πολιτικό του αντίπαλο (ΝΔ).
Πρέπει να απαντήσει ο Γ. Χατζημάρκος αν το ζήτημα των εξόδων για εισιτήρια – ή η ανελέητη μάχη για την εξουσία – είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο τους τελευταίους μήνες διενεργεί έναν έλεγχο για τον οποίο δεν μπορεί να προκύψει οικονομική ζημιά για την Περιφέρεια παραπάνω από 2.000 ευρώ, αν υπολογίσουμε τα πράγματα σύμφωνα με όσα η ίδια, η πλευρά Χατζημάρκου διέρρευσε στον τύπο.
Επίσης, ερωτήματα προκύπτουν ποιος είναι ο λόγος που ο Γ. Χατζημάρκος δεν πήγε τα στοιχεία του στην Εισαγγελία της Ρόδου ή στους ελεγκτές δημοσίας διοίκησης, παρά πήγε με επιμελημένη, επιθετική επικοινωνιακή διαχείριση στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ε. Ράικου στην Αθήνα;
Αλλά, αν εντρυφήσουμε στα παραδείγματα που ο ίδιος ο Γ. Χατζημάρκος διέρρευσε από την έρευνά του, δεν προκύπτει με βεβαιότητα προσπορισμός οφέλους για τον Χ. Κόκκινο από το ταμείο της Περιφέρειας ή των εταιρειών της. Προκύπτει ενδεχομένως μικροπρέπεια από τον Χ. Κόκκινο, τσιγγουνιά με την οποία ζημίωνε για κάποια δεκάδες ευρώ την Περιφέρεια με κάθε εισιτήριο που δεν προλάβαινε να ακυρώσει (το οποίο υπέβαλλε στην Περιφέρεια για να πάρει πίσω τα λεφτά που είχε δώσει), αλλά δεν προκύπτει κέρδος για τον εαυτό του, αν υπολογίσει κανείς ότι έχει προπληρώσει φόρους για τα παραστατικά που υπέβαλε για μία ή δέκα ή δεκαεφτά δαπάνες αεροπορικών εισιτηρίων από την Αθήνα στην Ρόδο.
Αν η ζημιογόνος δαπάνη αφορά μόνο εισιτήρια, μπορεί να έχουν προσκομιστεί έξοδα με βάση την υποβολή αποδείξεων αγοράς τους, χωρίς την συνυποβολή κυρωμένων αποκομμάτων επιβίβασης. Κέρδος μπορεί να προκύψει μόνο αν στη συνέχεια, και εγκαίρως, τα εισιτήρια ακυρώνονταν.
Και σε αυτή την περίπτωση όμως, ο Χ. Κόκκινος δεν μπορεί να έχει προσποριστεί – με βάση τις διαρροές Χατζημάρκου – ποσό άνω των 2.000 ευρώ.
Βεβαίως, δεν πρέπει να καλύψει κανείς πολιτικός άλλον, ούτε για ένα ευρώ. Όμως οι «θεατρικές» ενέργειες Χατζημάρκου που συνιστούν υπερπαραγωγή, δεν αντιστοιχούν στην περιγραφόμενη υπόθεση. Αντιστοιχούν έλεγχοι και δημοσιότητα μετριοπαθέστερου επιπέδου.
Και όλα αυτά, χωρίς ακόμη ο Χ. Κόκκινος να μπορεί να δώσει απαντήσεις επί του περιεχομένου, διότι δεν γνωρίζει τον φάκελο που έχει καταθέσει ο Γ. Χατζημάρκος εναντίον του.
Ακόμη ο Γ. Χατζημάρκος θα πρέπει να εξηγήσει γιατί καθυστέρησε να πάει στην κα Ράικου τέσσερεις μήνες μετά το πέρας της ελεγχόμενης περιόδου που ο ίδιος αναφέρει στις διαρροές, και δέκα μήνες (Φεβρουάριο του 15’) αφότου «ζήτησε συγνώμη» από τους εκλογείς του Νοτίου Αιγαίου για την κοινή κάθοδο με τον Χ. Κόκκινο στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2014, όπως λέει ο ίδιος.
Βεβαίως, άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι τον Φεβρουάριο του 2014 ο Γ. Χατζημάρκος δεν είχε καταγγείλει θέματα εισιτηρίων εναντίον του Χ. Κόκκινου, αλλά θέματα πολιτικής επικοινωνίας που τον ενοχλούσαν στην αρχηγική και αυτόνομη συμπεριφορά του τελευταίου.
ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑ διότι κάποιος θα μπορούσε να τον κατηγορήσει ότι ο χρόνος που επέλεξε να κάνει την μεγάλου επικοινωνιακού ντόρου επίσκεψή του στην κα Ράικου επιλέχθηκε επίτηδες για να είναι πολύ κοντά με το δικαστήριο που εκκρεμεί από χρόνια για παρόμοια υπόθεση εναντίον του Χ. Κόκκινου από την εποχή που ήταν αυτός Περιφερειάρχης και το οποίο γίνεται στις 9 Δεκεμβρίου στο επίπεδο του Εφετείου.
Κατηγορείται ότι υπέβαλε έξοδα κίνησης του οχήματος του Περιφερειάρχη για ημέρες κατά τις οποίες βρισκόταν στην Αθήνα, χωρίς το όχημα της Περιφέρειας.
Ο – προς το παρόν – πανελλαδικός επικοινωνιακός ντόρος που δημιούργησε ο Γ. Χατζημάρκος δεν μπορεί παρά να εγκυμονεί τον κίνδυνο να επιβαρύνει την σκέψη των δικαστών που πρόκειται να αντιμετωπίσουν σε λίγες ημέρες την παλαιά υπόθεσή του στη Σύρο, χωρίς – κατ’ ανάγκη – να είναι δίκαιες οι καταγγελίες και αληθείς. Αυτό θα το πει με την τελική απόφασή του το δικαστήριο.
Πόσο μάλλον που το παλαιό δικαστήριο Χ. Κόκκινου, το γνώριζε ο Γ. Χατζημάρκος ότι εκκρεμούσε με πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση (σ.σ: έχει καταδικασθεί με την υπ’ αριθμ. 104/13-03-2013 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου), όταν συμφωνούσαν να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο ως οι δύο ηγήτορες του στη Δωδεκάνησο για τις περιφερειακές εκλογές του 2014.
Στην συνεχεία παραθέτουμε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» από το οποίο ξεκίνησαν οι διαρροές για την καταγγελία Χατζημάρκου κατά Κόκκινου, προφανώς με στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από την πλευρά Χατζημάρκου:
http://www.protothema.gr/greece/article/530816/rodos-adiperifereiarhis-travel-me-lefta-tou-dimosiou/
ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΨΕΥΤΙΑ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ…
Στο δημοσίευμα του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» αναφέρεται ότι ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος είχε αποπέμψει από τον Φεβρουάριο του 2015 τον αντιπεριφερειάρχη Χ. Κόκκινο από το συνδυασμό της παράταξης που διοικεί την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Όμως η πλευρά Γ. Χατζημάρκου που έκανε προφανώς τη διαρροή προς τους συντάκτες του δημοσιογραφικού ιστοτόπου παρέλειψε να πει ότι η αποπομπή Κόκκινου δεν είχε γίνει για ζητήματα διαχείρισης (σ.σ: όπως αφήνεται να υπονοηθεί σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα γραφόμενα του δημοσιεύματος) αλλά για λόγους το ποιος θα κάνει κουμάντο στις εξουσίες της Περιφέρειας.
Ο Γ. Χατζημάρκος απέπεμψε τότε τον Χ. Κόκκινο αφαιρώντας του μάλιστα αρμοδιότητες (σ.σ: πλην μιας υποχρεωτικής από το νόμο) προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο διαρχίας που κατά τη γνώμη του υπήρχε από τις ενέργειες του Χ. Κόκκινου. Συνεπώς, η αποπομπή έγινε για λόγους κυριαρχίας στην εξουσία.

Προσθέστε λεζάντα
Το ΦΕΚ με το οποίο ο Γ. Χατζημάρκος αφαίρεσε όλες τις αρμοδιότητες από τον πολιτικό του αντίπαλο Χ. Κόκκινο, ώστε να μην έχει περιθώριο να ασκεί πολιτική και να διατηρεί ή να αυξάνει την πολιτική του εμβέλεια στους ψηφοφόρους ο τελευταίος.
Του άφησε μόνο μία κατ’ υποχρέωση του νόμου.
ΟΙ ΤΟΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παραθέτουμε τμήματα από τις δηλώσεις εκείνης της εποχής από τον Χ. Χατζημάρκο, αλλά και την ηγετική του ομάδα με τις οποίες έβαλλαν εναντίον του Χ. Κόκκινου για πολλά θέματα, αλλά όχι για ζητήματα διαχείρισης:
Γ. Χατζημάρκος: Σκηνοθετημένη η κρίση από τον Χαράλαμπο Κόκκινο. Ο ίδιος επέλεξε από την αρχή την σύγκρουση και την ρήξη: «[…] Ο κ. Κόκκινος από την αρχή επέλεξε την σύγκρουση, επέλεξε την ρήξη και τον μοναχικό δρόμο. Η τακτική αυτή δεν μπορούσε να οδηγήσει σε τίποτε άλλο παρά στην απόφαση που έλαβα την προηγούμενη εβδομάδα. Να δώσω την δυνατότητα στην παράταξη και στις υπηρεσίες να λειτουργήσουν ομαλά και να προχωρήσουμε παρακάτω» […].
Απάντηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Θωμά Σωτρίλλη, στην τελευταία ανακοίνωση του Χαρ. Κόκκινου: «[…] Έρχομαι, τέλος, στο θέμα της έμμισθης θέσης. Γνωρίζεις πολύ καλά το μέγεθος της αποζημίωσης του Προέδρου και γνωρίζω επίσης, το ύψος της αποζημίωσης του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη. Μήπως θέλεις να αλλάξουμε θέσεις;
Πολύ πιθανό να τα καταφέρω και εκεί.
Εσείς μιλάτε για «δημόσιες σχέσεις». Εγώ μιλάω για ειλικρινείς, ανθρώπινες σχέσεις που δομήθηκαν χρόνια τώρα πάνω σε ισχυρές βάσεις, λόγω εντοπιότητας και περισσότερο με σεβασμό στην επαγγελματική μου απασχόληση […]».
Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη στη νέα ανακοίνωση του Χαρ. Κόκκινου: «[…] Προς τον κ. Κόκκινο κάποιες επισημάνσεις:
Δεν τον εξέλεξαν οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου όπως ισχυρίζεται. Η θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη του δόθηκε από τον άνθρωπο που σήμερα αμφισβητεί και υπονομεύει. Γλύτωσε έτσι από την ετυμηγορία της κάλπης. Και ο νοών νοείτο.
Θα είχε ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη να εξηγήσει για ποιους πραγματικά λόγους εγκαταλείπει την ΔΟΕ, τάχα για να επικεντρωθεί στο έργο του αντιπεριφερειάρχη. Έχει το θάρρος; […]».
Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη στα ΜΜΕ: «[…] «Ο κ. Κόκκινος πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι ουδέποτε κλήθηκε από την παράταξη. Κλήθηκε από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ενώπιον των μελών της παράταξης, να έλθει για συζήτηση του θέματος που είχε ανακύψει με τον κ. Χρήστο Ευστρατίου, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Ούτε συμμετείχε σε συνεδριάσεις της παράταξης. Δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα και με άλλους περιφερειακούς συμβούλους. Ο Περιφερειάρχης έκανε μεγάλη υπομονή και κατέβαλε προσπάθεια για να προστατεύσει την ενότητα της παράταξης. Όμως, προσπαθούσε μόνος του, αφού η άλλη πλευρά ουδέποτε ανταποκρίθηκε[…]».
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ
Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος μέχρι στιγμής έχει δημοσιοποιήσει δύο ανακοινώσεις για την υπόθεση των καταγγελιών του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκου εναντίον του.
Τις παραθέτουμε εδώ:
«Ρόδος, 26/11/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εμπλέκουν τη Δικαιοσύνη για να ικανοποιήσουν την εμπάθεια στο πρόσωπό μου.
Πληροφορήθηκα από τα Μ.Μ.Ε. -ενώ κατευθύνομαι προς τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στη Λευκάδα- ότι ο Περιφερειάρχης και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Α.Ε. κ. Χατζημάρκος Γεώργιος καθώς και ο κ. Ζαννετίδης Φιλήμων, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Ν.Αι. και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Α.Ε. κ. Σορωνιάτης, κατέθεσαν στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς «φάκελο» και αναφορά εναντίον μου!!!
Την εμπάθειά τους για το πρόσωπό μου και τις πολιτικές διαφορές μας (αφού δεν μπόρεσαν με άλλον τρόπο, επιχειρούν να τις λύσουν εμπλέκοντας τη Δικαιοσύνη και επιχειρώντας να σπιλώσουν το όνομά μου.
• Ενημερώνω την κοινή γνώμη ότι ουδέποτε από τους καταγγέλλοντες ενημερώθηκα για τις ενέργειές τους και ούτε μου ζητήθηκε η άποψή μου για τα «ευρήματα» της «έρευνάς τους» την οποία θα εξετάσω άμεσα ως προς τη νομιμότητά της και την αντικειμενικότητά της.
• Όσον αφορά τα αναγραφόμενα στον Τύπο, ουδέποτε κατέθεσα πλαστά τιμολόγια, ούτε επιβάρυνα οικονομικά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ή την Αναπτυξιακή Εταιρία της (στην οποία υπηρέτησα ως πρόεδρος χωρίς καμιά αποζημίωση) για τις μετακινήσεις μου.
• Όσον αφορά τη Διδασκαλική Ομοσπονδία της Ελλάδος στην οποία αναφέρονται, τις μετακινήσεις μου τις έχω επιβαρυνθεί ο ίδιος και ουδεμία σχέση έχουν με υπηρεσιακές αποστολές που αφορούν την αυτοδιοικητική μου ιδιότητα.
Ενημερώνω την κοινή γνώμη για τα εξής:
1) είναι γνωστές οι εμπαθείς και ακραίες δηλώσεις από τους ανωτέρω κυρίους για το πρόσωπό μου.
2) Με έγγραφά μου ζήτησα να μου δοθούν φωτοαντίγραφα των παραστατικών στοιχείων που αφορούσαν τις υπηρεσιακές μετακινήσεις μου (τις οποίες έβλεπε το φως της δημοσιότητας με Δελτία Τύπου) και όλα τα παραστατικά στοιχεία επί θητείας μου στην Αναπτυξιακή Α.Ε.. Κάτι τέτοιο αρνήθηκαν να το κάνουν.
3) Ζήτησα να πραγματοποιηθεί παράδοση και παραλαβή κατά την αποχώρησή μου από την προεδρία της Αναπτυξιακής στις 12.8.2015 και οι ίδιοι άνθρωποι τα αρνήθηκαν.
Με δεδομένο ότι μόνοι τους επί τέσσερις (4) μήνες «ερευνούσαν», θα εξετάσω το φάκελο που κατέθεσαν έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ασκώντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.
Τέλος αναφέρω ότι η ενέργειά τους πραγματοποιείται χρονικά ενόψει πιθανών εξελίξεων και αποκαλύψεων και καταγγελιών που υπάρχουν για την ηγεσία της Π.Ν.ΑΙ. και μην έχοντας απαντήσει σε πολλά καίρια ερωτήματα που τους έχω απευθύνει, τα οποία σύντομα θα έρθουν στο φως.
Ρόδος, 27/11/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύντομα θα αποδειχθεί ότι είναι «άνθραξ» ο «θησαυρός» που με την «έρευνά» τους κάποιοι στράφηκαν εναντίον μου.
Με αφορμή τα νέα δημοσιεύματα που αναπαράγουν τα αποτελέσματα της «έρευνας» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επισημαίνω τα εξής:
Υπάρχουν έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι ουδεμία ζημιά υπέστην οι φορείς που αναφέρονται ότι εισέπραξα χρήματα. Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης, αλλά ποτέ δε μου ζητήθηκαν από τους «ερευνόντες» τα παραστατικά στοιχεία που τα αποδεικνύουν.
Επίσης αποδείξεις υπάρχουν ότι επιβαρύνθηκα ο ίδιος τις δαπάνες μετακινήσεών μου στο συνδικαλιστικό φορέα. Ερευνώ τη γνησιότητα της έρευνας και τη γνησιότητα των παραστατικών που ελέγχθηκαν και εντός των ημερών θα τοποθετηθώ – εάν χρειαστεί – σε συνέντευξη τύπου για όλα τα παραπάνω όπου θα αποδείξω στην κοινή γνώμη και στη Δικαιοσύνη ότι είναι «άνθραξ» ο «θησαυρός» που κάποιοι θεωρούν ότι βρήκαν εναντίον μου.
Τέλος, υπενθυμίζω ότι δε μου δόθηκαν -παρά το αίτημά μου- φωτοαντίγραφα των παραστατικών των μετακινήσεών μου όταν αυτά τα ζήτησα προ τριμήνου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Αναπτυξιακή της Εταιρία».
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ για εμάς
Όπως στην κεντρική πολιτική της χώρας, έτσι και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αυτή την εποχή τις θέσεις εξουσίας έχουν καταλάβει άνθρωποι που υπόσχονταν στους πολίτες να αλλάξει το ύφος και το ήθος στην άσκηση εξουσίας, οι οποίοι όμως αποδείχθηκαν ότι ενδιαφέρονται μόνον για την κατοχή των θέσεων εξουσίας και μόνον, καθώς και για τα ωφελήματα που μπορούν να προκύψουν από αυτές τις θέσεις.
Ο Γ. Χατζημάρκος και η ηγετική του ομάδα (όλοι Δωδεκανήσιοι, πλην του υποχρεωτικού από το νόμο χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, του ισχνού Γ. Λεονταρίτη) υποσχέθηκαν προεκλογικά ότι θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο πολιτευόταν ο πρώην Περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης του ΠΑΣΟΚ και η δική του ηγετική ομάδα. Δηλαδή την πολιτική με τα ατέλειωτα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας, με βαρύγδουπες ανακοινώσεις, με πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτοπροβολής, με τη συνεχή χρήση των Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης για την δημιουργία εικονικής πραγματικότητας ότι δήθεν παράγεται πολιτική και έργο. Ενώ στην ουσία – πλην των Ευρωπαϊκών Χρημάτων χάριν των οποίων διεκπεραιώνονται φάκελοι για τα έργα που υποβάλλουν οι Δήμοι στην περιφερειακή διαχειριστική επιτροπή και το έργο αυτής της επιτροπής – δεν γινόταν, ούτε γίνεται, τίποτε ουσιαστικό.
Στον ένα χρόνο που υπάρχει η περιφερειακή δωδεκανησιακή αρχή του Γ. Χατζημάρκου έχει να επιδείξει πολλαπλάσια ταξίδια, ανούσιες συνεντεύξεις τύπου, υπεροπτικά δελτία τύπου, φρου – φρου και αρώματα στον ύστατο βαθμό, που καθιστούν μαθητούδια τους εκπροσώπους της δικαίως καταψηφισθείσας από τους πολίτες, προηγούμενης περιφερειακής αρχής καλαμοκαβαλάρηδων Μαχαιρίδη, Φτακλάκη και συν αυτοίς.
Επιπλέον, ετούτοι εδώ οι τωρινοί της Νέας Δημοκρατίας, έχουν και μία απίθανη, ανερμάτιστη, βαρβαρική θέληση να υπερασπίσουν τις θέσεις εξουσίας τους, τέτοια που τους κάνει να στρέφονται, μέχρις εξοντώσεως ο ένας μεταξύ του άλλου.
Τέτοια είναι η σύγκρουση Γ. Χατζημάρκου – Χ. Κόκκινου και τα υπόλοιπα περί υπεράσπισης των χρημάτων του δημοσίου είναι – στη συγκεκριμένη περίπτωση – τρίχες κατσαρές και από τις δύο πλευρές.
Η διαφθορά ξεκινά από την υπόσταση του χαρακτήρα μας και των σχέσεων μας έναντι των άλλων, συνεργατών, ανταγωνιστών, της κοινωνίας.
ΚΑΙ ΕΝΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ …
Οι μεν Κυκλάδες – ελέω Λεονταρίτη – κοιμόνται τον ύπνο του δικαίου, αναμένοντας τι, κατά την νόμιμη ποσόστωση, θα περισσέψει από τα Δωδεκάνησα, για τα νησιά μας…
Οι δε τοπικοί περιφερειακοί σύμβουλοι Πάρου – Αντιπάρου δεν βγάζουν άχνα. Τους αρκεί να υπογράφουν ασήμαντα χαρτιά και να εκδίδουν ανακοινώσεις για επετείους, καθώς και να παρευρίσκονται σε εκκλησίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις χαμογελαστοί, για να ακούν τις φιλοφρονήσεις και τις προσφωνήσεις των διοργανωτών….
Απάντηση