Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΙΕΙΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ!

Αντί εδώ να έχει εντρυφήσει στα προβλήματα
Χρησιμοποιεί επικοινωνιακά συνάντηση με τους αλιείς


aliia

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ επί των ημερών του περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου αλλά και των προκατόχων του δεν έχει κάνει τίποτε ουσιαστικό για την προστασία του πρωτογενούς τομέα.
Τώρα που η μνημομονιακή κυβέρνηση «επιτίθεται», ο Γ. Χατζημάρκος αποφάσισε να «εκτονώσει» τους αλιείς των Κυκλάδων με το να καλέσει σε ξενοδοχείο πρώτης κατηγορίας – και πρώτης κατηγορίας κολακείας – στην Ερμούπολη τους εκπροσώπους τους από κάθε νησί.

Όχι για να τους ανακοινώσει ένα επεξεργασμένο πλαίσιο περιφερειακής πολιτικής, αλλά για να «σταθεί δίπλα τους» στα λόγια, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας που αποτελεί την πρόσκληση, όπως κοινοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ μας θα ήταν οι ψαράδες από όλες τις Κυκλάδες να μην προσέλθουν οργανωμένα στο «θέατρο επικοινωνίας και αυτοπροβολής» της Περιφέρειας.
Να απαιτήσουν από την Περιφέρεια να επεξεργαστεί συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής και στη συνέχεια, να προσέλθουν οι εκπρόσωποι της σε κάθε νησί, κοντά στο χώρο δουλειάς του κάθε ψαρά, για να γίνει η διαβούλευση και να γίνουν πράξεις τα λόγια.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση
της Περιφέρειας:

«Στις 30.11.2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:00 π.μ , στο ξενοδοχείο «Ερμής» στην Ερμούπολη της Σύρου θα πραγματοποιηθεί Συνέλευση των Αλιευτικών Συλλόγων του Ν. Κυκλάδων η οποία διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Καλούνται να συμμετάσχουν Αλιείς από την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.
Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση για θέματα Αλιείας, η ανταλλαγή απόψεων επί των θεμάτων που απασχολούν τους αλιείς, και η σύμπλευση της Περιφέρειας με τους Συλλόγους Αλιέων για την ανάπτυξη της αλιείας στην περιοχή μας.
Στη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε με την οποία πλήττεται ο Πρωτογενής Τομέας , η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται αποφασιστικά δίπλα στους Αγρότες, στους Κτηνοτρόφους και στους Αλιείς ως αρωγός για την επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν».

entipa_mauro_290514