Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ …ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Η μνημονιακή Περιφέρεια, απάντησε στον μνημονιακό Δήμο Πάρου
και το μνημονιακό Επαρχείο,
ότι λόγω του μνημονίου, λεφτά για συντηρήσεις σε τουριστικές περιοχές, δεν υπάρχουν!


Αγιος Αντωνιος Μαρπησσα - Μώλος


ΑΠΟ ΤΗ σχετική διεύθυνση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εστάλη στις 6|11 απάντηση προς τη Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας (σ.σ: που είχε στείλει σχετικό έγγραφο ερώτημα) για τις εργασίες ανακατασκευής σημαντικών τμημάτων των δρόμων της περιοχής που δεν έχουν τελεσφορήσει και εκκρεμούν από το 2014.

Με λίγα λόγια, η αρμόδια τεχνική διεύθυνση της Περιφέρειας ενημερώνει ότι οι εργασίες καθυστερούν διότι όποτε ο καιρός είναι καλός και κατάλληλος για έργα συντήρησης οδοποιίας, δεν υπάρχουν λεφτά, και όποτε εκτιμάται ότι θα υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχουν κατάλληλες καιρικές συνθήκες.
Εκτιμάται ότι τα έργα αποκατάστασης των σημαντικότερων από τις οδούς της περιοχής Μάρπησσας θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν το προσεχές Καλοκαίρι.

Μάλλον, προβλέπουν ότι επίκειται η «αριστερή ανάπτυξις».

Μέχρι να γίνουν οι κανονικές συντηρήσεις δρόμων στη Μάρπησσα, η υπηρεσία της Περιφέρειας αναφέρει στο έγγραφο ότι θα γίνονται εμβαλωματικές εργασίες σε λακκούβες με «ψυχρή άσφαλτο» που θα αποστέλλεται στο νησί και στη διάθεση της Δημοτικής Κοινότητας.

 

Το έγγραφο έδωσε στη δημοσιότητα, όχι η Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας που είχε υποβάλει το ερώτημα και που ήταν παραλήπτης των απαντήσεων, αλλά το Επαρχείο Πάρου στο οποίο κοινοποιείτο το έγγραφο διότι αποτελεί τοπικό σκέλος της Περιφέρειας.

Εδώ το σχετικό με ένα «κλικ»: Απαντήσεις για εκκρεμείς ασφαλτοστρώσεις Μάρπησσας

ΝΕΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ
ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟ

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα 13|11 από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας: «ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε εργολαβική σύμβαση για την «Σήμανση – ασφάλεια οδικού δικτύου ν. Κέας, Κύθνου, Σύρου, Πάρου, Τήνου, Μυκόνου» έναντι συνολικού προϋπολογισμού 557.999,99 ευρώ».
Με λίγα λόγια, ενώ δεν υπάρχουν λεφτά να τελειώσουν οι αποκαταστάσεις φθαρμένων οδοστρωμάτων, αναγγέλλονται έργα σήμανσης και ασφάλειας επί των οδών.
Μάλιστα, αναγγέλλονται με χρήματα του Προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων, δηλαδή κρατικά λεφτά. Αυτά θα υπάρξουν άραγε;

entipa_mauro_290514