ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΟΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Για ακόμη μία φορά!
Όπως κάθε χρόνο!
Όπως κάθε τετραετία!
Όπως με κάθε είδους δημοτική αρχή!

WTM 2015

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ με χαρά ότι όλα πήγαν τέλεια και εφέτος σε μεγάλη τουριστική έκθεση του Λονδίνου όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου Πάρου. Οι πολυάριθμοι επισκέπτες αυτής της έκθεσης φέρονται να έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να επισκεφτούν το Καλοκαίρι του 2016 το νησί μας, χάριν των προσπαθειών που κατέβαλαν οι αντιπρόσωποι μας που ταξίδεψαν στην Αγγλία για να μοιράσουν διαφημιστικά φυλλάδια από το κίοσκι του Δήμου Πάρου στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο του τομέα τουρισμού για τον Δήμο Πάρου ο οποίος μετείχε της αποστολής, να μας δώσει κάποια συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία από το ταξίδι του.
Δηλαδή, πόσα ραντεβού ταξιδιωτικών πρακτόρων έκλεισε με επιχειρηματίες του τουρισμού της Πάρου, πόσες συνεντεύξεις έδωσε και σε ποια μέσα ενημέρωσης για να δώσει πληροφορίες για την Πάρο, πόσες διευθύνσεις κατέγραψε η αποστολή (και τι είδους ανά κατηγορία) για να τις παραδώσει σε τουριστικούς παράγοντες του νησιού, πόσες αποστολές διαπραγματεύτηκε να επισκεφτούν το νησί μας για να γίνει λόμπινγκ, τέτοια πράγματα…

Δεν συμπεριλαμβάνονταν τα παραπάνω στις πληροφορίες του σχετικού δελτίου τύπου που μας απεστάλη, το οποίο και παραθέτουμε στη συνέχεια:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

«Συμμετοχή του Δήμου Πάρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού
«WTM» στο Λονδίνο.
Δυνατή ήταν η παρουσία της Πάρου στην διεθνή έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο.

Πάνω από 50.000 επαγγελματίες και πάνω από 3.000 δημοσιογράφοι από 186 χώρες του κόσμου συμμετείχαν σε αυτό το παγκόσμιας εμβέλειας τουριστικό γεγονός που διήρκησε από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο ExCel στο Λονδίνο.
Η δυνατή καμπάνια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έστρεψε το παγκόσμιο ενδιαφέρον στα νησιά της περιφέρειας μας, η Πάρος συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποσπώντας πολλά θετικά σχόλια.

Το ενδιαφέρον για το νησί μας ήταν μεγάλο και τα μηνύματα για την τουριστική περίοδο του 2016 είναι παραπάνω από αισιόδοξα, η Πάρος έχει να περιμένει μια καλή χρονιά.
Οι τομείς που συζητήθηκαν επί το πλείστον με τους πράκτορες, επιχειρηματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους, bloggers αλλά και απλούς επισκέπτες ήταν οι ομορφιές του νησιού, οι παραλίες, η φύση και η παράδοσή του, η θάλασσα και τα σπορ, η ιστορία του, αλλά και σε επίπεδο καταλυμάτων υπήρξε πολύ έντονο ενδιαφέρον για πολυτελή ξενοδοχεία και επαύλεις, καθώς και την συνδεσιμότητα (ακτοπλοϊκή – αεροπορική) με άλλα νησιά και τους τρόπους μετάβασης.

Το περίπτερό μας επισκέφτηκε η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά η οποία συνομίλησε με τους εκπροσώπους της Πάρου για την τουριστική προβολή του νησιού.
Τον Δήμο Πάρου εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Χριστόφορος και η ειδική σύμβουλος Δημάρχου κ. Ελένη Τριπολιτσιώτη».

entipa_mauro_290514