ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ;

Υποσχέσεις που δεν κρατήθηκαν από τους «αριστερούς»

flights-airlines--olympic--620x300

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ενέκρινε και υπέγραψε το ξεπούλημα των πλέον προσοδοφόρων αεροδρομίων της χώρας, όπως απέδειξαν σχετικές μελέτες που έγιναν πριν προχωρήσουν οι παραχωρήσεις σε γερμανικά συμφέροντα, στα οποία μάλιστα, συμμετέχει το γερμανικό δημόσιο!

Συνεπώς, έχουμε άλλη μία περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση ξεπούλησε υποσχέσεις που είχε δώσει στον ελληνικό λαό ότι θα ακυρώσει αυτού του είδους την παραχώρηση στους χρεοκράτες εκβιαστές, ακύρωσε την αξιοπιστία χάριν της οποίας οι ψηφοφόροι θεμελίωσαν σχέσεις εμπιστοσύνης με τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ από όταν ήταν στην αντιπολίτευση ακόμη, και τα μέλη της έβαλαν ευχαρίστως όσες υπογραφές χρειάζονταν για να παραδοθεί ο ακμάζων τουριστικός τομέας σε χέρια γερμανικών συμφερόντων.

«ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ»

Οι «τρίχες» που ακούγονταν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι η συγκεκριμένη πώληση αποτελεί «μεταρρύθμιση» διότι τα αεροδρόμια θα έρθουν στα χέρια ιδιωτών που τάχα ξέρουν να τα λειτουργούν καλύτερα από το ελληνικό δημόσιο, είναι «σανός» για τα συμπαθή ζώα που πιστεύουν αυτά τα παραμύθια. Εκτός του ότι, το ανάδοχο γερμανικό, εταιρικό σχήμα εμπεριέχει το γερμανικό δημόσιο, όπως είπαμε! Και μόνη αυτή η παράμετρος ακυρώνει την μπαρουφολογία για φιλελευθερισμούς και ιδιωτικοποιήσεις.

Επαναλαμβάνουμε: παραδώσαμε τα πλέον επικερδή περιφερειακά αεροδρόμια τουριστικού ενδιαφέροντος (αφού το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας το έχουμε παραδώσει ήδη από χρόνια) και όχι εκείνα που θα καθίσταντο κερδοφόρα από ζημιογόνα, αν ίσως κάποιος επενδυτής τους «έριχνε» χρήματα για αναβαθμίσεις, τα οποία δεν έχει – υποτίθεται – για να επενδύσει το ελληνικό δημόσιο. Πώς να έχει, αφού πληρώνει τόκους και τοκοχρεολύσια για δάνεια που έχει ξαναπληρώσει, για χρέη τραπεζών, για υπερτιμολογήσεις εργολάβων και για προμήθειες επί προμηθειών για οπλικά συστήματα.

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΑΛΛΑ ΞΥΠΝΑ ΚΙΟΛΑΣ…

Το ερώτημα που τίθεται είναι πως υπολογίζουν οι Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού να διατηρήσουν στα χέρια τους τον τομέα (και όχι τα «ψίχουλα» του), αν οι Γερμανοί κεφαλαιοκράτες που κατέχουν ήδη τη μεγαλύτερη εταιρεία διακίνησης τουριστών στην Ευρώπη, κατέχουν και τα αεροδρόμια της χώρας;

Όταν σε λίγο θα έχουν περιέλθει στα γερμανικά επιχειρηματικά χέρια όλα τα επιμέρους τμήματα του κλάδου, με αυτά θα ασκούν συνδυασμένες πολιτικές, ώστε:

  • να κατευθύνουν την κίνηση σε εκείνες τις περιοχές της χώρας που θα επιθυμούν (εκεί δηλαδή που θα έχουν τις πλέον εξευτελιστικές τιμές προσφοράς για τον εαυτό τους, ώστε να μεταπωλούν με μεγάλο κέρδος),
  • να επιλέγουν τι είδους τουρίστες θα έρχονται στην Ελλάδα και από ποια χώρα, ανάλογα με τα συμφέροντα τους.

Όλα αυτά θα τα κάνουν με την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθούν έναντι των αεροπορικών εταιρειών από τα αεροδρόμια που θα κατέχουν στο ελληνικό έδαφος.

Ας πούμε για παράδειγμα, θα παρέχουν προνομιακή τιμολογιακή μεταχείριση στη Λουφτχάνσα και θα κρατούν σε απόσταση κάνοντας το αντίθετο τις ανταγωνιστικές εταιρείες. Για δούλους (όχι ότι τους πειράζει, τα λεφτά να πέφτουν) θα έχουν τους «μερακλήδες» Έλληνες επιχειρηματίες που τα τελευταία χρόνια έφτιαξαν – ασφαλώς τυχαία – το μονοπώλιο των ελληνικών αεροπορικών γραμμών, ελέω του (ξε)πατριώτη πολιτικού Χατζηδάκη και της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή του νεότερου. Να θυμίσουμε ότι ο π. υπουργός Χατζηδάκης, πριν αποκτήσει υπουργείο με αρμοδιότητα για τον πρώην δημόσιο εθνικό αερομεταφορέα, είχε – τυχαία – υπηρετήσει ευκλεώς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κατά την εποχή που ετοιμαζόταν η επιδρομή του Δ’ Ράιχ στις οικονομίες της Ευρώπης. Κάποιες γλώσσες λένε ότι χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως από τους Γερμανούς συναδέλφους του πολιτικούς και από μερικά λόμπυ.

ΤΑ ΠΑΝΩΠΡΟΙΚΙΑ

Επίσης, κατέχοντας τον έλεγχο όλων των πολιτικών αεροπορικών εγκαταστάσεων, τα γερμανικά συμφέροντα θα μπορούν να ελέγχουν παράλληλα επαγγέλματα του τουρισμού, όπως την ενοικίαση αυτοκινήτων και άλλα πολλά.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι μεγάλος αριθμός από τα «κόκκινα» δάνεια αφορούν σε επιχειρηματικά δάνεια για μικρές και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ανά την Ελλάδα που δόθηκαν από τις τράπεζες τα προηγούμενα χρόνια με υποθήκευση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.
Άραγε, σε ποιών κεφαλαιούχων τα χέρια θα περιέλθουν αυτά τα ακίνητα;
Μήπως, εκεί που θα είναι βολικό για να κλείσει η «κάθετη» κατοχή του τουριστικού τομέα της χώρας;

Τέλος, να θυμίσουμε επίσης, ότι η μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας που βρίσκονται ακόμη σε ελληνικά χέρια, συνιστούν έναν από τους χειρότερους βραχίονες υπεράσπισης των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων χρόνων από το εσωτερικό της χώρας μας. Οι Έλληνες μεγαλοξενοδόχοι ήταν αυτοί που υπαγόρευσαν στο όνομα των συμφερόντων τους ολόκληρα κεφάλαια των μνημονίων στις ελληνικές κυβερνήσεις τα μέλη των οποίων γνωρίζουν από χρόνια. Τα υπαγόρευσαν έτσι, που να «βολεύονται» οι ίδιοι αλλά και εκείνοι που κερδοσκοπούν μαζί τους από το εξωτερικό. Που δεν είναι άλλοι από τους κολοσσούς των εταιρειών διακίνησης τουριστών γερμανικών συμφερόντων (άντε και γαλλικών συμφερόντων), οι οποίοι με τη σειρά τους, έχουν σχέσεις με εκείνους τους χρεοκράτες που διαφωνούν ή συμφωνούν κατά το δοκούν για το τι θα γραφτεί και τι θα υπογραφτεί στα μνημόνια.
Αυτά για την ώρα,
Κωστας Ν. Δραγάτης

Υ.Γ.1: Φιλάκια, Τζίκης, όπως λέει και ένας φίλος μου, πρώην εργαζόμενος στην Ολυμπιακή.
Υ.Γ.2: Διαβάστε εδώ σχετική τοποθέτηση της ανεξάρτητης ευρωβουλευτή Σ. Σακοράφα, όπως την διατύπωσε σε σχετική με την ευρωπαϊκή πολιτική επί των αεροπορικών υπηρεσιών συνεδρίαση της Ευρωβουλής: Σακοράφα – Ευρωβουλή

entipa_mauro_290514