ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΠΑΡΟ – ΑΝΤΙΠΑΡΟ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αστειότητες από τον γνωστό, γραφικό πολιτικά, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου. Ανακοίνωσε συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία με δίωρη στάση εργασίας στα εμπορικά καταστήματα!

image

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ με διαμαρτυρία για τα νέα, δυσβάσταχτα αντικοινωνικά μέτρα θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 12|11 σε όλες τις Κυκλάδες με επίκεντρο την Ερμούπολη, αλλά και στην Πάρο με συμμετοχή και από την Αντίπαρο. Οι αντιμνημονιακές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στα νησιά μας στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα που επιβάλλει συνεχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ότι στο πλαίσιο της γενικής απεργίας από τα ξημερώματα της 01:00 της 12|11 έως και τις 24:00 δεν θα εκτελούνται δρομολόγια πλοίων από και προς το λιμάνι της Πάρου, αφού η ΠΝΟ έχει εξαγγείλει τη συμμετοχή της στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην Σύρο για την οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων έχει αναλάβει το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες που δραστηριοποιείται αγωνιστικά με μεγάλη ενάργεια και συνέπεια τα τελευταία μνημονιακά χρόνια. Έχει ανακοινώσει κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο Πέμπτη 12|11, στις 10:30, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας

image

στην Ερμούπολη. Όλοι οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι σύλλογοι και τα σωματεία που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις θα συναντηθούν στο συγκεκριμένο σημείο.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ, τις αντίστοιχες εκδηλώσεις οργανώνει επιτελικά το σωματείο εργαζομένων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης Πάρου – Αντιπάρου (Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.) και συμμετέχουν το ίδιο δυναμικά οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, πολίτες και άλλα σωματεία.
Έχει προγραμματιστεί πορεία που θα ξεκινήσει στις 10:00 από το δημαρχείο Πάρου (προσυγκέντρωση 09:30) στην οποία θα συμμετέχουν και άλλοι φορείς, η οποία θα καταλήξει στην πλατεία Μ. Μαυρογέννους όπου θα λάβει χώρα η τελική συγκέντρωση στις 11:00.

Η ΕΥΘΥΜΗ ΝΟΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Ο γνωστός γραφικός του πολιτικού προσκηνίου της Πάρου τα τελευταία χρόνια, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου, Απ. Αλιπράντης, δημοσιοποίησε εκ μέρους του συλλόγου ανακοίνωση με την οποία δηλώνει τη συμμετοχή στις αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις με μόνο δύο ώρες κλείσιμο των καταστημάτων!!!
Είναι να απορεί κανείς πως ο Απ. Αλιπράντης δεν ανακοίνωσε 30 λεπτά απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων!

Να σκεφτεί κανείς ότι μόλις πριν δέκα ημέρες καταργήθηκε ο ειδικός, χαμηλότερος συντελεστής ΦΠΑ στην Πάρο και σε άλλα τέσσερα (πολύ πλουσιότερα) νησιά των Κυκλάδων, ενώ το 70% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Πάρο χρωστούν σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, και περίπου το 50% έχει υποθηκευμένες τουριστικές και εμπορικές εγκαταστάσεις με υπερήμερες οφειλές στις τράπεζες.

Βεβαίως, δεν ξενίζει κανέναν η συμπεριφορά Αλιπράντη, αφού είναι γνωστός ο επαμφοτερίζων λόγος του. Πολιτεύεται τα τελευταία πέντε χρόνια σαν αντιμνημονιακός, αλλά συμμετέχει σε τοπικούς εκλογικούς συνδυασμούς που τιμούν τις μνημονιακές πολιτικές, ενώ είναι πρώτος – στην Πάρο – σε συγγραφή επιστολών προς τις αρχές όταν χρειάζεται να σπάσει κάποια απεργία, όπως αυτές της ΠΝΟ.

Ακόμη και ο πρόεδρος του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού όργάνου του εμπορίου, ο γνωστός νεοδημοκράτης – αρχιαντιδραστικός και υπερμνημονιακός – πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γ. Κροκίδης, στην ανακοίνωσή του προτρέπει για κανονική και πλήρη συμμετοχή τους συναδέλφους του σε όλη την Ελλάδα. Παραθέτουμε έναν μικρό απόσπασμα από την ανακοίνωση που έδωσε ο τελευταίος στη δημοσιότητα για την απεργία:
«Οι έλληνες έμποροι αρθρώνουμε «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς, οικονομίας και κοινωνίας. Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις της 12ης Νοεμβρίου, παρόντες στους αγώνες και στο πλευρό όλης της κοινωνίας, που πλέον διεκδικεί τα αυτονόητα δικαιώματα στην επιβίωση και στον αυτοσεβασμό, μέσα σε μία σύγχρονη αγορά, με αρχές και αξίες που δεν επιδέχονται εκπτώσεων».

————————————————————————–
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α.
ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δυστυχώς, κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τις καθημερινές συνθήκες εργασίας όσων εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και σχεδιάζουν να τους συνταξιοδοτήσουν στα 67 έτη, όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να φτάσουν ακόμα και το 60ο έτος της ηλικίας!!! Πολλοί απ’ αυτούς τους εργαζόμενους πληρώνουν ακόμα αναδρομικές εισφορές, για να έχουν δικαίωμα στα ΒΑΕ και σύνταξη στα 58.

Τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, κομμάτι των οποίων βιώνει ήδη η κοινωνία της Πάρου με την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, έρχονται, με την απαράδεκτη κατάργηση των ΒΑΕ στην καθαριότητα, να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταργώντας μία κατάκτηση απολύτως αναγκαία για τον κλάδο.
Όπως αντιλαμβάνεστε, απέναντι σ’ αυτή την κατάφορη αδικία που υφιστάμεθα, ως εργαζόμενοι στο Δήμο Πάρου δεν μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς. Εναρμονιζόμενοι με τις μεγάλες Πανελλαδικές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, η ΑΔΕΔΥ και ενίοτε η ΓΣΕΕ ζητάμε τη συμπαράστασή σας.

Εμείς, ως εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, προσπαθούμε παρά τις αντιξοότητες (έλλειψη προσωπικού, δυσμενείς καιρικές συνθήκες, φύση εργασίας (σκουπίδια), μειωμένοι μισθοί, διάλυση των ασφαλιστικών μας ταμείων, κλέψιμο του μεγαλύτερου μέρους του ήδη πληρωμένου εφάπαξ μας, αλλαγή στα συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας κ.λπ.) να προσφέρουμε στους δημότες μας ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Στην προσπάθειά μας αυτή ξεφύγαμε από τις στενά συντεχνιακές διεκδικήσεις μας και σταθήκαμε αρωγοί δίπλα στους πολίτες στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, όπως είναι η έλλειψη παροχής δωρεάν δημόσιας υγείας, η αποσόβηση εγκατάστασης μεγάλων αιολικών πάρκων, η επαναλειτουργία του αεροσκάφους αεροδιακομιδών, η επαναλειτουργία του αγροκηπίου.

Δυστυχώς, και η σημερινή κυβέρνηση με το 3ο «αριστερό» μνημόνιο έρχεται να συνεχίσει την νεοφιλελεύθερη πολιτική που, πριν μερικούς μήνες, μετά βδελυγμίας καταδίκαζε.
Εμείς αναγκαζόμαστε σήμερα να επαναφέρουμε στο στόχαστρο φαινομενικά στενά συντεχνιακές διεκδικήσεις. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Εδώ και αρκετά χρόνια τα νησιά μας αλλά και ολόκληρη η χώρα μετατρέπεται σε τριτοκοσμική από την έλλειψη στοιχειώδους νοσοκομειακής περίθαλψης. Εδώ και κάμποσο καιρό δρομολογείται στα μουλωχτά η εγκατάσταση αιολικών πάρκων, τα οποία θα αλλοιώσουν πλήρως τον χαρακτήρα του νησιού μας.

Πριν μερικές μέρες, πολλά από τα σχολειά μας δεν λειτουργούσαν, γιατί δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί. Ακόμα και σήμερα πολλά απ’ αυτά υπολειτουργούν ή δε λειτουργούν έτσι όπως προβλέπεται. Πριν μερικές μέρες, καταργήθηκαν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που ίσχυαν στο ΦΠΑ των νησιών. Το ξεπούλημα της δημόσιας ιδιοκτησίας για ένα κομμάτι ψωμί ήδη άρχισε με την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων σε Γερμανική εταιρεία. Εδώ και κάμποσο καιρό η χώρα μας και ειδικότερα τα νησιά μας έχουν γίνει κέντρο υποδοχής προσφύγων, γέννημα άδικων ιμπεριαλιστικών πολέμων που έχει δημιουργήσει η ακόρεστη δίψα της Δύσης για περισσότερο χρήμα. Σήμερα η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλθεί με το 3ο μνημόνιο να καταστρέψει ό,τι απομεινάρι γλίτωσε από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα των τελευταίων 40 ετών, συνεχίζοντας την ίδια καταστροφική πολιτική.

Εμείς, ως εργαζόμενοι δεν μπορούμε παρά να αγωνιστούμε για την μη αποδοχή αυτής της άδικης πολιτικής. Στην προσπάθειά μας αυτή σας θέλουμε αρωγούς και συμπαραστάτες μας. Καλούμε όλο τον Παριανό λαό να στηρίξει την απεργία μας στις 12/11/2015 και να συμμετέχει στη συγκέντρωση που θα γίνει την ημέρα της απεργίας στις 09:30 π.μ. έξω από το Δημαρχείο και στην πορεία που θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. από το Δημαρχείο προς την κεντρική πλατεία Μαντούς όπου θα ενωθούμε με άλλους συλλόγους και πολίτες, για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας ως εργαζόμενοι και ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Από το ΔΣ του Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.
Τη συγκεκριμένη ημέρα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα είναι κλειστές. Παρακαλείσθε να μη βγάλετε απορρίμματα.
Η ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου

• Η ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ συμμετέχει στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που προγραμμάτισαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 12/11/2015.
Η ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ στηρίζει και συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώνει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ την Πέμπτη 12/11/2015.
Συγκέντρωση στις 09:30 π.μ. έξω από το Δημαρχείο και πορεία στις 10:00 π.μ. από το Δημαρχείο προς την κεντρική πλατεία Μαντούς.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάρου Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος».

• Η Πρόεδρος Αϊβαζόγλου Σάντρα και η γραμματέας Μιχαήλ Φωτεινή υπογράφουν την ανακοίνωση συμμετοχής του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος».

Πανεργατική Απεργία 12 Νοέμβρη
Τρίτο επονείδιστο μνημόνιο. Προϋπολογισμός φτώχιας. Διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Διάλυση του ασφαλιστικού. Φορολεηλασία για το λαό και προκλητικές φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες και τους «επενδυτές». Κατασχέσεις-πλειστηριασμοί. Μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ξεκινώντας από τα λιμάνια, τα τρένα και τα αεροδρόμια, την ενέργεια. Εργασιακός μεσαίωνας. Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, οριστική κατάργηση των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα. Συντριβή της μικρομεσαίας αγροτιάς και των ελεύθερων επαγγελματιών. Εξευτελιστική επιτροπεία, ίδια και χειρότερη από ότι μέχρι τώρα.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση υπηρετούν τα μνημόνια και την καταστροφή μας.

Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να τρομοκρατήσει το λαό και να εμπεδώσει ότι το καθεστώς της μνημονιακής βαρβαρότητας είναι μονόδρομος. Οι αυταπάτες που έσπειρε και οι εκβιασμοί που διατύπωσε προεκλογικά απέδωσαν τα μέγιστα στην κάλπη αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα.
Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει σχεδόν δύο μήνες τώρα και εξαιτίας των μηδενικών διορισμών τα σχολεία υπολειτουργούν. Οι διορισμοί των αναπληρωτών “με δόσεις” έχουν ως αποτέλεσμα την ύπαρξη πολλών κενών στα σχολεία (δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων), τη διάλυση του θεσμού της παράλληλης στήριξης και των δομών ειδικής αγωγής, την αναστολή των Ολοημέρων κ.τ.λ.. Και τα χειρότερα είναι μπροστά, διότι οι επιταγές του ΟΟΣΑ είναι συγκεκριμένες, όπως η αύξηση του διδακτικού ωραρίου που θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπεραριθμίες, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις και οι μηδενικοί διορισμοί.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο πρωθυπουργός και υπουργός παιδείας υπέγραψαν και ψήφισαν το Μνημόνιο Γ΄, που προβλέπει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεσμεύσεων και αντιεκπαιδευτικών μέτρων (αξιολόγηση, αύξηση διδακτικού ωραρίου, κλπ.) και προώθηση αντιεκπαιδευτικών νόμων. Αυτό το γεγονός επιδέχεται μία ερμηνεία: η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συντάσσεται με τους προκατόχους της. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι για παραπλάνηση της εκπαιδευτικής κοινότητας από τα ουσιαστικά προβλήματα και τις ουσιαστικές λύσεις.

Το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να δώσει μια αγωνιστική και μαχητική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι αυτή η πολιτική έχει τη λαϊκή συγκατάθεση. Κόντρα στο κλίμα της απογοήτευσης και του «δεν υπάρχει άλλη λύση» που σπέρνουν κυβέρνηση και κανάλια, οι αντιστάσεις ήδη έχουν ξεκινήσει σε λιμάνια, ναυτεργάτες, ΟΤΑ, νοσοκομεία, εμπόριο, κ.α.

Το τρίτο μνημόνιο είναι εδώ.
Οι αρπαγή των μισθών και των δικαιωμάτων μας είναι εδώ.
Η ισοπέδωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης είναι εδώ.
Η επιβεβαίωση του φόβου ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ήταν απλά μια αλλαγή προσωπείου του ίδιου συστήματος, είναι εδώ.
Ας κάνουμε την απεργία της 12ης Νοεμβρίου το σκαλοπάτι για τους αγώνες που έρχονται.
Ας είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας με την ιστορία και τους αγώνες αυτού του τόπου.
Συμμετέχουμε μαζικά στην πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 12 Νοέμβρη.
Όλοι στην κινητοποίηση που διοργανώνει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ.
Συγκέντρωση στις 09:30 έξω από το Δημαρχείο και πορεία προς την πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους».
• Συντονιστικό Σωματείων και Εργοζομένων στις Κυκλάδες

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ | ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
Κτήριο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 10:30 π.μ. Ερμούπολη Σύρου
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης -Ε.Ε -ΔΝΤ

Η νέα κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛΛ έρχεται να εμπεδώσει το καθεστώς της μνημονιακής βαρβαρότητας σε συνεργασία με τη μνημονιακή συμπολίτευση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ). Το εκλογικό αποτέλεσμα αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προώθησης των πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Επιχειρούν να εμπεδώσουν στην κοινωνία την αίσθηση ότι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τα μνημόνια, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ότι κάθε άλλη επιλογή θα οδηγούσε στην απόλυτη καταστροφή.

Το Μνημόνιο 3 που καλείται να υλοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι απλά ένα σύνολο αποσπασματικών αντιλαϊκών μέτρων, αλλά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνολικής νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης του ελληνικού καπιταλισμού με στόχο την υποτίμηση της εργασίας, την ιδιωτικοποίηση, τη διάλυση της δημόσιας παιδείας, υγείας και κοινωνικής ασφάλισης. Μπροστά σε αυτόν τον Αρμαγεδδώνα της καπιταλιστικής επίθεσης δεν μπορούν να υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα ή ένα δήθεν παράλληλο πρόγραμμα.

Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και η διαμόρφωση ενός εξατομικευμένου κεφαλαιοποιητικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εξαρτάται από την αγορά αποτελούν την αιχμή της καπιταλιστικής επίθεσης. Επιδιώκουν να επαναφέρουν τη ζωή πίσω στον 19 ο αιώνα, με συντάξεις προνοιακά βοηθήματα, χωρίς δημόσιο σύστημα υγείας και όλα αυτά σε μια αγορά εργασίας που χαρακτηρίζεται από την μαύρη ελαστική απασχόληση και την εκρηκτική αύξηση της ανεργίας. Ασφαλώς καμιά συζήτηση για το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων, τις χαριστικές ρυθμίσεις οφειλών στην εργοδοσία, την μακροχρόνια ανεργία και τις δραστικές μειώσεις στους μισθούς που οδήγησαν στην κατάρρευση των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος.

Αντίστοιχα βιώνουμε όλοι μας τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με κλειστά σχολεία, χωρίς ολοήμερο πρόγραμμα και με ανύπαρκτες τις δομές της ειδικής αγωγής. Με περίσσιο κυνισμό αναγγέλλουν την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις αρχές Νοέμβρη. Δεν ισχύουν ασφαλώς τα ίδια με τις τράπεζες όπου σύσσωμη η κυβερνητική πλειοψηφία και η μνημονιακή συμπολίτευση ψηφίζουν από κοινού για ακόμη μια φορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών .
Απέναντι σε αυτή τη γενικευμένη επίθεση κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης υπάρχει μόνο μια διέξοδος για τους εργαζόμενους: Αγώνας μαζικός, ταξικός, γενικευμένος. Τέτοιο αγώνα δεν μπορεί και δε θέλει να τον οργανώσει ο –παλιός και νέος- κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ.

➢ Αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
➢ Αγώνας με κριτήριο και αιτήματα τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, με αποφασιστικότητα, διάρκεια και περιεχόμενο ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό νόμο και μέτρο, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
➢ Αγώνας ανατροπής και ρήξης με τον μονόδρομο της ΕΕ, με τα συμφέροντα και την εξουσία του κεφαλαίου.
Σε αυτή την κατεύθυνση η απεργία της Πέμπτης 12 Νοέμβρη πρέπει να αποτελέσει ένα πρώτο σταθμό στην ανάκαμψη του κινήματος και στην ανάπτυξη του συλλογικού αγώνα για την ανατροπή της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Διεκδικούμε:
– Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, Ε,Ε και ΔΝΤ και όλων των Μνημονίων. Διαγραφή του χρέους και παύση πληρωμών του.
– Μαζικοί διορισμοί σε υγειά, παιδεία, πρόνοια, ΟΤΑ. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με το βασικό μισθό. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. ΣΣΕ εργασίας παντού.
– Όχι σε μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ανάκληση όλων των μειώσεων και αναπλήρωση των μισθών στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού/ σύνταξης.
– Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και ρυθμίσεις. Να μην περάσει η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος με τις ρυθμίσεις του τρίτου μνημονίου. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν τράπεζες, κράτος, εργοδότες. Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους . Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια. Σύνταξη ίση με το 80% του ύψους του τελευταίου μισθού. Σύστημα υγείας, ασφάλισης και σύνταξης αποκλειστικά Δημόσιο με γενναία χρηματοδότηση.
– Καμιά ιδιωτικοποίηση – εκχώρηση δημόσιας περιουσίας. Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, επανεθνικοποίηση των εταιρειών που ξεπουλήθηκαν. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα στα βασικά κοινωνικά αγαθά (ενέργεια, νερό, συγκοινωνίες, υγεία, εκπαίδευση, πολιτισμός κλπ).
– Ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
– Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς. Πλήρης προστασία της συνδικαλιστικής δράσης. Ανεξαρτησία των συνδικάτων από κάθε κρατική, δικαστική και εργοδοτική παρέμβαση.
• Πανελλήνια Ναυτκή Ομοσπονδία

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ανακοινώνει, όπως εξάλλου ήδη το είχε πράξει και με το από 20-10-2015 δελτίο τύπου και ιδιαίτερα τόνισε με το πρόσφατο από 5-11-2015 παρόμοιο δελτίο, ότι τα λάβαρα του αγώνα των ναυτεργατών εξακολουθούν να κυματίζουν και ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου συνεχίζονται με την συμμετοχή της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 12 Νοεμβρίου 2015, από ώρα 00.01 και λήξη την 24.00.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ και σύσσωμος ο κλάδος των ναυτεργατών προειδοποιεί και πάλι την Κυβέρνηση και τους Υπευθύνους ότι ο αγώνας σαφώς και δεν σταμάτησε και ούτε θα σταματήσει με την συμμετοχή μας στην απεργία της ΓΣΕΕ. Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι καυτά και ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις και όχι ευχολόγια καλών προθέσεων.

Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες ναυτεργάτες βιώνουν μια άνευ προηγουμένου κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, με αποτέλεσμα την ισοπέδωση και αυτών των ελάχιστων, που έχουν απομείνει, μετά από πέντε χρόνια Μνημονίων (πρώτου και δεύτερου), τα οποία, με τα μέτρα που προωθεί η ή Κυβέρνηση με τις εντολές του τρίτου Μνημονίου, όπως αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η διάλυση του ΝΑΤ και η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αδικαιολόγητη και χρονίζουσα καθυστέρηση καταβολής των εφάπαξ, κοκ., οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους σε πλήρη αφανισμό.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
Η επερχομένη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές. Η ΠΝΟ ενώνει την φωνή της και τις δυνάμεις της με το σύνολο των λοιπών εργαζομένων και συνταξιούχων όλης της Χώρας και καλεί τους Έλληνες ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους να ορθώσουν για άλλη μία φορά το ανάστημα τους και να συνταχθούν αγωνιστικά, μαζικά και δυναμικά στο πλευρό της Διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα και ταυτόχρονα ζητά την κατανόηση και συμπαράσταση και του επιβατικού κοινού γιατί ο αγώνας μας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας ενάντια στην λαίλαπα των μνημονίων και των απαιτήσεων της τρόικας και του κουαρτέτου.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΥΨΩΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.

entipa_mauro_290514