Ο ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΔ (ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΧΡΟΝΟΧΩΡΟΥ) Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ «ΗΡΩΙΚΕΣ» ΔΗΛΩΣΕΙΣ

1kokkinos-xatzimarkos-450x222

ΕΝΩ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ υπουργός οικονομικών Γ. Βαρουφάκης έχει από το πρωί (11:00) της 2|4 κάνει ρητή δήλωση στη Βουλή (απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κρεμαστινού, για την οποία είχαν ενημερωθεί όλοι οι παράγοντες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου) ότι δεν προτίθεται να υπογράψει αύξηση συντελεστών ΦΠΑ για κανένα νησί του Αιγαίου, ο περιφερειακός δελφίνος της Νέας Δημοκρατίας αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος δημοσιοποίησε ανακοίνωση στις 15:15 το μεσημέρι με την οποία καλούσε σε «επαγρύπνηση και αγώνα»!
Δύο πράγματα συμβαίνουν: είτε σκόπιμα δεν την έλαβε υπόψη για να δώσει τα διαπιστευτήρια του στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας ώστε να φιλοτεχνήσει για τον εαυτό του πιο γενναιόδωρου υποστηρικτή του Α. Σαμαρά από ό,τι είναι ο περιφερειάρχης Γ.Χατζημάρκος, είτε για τον ίδιο λόγο, από τον ενθουσιασμό του, δεν παρακολουθεί την επικαιρότητα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
«• ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΟΣΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ
• ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 1/4/2015 στην Αθήνα η κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου με θέμα την Προστασία του ειδικού καθεστώτος συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
Στην συνεδρίαση καταγράφηκε η ομοφωνία των βουλευτών του Ν. Αιγαίου – τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης – να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνουν από κοινού η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ν. Αιγαίου, προκειμένου να διαφυλάξουν το τελευταίο αναπτυξιακό κίνητρο στην περιοχή μας.
Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χ. Κόκκινος στην τοποθέτηση του αλλά και σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
Όσο η κυβέρνηση και οι δανειστές δεν δεσμεύονται για την προστασία του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά μας, εμείς πρέπει να μην εφησυχάζουμε και να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση. Άλλωστε κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.
Αυτό σημαίνει ότι εάν χρειαστεί πρέπει να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, πάντα μέσα σε πνεύμα πολιτικού πολιτισμού.
Το ζητούμενο είναι εάν οι βουλευτές Ν. Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ εισακούγονται από το κυβερνητικό σχήμα ώστε να ληφθεί υποψιν η θέση τους, που ταυτίζεται με την θέση όλων των νησιωτών μας. Οφείλουν να πιέσουν και να εισακουστούν.
Όσον αφορά την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, την κα Κωνσταντοπούλου, (η οποία παρέλαβε το ψήφισμα μας μετά από μιάμιση(!) ώρα αναμονής της αντιπροσωπείας μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο), η ίδια δεν δεσμεύτηκε σε κάτι συγκεκριμένο».

ΕΠΙΠΛΑΕΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Το σχόλιο για την πρόεδρο της Βουλής στην ανακοίνωση Χ. Κόκκινου αποδεικνύει την θέληση του να δηλώσει «καλό παιδί» στην ηγεσία του κόμματος, αφού είναι γνωστό ότι η Ζ. Κωνσταντοπούλου είναι στόχος μόνιμης καμπάνιας των κομμάτων της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού (και της διαπλοκής) προκειμένου να αποδυναμωθεί το κύρος της.
Εμείς να προσθέσουμε ότι πολύ λυπηθήκαμε που η Ζ. Κωνσταντοπούλου δεν περίμενε στην πόρτα της Βουλής τους «επαναστάτες της πρωταπριλιάς της Νέας Δημοκρατίας» για να πριμοδοτήσει το επικοινωνιακό πάρτυ τους.

 

entipa_mauro_290514