ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ;

Η’ συνεχίζει να υπάρχει θέμα;

70a736b5b0ea02444f52444aaeee73f3_XL

ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ εντυπώσεων κατηγορούν έμμεσα οι βουλευτές και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα με σχετική ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί 1|04 την περιφερειακή διοίκηση Νοτίου Αιγαίου και δημάρχους νησιών των δύο νομών. Συγκεκριμένα, για σήμερα 1|04 έχει ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου με θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ή σε μερικά από αυτά επιλεκτικά. Ασφαλώς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι δήμαρχοι που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση αντιτίθενται σε οποιαδήποτε αύξηση ΦΠΑ.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή τους επικαλούνται επανειλημμένες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών με τις οποίες έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις δημόσια και στους ίδιους ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης στους συντελεστές του ΦΠΑ και συνεπώς, δεν υπάρχει λόγους που γίνονται έκτακτες συνεδριάσεις.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ότι η διοίκηση της Περιφέρειας με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο έχουν εκλεγεί με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας και είναι αλήθεια ότι επί Νέας Δημοκρατίας είχαν μεν θέση εναντίον της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, αλλά ουδέποτε δεν είχαν οργανώσει έκτακτες συνεδριάσεις στην Αθήνα και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις δε, όπως κάνουν τώρα. Τέτοιες εκδηλώσεις δεν είχαν οργανώσει ούτε όταν γνωστοποιήθηκε το περιεχόμενο του e-mail Χαρδούβελη επί του οποίου η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχαν αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των δανειστών να γίνουν αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

«Χωρίς νόημα η ανησυχία για αύξηση του ΦΠΑ στο Αιγαίο
Πληροφορηθήκαμε ότι αύριο Τετάρτη 1/4 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου με συμμετοχή Δημάρχων και άλλων φορέων με θέμα την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στο Αιγαίο, με βάση φήμες από ανώνυμες πηγές.

Είναι σαφές ότι όλοι μας είμαστε αντίθετοι με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας, ωστόσο για τέτοια σοβαρά ζητήματα καλό είναι να λαμβάνεται υπόψη η θέση της υπεύθυνης κυβέρνησης, από την οποία προκύπτει ότι δεν τίθεται παρόμοιο ζήτημα
Κατόπιν αυτού θεωρούμε τη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα άνευ αντικειμένου.

Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος, Νίκος Μανιός,
Δημήτρης Γάκης, Νεκτάριος Σαντορινιός, Ηλίας Καματερός
Βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ»

 

entipa_mauro_290514