ΑΡΧΙΣΕ Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ «ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΜΠΙΖΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Κώστα, άραγε να έχεις έτοιμη την αντίστοιχη επιστολή για το νέο αεροδρόμιο;
Έλα πες μας, πότε θα την δώσεις στη δημοσιότητα;

bizas_kostas


ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΑΛΙΕΣ μεθόδους στην πολιτική πρακτική, είναι οι πολιτευόμενοι της επαρχίας να στέλνουν επιστολές προς τους παράγοντες της εκάστοτε κυβέρνησης που εδρεύει στην πρωτεύουσα για να τους μεταβιβάσουν – διαμεσολαβητικά – τα αιτήματα των τοπικών φορέων και των πολιτών.

Χωρίς να κοπιάσουν καθόλου, χωρίς να τεκμηριώσουν, χωρίς να αποδείξουν, οι πολιτευτές αυτοί, γράφουν επιστολές προς τους υπουργούς και τους υφυπουργούς ζητώντας διάφορα.
Από την εμπειρία τους γνωρίζουν οι ίδιοι, ότι τέτοιες επιστολές καταφθάνουν στα υπουργικά γραφεία κατά εκατοντάδες από όλη την Ελλάδα. Παρόλα αυτά ακόμη και στις ημέρες μας συνεχίζουν να τις γράφουν και κυρίως να τις δημοσιεύουν για να τις μαθαίνει ο κόσμος.
Κανένα σοβαρό υπουργικό γραφείο δεν τις λαμβάνει σοβαρά υπόψη, απλούστατα, διότι και εκείνοι που βρίσκονται στα υπουργικά γραφεία γνωρίζουν για πιο λόγο τις γράφουν οι κατά τόπους πολιτευόμενοι, δηλαδή όχι για να λύσουν ή να προωθήσουν κανένα πρόβλημα, αλλά για να τις δώσουν στις τοπικές εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ προκειμένου στη συνέχεια να λένε ότι δήθεν κάτι έκαναν για να λυθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα.
Με λίγα λόγια, οι επιστολές αυτές γράφονται για να «καλοπιάσουν» τα αυτιά των πολιτών και όχι για να προσφέρουν κάτι για την επίλυση του θέματος στο οποίο αναφέρονται.

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΟΓΡΑΦΟΙ

Στην Πάρο, έχουμε «θαυμάσει» πολλούς πολιτικούς οι οποίοι διακρίθηκαν στην «συγγραφική πολιτική».
Κανένας από τους ασκούντες την λεγόμενη «συγγραφική πολιτική» στην Πάρο δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τον Κ. Μπιζά. Κατέχει όλα τα ρεκόρ στην συγγραφή επιστολών με τις οποίες κατά το σύνολο των χρόνων της δραστηριότητας του έχει ζητήσει να πραγματοποιηθούν όλα τα έργα που διαχρονικά διεκδικεί ο τόπος μας. Τηρεί πιστά δε το πρόγραμμα δημοσίευσης αυτών των επιστολών, με την οποία επιτυγχάνει να διατηρεί διαχρονικά την εντύπωση ανάμεσα σε κάποιους πολίτες των νησιών μας ότι είναι δραστήριος και ότι «εργάζεται».
Εμείς ασφαλώς δεν αμφισβητούμε ότι εργάζεται ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μπιζάς, αλλά η συγκεκριμένη συνήθεια του δεν προσφέρει απολύτως τίποτε στον τόπο, εκτός από την προβολή του εαυτού του.

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ …

Έτσι, αποφάσισε φαίνεται ο αγαπητός Κ. Μπιζάς ότι μία εβδομάδα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα είναι η κατάλληλη εποχή να αρχίσει να «χαϊδεύει» τα αυτιά φορέων και πολιτών της Πάρου, ότι ενδιαφέρεται και ασχολείται με τα αιτήματα τους, και άρχισε τη νέα περίοδο επιστολικής πολιτικής (σ.σ: πως λέμε, τη νέα κυνηγητική περίοδο). Αυτή τη φορά προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δημοσίευσε επιστολή που έστειλε για να αναδείξει στον νέο υπουργό εργασίας την αντίστοιχη επιστολή που έχει στείλει ο Εμπορικός Σύλλογος Πάρου για ένα από τα θέματα που απασχολούν τα μέλη του.
Τώρα, γιατί να «συγκινηθεί» ο νέος υπουργός περισσότερο από την επιστολή Κ. Μπιζά, παρά από την επιστολή του ίδιου του «πάσχοντος» εμπορικού Συλλόγου Πάρου που έχει ήδη στα συρτάρια του, δεν το γνωρίζουμε …
Ίσως το γνωρίζει ο Κ. Μπιζάς που εκλέχθηκε μόλις πρόσφατα με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, περιφερειακός σύμβουλος.

Άραγε, γιατί ο ίδιος δεν έλυνε το πρόβλημα όσο ήταν η προσφιλής του Νέα Δημοκρατία στα πράγματα και μάλιστα, με υπουργό εργασίας τον βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση;
Γιατί δεν τον είχε καταγγείλει για την αδιαφορία του; Γιατί δεν είχε παραιτηθεί από τη Νέα Δημοκρατία της οποίας είναι μέλος ή και από τη θέση του στον περιφερειακό συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας;

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ…

ΠΡΟΣ :
– ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. Πάνο Σκουρλέτη
– ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
κ. Δημήτρη Στρατούλη
ΚΟΙΝ. :
– ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
– ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
– ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
– Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: Αίτημα για γραφείο του ΟΑΕΕ στην Πάρο

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Σε συνέχεια του εγγράφου με α.π.24/5.2.2015 του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου, σας μεταφέρω το αίτημα των επαγγελματιών των δύο νησιών για την δημιουργία γραφείου του ΟΑΕΕ στην Πάρο.
Το παραπάνω αίτημα υποβάλλεται εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον από τους φορείς και τους συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου.
Την παρούσα στιγμή οι πλέον των 2500 επαγγελματίες των νησιών μας είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στην Νάξο για την διεκπεραίωση των υποθέσεων τους.
Βέβαια πρέπει να γνωρίζετε ότι η μετάβαση στην Νάξο μεταφράζεται σε χαμένες εργατοώρες και έξοδα μετακίνησης για τους ασφαλισμένους ειδικά στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Ταυτόχρονα η υποστελέχωση του συγκεκριμένου γραφείου (εργάζεται μόνο ένας υπάλληλος) δεν επιτρέπει την εξυπηρέτηση των συμπατριωτών μας με αποτέλεσμα την αγανάκτηση και έντονη διαμαρτυρία τους.

Για τους παραπάνω λόγους ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου ζητάει την δημιουργία γραφείου του ΟΑΕΕ στο νησί της Πάρου και εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό να λειτουργήσει μια θυρίδα εξυπηρέτησης.
Επειδή το παραπάνω αίτημα είναι χρόνιο αλλά και δίκαιο εκτιμώ ότι θα πρέπει να το εξετάσετε και να δώσετε την καλύτερη λύση.
Η συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα πρέπει να αποδεικνύεται με πράξεις.
Οι επαγγελματίες των νησιών μας συμβάλλουν στην Εθνική Οικονομία και απαιτούν ίση αντιμετώπιση και αξιόπιστες υπηρεσίες από την Πολιτεία.
Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση.

Ο Έπαρχος Πάρου
Κων/νος Ν. Μπιζάς

 

 

entipa_mauro_290514