Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ

Απεργία του κλάδου για το μέτρο της «αυτοαξιολόγησης»

sxolio

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με την οποία ενθαρρύνει τα μέλη του δημοσιοποίησε ο σύλλογος διδασκόντων Πάρου – Αντιπάρου για τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις που δίνει ο κλάδος εναντίον ψευτομεταρρυθμίσεων της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
«Θέμα: Ανακοίνωση – Χαιρετισμός του Δ.Σ. του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάρου – Αντιπάρου «Παναγιώτης Καλλιέρος» για τα σχολεία που συμμετέχουν στην απεργία- αποχή

Χαιρετίζουμε θερμά,
την απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων 3 Σχολείων σε Πάρο-Αντιπάρο να συμμετάσχουν στην απεργία- αποχή που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία μας, ως αντίσταση στην προωθούμενη «αυτοαξιολόγηση» – κατηγοριοποίηση των σχολείων μας.
Ταυτόχρονα, χαιρετίζουμε και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς στα υπόλοιπα σχολεία του νησιού που ατομικά συμμετέχουν στον αγώνα που δίνει ο κλάδος μας και δε συναινούν στον κατακερματισμό του δημοσίου σχολείου.
Καλούμε και τους συλλόγους των υπόλοιπων σχολείων να συνταχθούν με τον κλάδο και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, κόντρα στην καλλιέργεια φόβου που συχνά επιχειρείται με θεμιτά ή και αθέμιτα μέσα.
Η συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ πρέπει να είναι ΜΑΖΙΚΗ ώστε να ρίξουμε το μανδύα «αυτοαξιολόγηση» – «αξιολόγηση» που κρύβει από πίσω την υποβάθμιση της παιδείας, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, τη μετάθεση ευθυνών από την Κυβέρνηση στους εκπαιδευτικούς (με το στιγματισμό μας στο κοινωνικό σύνολο ως αποκλειστικούς υπεύθυνους για τα “κακώς κείμενα” της εκπαίδευσης) και εν τέλει την επιδίωξη για πλήρη χειραγώγηση της παιδαγωγικής διαδικασίας και του έργου μας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας επιμένει πως η συμμετοχή ή μη στην αξιολόγηση αποτελεί προέκταση της στάσης ζωής μας».

entipa_mauro_290514