Η ΤΟΠΙΚΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ (ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ) ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ …

Αλλά στηρίζει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που πήρε την απόφαση!
Το δούλεμα συνεχίζεται κανονικά …

 

 

anemogenitries_foto_1

 

 

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχει αποφασίσει να παραχωρήσει σε Γερμανικά συμφέροντα με γνωστές ελληνικές εταιρείες μεγαλοεργολάβων για αντιπροσώπους, τον αέρα και κυρίως, τη γη των Κυκλάδων μέσω της τοποθέτησης και λειτουργίας αιολικών πάρκων. Πρόκειται για μία φούσκα που επιδοτείται, δανειοδοτείται και εισάγεται στο χρηματιστήριο για να χρηματοδοτηθεί. Δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα σε τοπικό επίπεδο, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, μπροστά στην αισθητική καταστροφή του περιβάλλοντος και την όχληση σε όλα τα επίπεδα της ζωής των πολιτών.

Η πρώτη μεγάλη άδεια για εγκατάσταση έχει ήδη δοθεί και υπάρχουν και άλλες, όπως τις είχε παρουσιάσει πριν τέσσερα χρόνια ΜΟΝΟ η εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» και ο ιστότοπος http://www.parosnews.gr.
Επισημαίναμε από τότε τους κινδύνους και τα σχέδια των συγκυβερνώντων, αφού ήδη είχαμε εισέλθει στο μνημόνιο και τις μνημονιακές πολιτικές.
Οι τοπικοί παράγοντες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τόσο της περιφέρειας όσο και του Δήμου δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να προετοιμαστούν για τον επερχόμενο κίνδυνο.
Σήμερα, που έχει απομείνει μόνο η υλοποίηση των εγκαταστάσεων, όλοι άρχισαν να εκδίδουν τις γνωστές δακρύβρεχτες ανακοινώσεις.
Μία τέτοια εξέδωσε και ο περιφερειακός σύμβουλος της Νέας Δημοκρατίας που ανήκει στην παράταξη της διοίκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Κ. Μπιζάς.
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ. ΜΠΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μπιζάς

Ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μπιζάς

«ΘΕΜΑ : ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ Α.Π.Ε.
Σε σχετική ενημέρωση που είχα σήμερα, 22.12.14, πληροφορήθηκα ότι ανακλήθηκε η με αρ. πρωτ. Οικ. 172568 της 23.12.2013 Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων με τίτλο «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΣΠΗΕ συνολικής ισχύος 218,5 mw για τα νησιά Πάρο, Νάξο, Άνδρο και Τήνο και εκδόθηκε νέα με αρ. πρωτ. Οικ. 177360 της 18ης Δεκεμβρίου 2014 ( ΑΔΑ : ΒΔΛ20-ΝΦΔ ).
Η παραπάνω διαδικασία έγινε από το Υπουργείο διότι η απόφαση της 23.12.2013 παρότι είχε αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: ΒΛΓΓΟ-Ε3Χ, για απρόβλεπτο τεχνικό λόγο, δεν είχε αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο: aepo.ypeka.gr.
Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα νησιά Πάρο, Νάξο, Άνδρο και Τήνο.
Οι κάτοικοι, οι φορείς και οι αρχές των νησιών μας, θα πρέπει συντονισμένα, μεθοδικά και αποφασιστικά να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για την ακύρωση της παραπάνω απόφασης».

 

 

 

 

entipa_mauro_290514