ΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ, ΤΩΡΑ «ΚΛΑΙΝΕ» ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

– Πόσο στοίχημα ότι τις επόμενες ημέρες τόσο ο Κωστάκης Μπιζάς, όσο και ο Μαρκούλης Κωβαίος θα δώσουν στη δημοσιότητα σχετικές δακρύβρεχτες και «ηρωικές» επιστολές τους που θα έχουν στείλει παντού…μέχρι και στον Πρωθυπουργό!
– Πόσο στοίχημα ότι θα ζητήσουν έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για να «διασκορπίσουν τις ευθύνες τους» στους εκπροσώπους φορέων του νησιού στο μοτίβο: «Όλοι μαζί χάσαμε»
– Πόσο στοίχημα ότι θα πάνε στον Μπαφίτη να τον παρακαλάνε να πάρει τηλέφωνο τον κουμπάρο του, τον Σαμαρά, για να «καθαρίσει» τα βρώμικα τους των τελευταίων 40 ετών!

bizas_kostas_kobaios
ΑΠΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ που θέλουν να ονομάζονται δημοσιογράφοι και οι οποίοι έχουν ακρίτως και έναντι μερικών ευρώ στηρίξει τους υπαίτιους για το πρόβλημα του νέου αεροδρομίου Πάρου, διέρρευσε εχθές ότι δημιουργήθηκε νομική εμπλοκή στην επέκταση εργολαβίας για την αφρικανικού τύπου λύση Χρυσοχοίδη που είχε ανακοινωθεί μόλις το Φθινόπωρο για να καλυφθεί το έγκλημα Γ. Ραγκούση με την εργολαβία των 15 εκατομμυρίων για την ασφαλτοστρωμένη εσχάτως πρώην λακκούβα. Να λειτουργήσει δηλαδή όπως – όπως ο διάδρομος σαν αεροδρόμιο με πρόχειρα κτήρια.

Την πληροφορία τους είχαν δώσει οι ίδιοι οι υπεύθυνοι για το πρόβλημα της Πάρου, διότι διαθέτουν στο περιβάλλον τους βασικούς υπαλλήλους σε εταιρεία που έχει άμεση σχέση με το εν λόγω έργο.
Τέτοια είναι η ξεφτίλα τους, να διακινούν με σκοπό την διάσωσή τους, την πληροφορία της αποτυχίας τους, αντί να κρύβονται.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ …
Οι κατέχοντες τις τοπικές θέσεις εξουσίας αυτή την περίοδο, οι οποίοι έχουν πολιτευτεί και έχουν εκλεγεί με την υποστήριξη των τοπικών παρατάξεων και των κομμάτων που ευθύνονται για τον εμπαιγμό της Παριανής κοινωνίας επί 40 χρόνια για το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, στο άκουσμα των συγκεκριμένων γεγονότων δημοσιοποίησαν δακρύβρεχτες και «ηρωικές» ανακοινώσεις για να συγκινήσουν το αναγνωστικό κοινό.
Απολαύστε τις:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΟΥ
ΘΕΜΑ: «Κατασκευή κτηριακής υποδομής για την λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου»
Με θλίψη και αγωνία πληροφορηθήκαμε ότι η συμπληρωματική σύμβαση που θα επέτρεπε την κατασκευή κτηριακής υποδομής για τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου, δεν κατάφερε να εγκριθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για λόγους που δεν είμαστε σε θέση σήμερα να γνωρίζουμε. Η εξέλιξη αυτή που διέψευσε τις προσδοκίες μας για τη λειτουργία ενός ασφαλούς αεροδρομίου, που συνάμα θα προσέφερε τη δυνατότητα ανάπτυξης στην Πάρο σε καταλυτικό βαθμό, είναι πραγματικά απογοητευτική, αφού με βάση τις υπουργικές εξαγγελίες και την πολιτική βούληση που προέκυπτε από αυτές, η Παριανή κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάρου εύλογα προσδοκούσαν τα οφέλη του νέου αεροδρομίου. ΄Αλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι μέσα στον Ιανουάριο του 2015 θα είναι έτοιμο το πεδίο ελιγμών του νέου αεροδρομίου. Καταλήγουμε δηλαδή στο αποτέλεσμα το μεν δημόσιο να έχει καταβάλει ποσά που ξεπερνούν τα είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ σε απαλλοτριώσεις και κατασκευή του πεδίου ελιγμών αλλά αεροδρόμιο να μην υπάρχει και πλέον να μην είναι ορατό το πότε θα έχουμε ένα λειτουργικό αεροδρόμιο.

Είναι πράγματι δύσκολο να εκτιμηθεί το μέγεθος των δυσάρεστων συνεπειών αφού η Πάρος είχε ήδη αρχίσει να ζει στους ρυθμούς του νέου αεροδρομίου που θα άνοιγε σοβαρότατες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης στο νησί, που σήμερα εξυπηρετείται αεροπορικά με πτήσεις που έχουν δυνατότητες, καιρού επιτρέποντος, να εξυπηρετούν 50-60 άτομα ημερησίως.
Το θέμα είναι μείζον και έτσι πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί από όλους. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε άμεσα ώστε η Πάρος να μη χάσει την ευκαιρία. Πρέπει το νέο αεροδρόμιο να λειτουργήσει από το 2015. Το έχει ανάγκη η Πάρος, το έχει ανάγκη η χώρα. Καλούμε κάθε υπεύθυνο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία. Πρέπει ν’ αποδείξουμε ότι θέλουμε και μπορούμε.
Ο Δήμαρχος Πάρου
Μάρκος Ι. Κωβαίος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΕΠΑΡΧΟΥ ΠΑΡΟΥ
«Θεωρούμε όλοι οι Παριανοί και Αντιπαριώτες ως ύψιστης σημασίας και άμεσης προτεραιότητας την ολοκλήρωση των εργασιών στο Νέο Αεροδρόμιο, τόσο για την Πάρο & Αντίπαρο, όσο και για τα κοντινά Κυκλαδονήσια.
Χωρίς αμφιβολία το νέο Αεροδρόμιο Πάρου θα αποτελέσει πυλώνα αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος στα νησιά μας. Οι επισκέπτες δεν θα σπαταλούν χρόνο και χρήμα για να μας επισκεφτούν.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα νησιά μας δεν υστερούν σε κανένα τομέα: πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά, φυσικότητα τοπίου, υποδομές, υπηρεσίες, προϊόντα, κλπ. Είναι κρίμα να μην τους δώσουμε την ώθηση να ξεπεράσουν τα γεωγραφικά τους όρια, να γίνουν γνωστά σε όλο τον κόσμο, με τους πολυάριθμους επισκέπτες που ευελπιστούμε να προσέρχονται σε αυτά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με το νέο Αεροδρόμιο.
Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ την άμεση κατασκευή των προσωρινών υποδομών του Νέου Αεροδρομίου Πάρου, έτσι ώστε να τεθεί σε λειτουργία και να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες επισκέπτες μας.
Οι κάτοικοι και οι θεσμικοί φορείς των νησιών μας θα πρέπει να κινηθούμε με ομόνοια, ομοψυχία και ν’ αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε την σημερινή αρνητική εξέλιξη.
Κώστας Μπιζάς».

entipa_mauro_290514