ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;

Οι θέσεις του συλλόγου για την υπόθεση του Ρωμανού

 

petalouda


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
με τις θέσεις του συλλόγου δασκάλων της Πάρου για την υπόθεση Ρωμανού δημοσιοποιήθηκε στις 8|12.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως ένας σύλλογος νέων επιστημόνων της Πάρου έχει την ευαισθησία να προβεί σε ανακοινώσεις για το θέμα, αφού τοπικές αριστερές οργανώσεις δεν θεωρούν το ζήτημα αρκετά σπουδαίο και επίκαιρο.
Επίσης, μας χαροποιεί το γεγονός ότι την ανακοίνωση εκ μέρους του συλλόγου υπογράφουν δύο γυναίκες.-
(σ.σ: Δεν περιγράφω άλλο … παραθέτω απλώς)

ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ …
Θέμα: Ανακοίνωση του Συλλόγου για το Ν. Ρωμανό

«Ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας, από τις 10/11, με την κατάσταση της υγείας του σε οριακό σημείο, διεκδικώντας το νόμιμο δικαίωμά του στις προβλεπόμενες εκπαιδευτικές άδειες. Το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατούνταν απέρριψε το καθ’ όλα νόμιμο αίτημά του και πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου υπήρξε σκληρή εντολή της εισαγγελέως φυλακών να υποβληθεί σε αναγκαστική σίτιση, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας. Οι γιατροί αρνήθηκαν να πάνε κόντρα στον παγκόσμιο κώδικα ιατρικής δεοντολογίας για τους απεργούς πείνας αλλά ανησυχούν ιδιαίτερα για την εξέλιξη της υγείας του.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου από τους συνηγόρους του, ο κρατούμενος και απεργός πείνας, Νίκος Ρωμανός δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς οι παλμοί της καρδιάς του φτάνουν τους 170 και η ανακοπή θεωρείται «δυστυχώς αναμενόμενη». Θεωρούμε απαράδεκτο να φτάνει ένας νέος άνθρωπος να διεκδικεί ένα τόσο βασικό και αυτονόητο δικαίωμα, όπως η πρόσβαση στην παιδεία, χρησιμοποιώντας ως έσχατο μέσο το σώμα του και βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του. Οι κρατούμενοι που αποφασίζουν να συνεχίσουν σπουδές είναι αξιέπαινοι γι’ αυτό αλλά και για το γεγονός ότι διαγωνίζονται και επιτυγχάνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ως εκπαιδευτικοί, έχουμε χρέος απέναντι στους μαθητές μας και στην εκπαιδευτική μας ιδιότητα, να μην αφήσουμε το Νίκο Ρωμανό μόνο του σε αυτή τη διεκδίκηση, όχι μόνο γιατί είναι το νόμιμο, αλλά και επειδή είναι το δίκαιο.
Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών, εκφράζουμε αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς τον κρατούμενο απεργό πείνας και καλούμε την Ελληνική Πολιτεία να αναγνωρίσει τα δικαιώματά του και να του επιτρέψει να παρακολουθήσει απρόσκοπτα τις σπουδές του στη σχολή που φοιτά, πριν να είναι αργά.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας στον Ν. Ρωμανό και σε όλους τους κρατούμενους των φυλακών που σπουδάζουν σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα».

ipografes

entipa_mauro_290514