Ανακοίνωση του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου

– για τους γιατρούς που φεύγουν από την Πάρο
– και τη διήμερη επίσκεψη γιατρών για να εξεταστούν οι Παριανοί

 

 

logo_laiki_sispirosi_notiou_aigaiou

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τις νέες υποτιμητικές εξελίξεις για το σύστημα δημόσιας υγείας στην Πάρο (αποσπόνται γιατροί του ΚΥ Πάρου σε άλλα νησιά, οι Παριανοί εξετάζονται Σαββατοκύριακα με κλιμάκια γιατρών από την Αθήνα) έδωσε στη δημοσιότητα εχθές (03|10|14) ο δημοτικός συνδυασμός της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της Πάρου, «Λαϊκή Συσπείρωση» που έχει επικεφαλής τον Κ. Ροκονίδα.
Ασκείται κριτική στην μνημονιακή κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, αλλά και στην εντόπια εφαρμογή της από το δήμαρχο Μ. Κωβαίο.
Βεβαίως, ο εν λόγω συνδυασμός δεν έχει πάρει θέση για πολιτικά γεγονότα που συνδέονται με την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πάρου, ενώ έχει συνεργαστεί με παράγοντες – που μετέχουν υπονομευτικά και στο Συντονιστικό – οι οποίοι μετέχουν ενεργά στην τακτική απαξίωσης του συστήματος δημόσιας υγείας, οι οποίοι έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αξιοποίηση της ευκαιρίας για να εξαπλωθεί η ιδιωτική οικονομία στον τομέα της υγείας στην Πάρο.

Ωστόσο, παραθέτουμε την ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζεται από το ΚΚΕ, για την ενημέρωση των αναγνωστών:

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

rokonidas«• Είναι γνωστό ότι η συγκυβέρνηση που ευαισθητοποιείται από την ενδεχόμενη «χασούρα» των τραπεζιτών και τη μείωση των κερδών του συγκεντρωμένου πλούτου, είναι αναίσθητη μπροστά στον κίνδυνο να χάνονται ζωές από την πολιτική της στο χώρο της δημόσιας υγείας.
• Είναι γνωστό ότι η Πάρος, όπως και ολόκληρη η χώρα, βιώνει εδώ και χρόνια την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και οι κάτοικοι του νησιού μας στερούνται τις αυτονόητες παροχές που για αυτές έχουν χρυσοπληρώσει και χρυσοπληρώνουν.
• Είναι γνωστό ότι οι παριανές και οι παριανοί μαζί με τους φορείς τους αγωνίστηκαν εδώ και τέσσερα χρόνια κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ώστε ανάμεσα στα άλλα να έχουν τα παιδιά τους το στοιχειώδες, παιδίατρο στην δημόσια υγεία.


Αυτά δεν μπορεί να τα αγνοεί ούτε να τα καπηλεύεται κανείς.

Είναι δικαίωμα του κυρίου Δημάρχου να ακολουθεί την επικοινωνιακή πολιτική που πιστεύει ότι λειτουργεί προς όφελος του. Δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως αυτό να το κάνει σε βάρος του παριανού λαού «επενδύοντας» πάνω στα καυτά προβλήματα που τον απασχολούν. Εξηγούμαστε:
Η Πάρος δεν είναι «αποικιοκρατούμενη Αφρική» για να έρχονται κλιμάκια γιατρών μαζικής επίσκεψης του πληθυσμού και μάλιστα με «αντάλλαγμα» τελικά την απομάκρυνση από το Κέντρο Υγείας ΤΡΙΩΝ γιατρών για τις ανάγκες άλλων νησιών και την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος να επισκέπτεται το Κέντρο Υγείας και να δηλώνει ότι: «θα δώσουμε σκληρούς αγώνες μαζί με τους συμπολίτες μας, ώστε να επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα Δημόσιας Υγείας του νησιού μας». Βέβαια για τους γιατρούς που αποσπάστηκαν κουβέντα.
Τέλος η 2η ΔΥΠΕ είναι προϊσταμένη αρχή του Κέντρου Υγείας και σε κάθε περίπτωση οι «ιθαγενείς» που θα επισκεφθούν τα κλιμάκια των γιατρών με τα παιδιά τους για να εξεταστούν ή εμβολιαστούν, θα έπρεπε να έρχονται σε επαφή με φορείς της δημόσιας υγείας για τον προγραμματισμό αυτό και όχι με κυρίους και ΚΥΡΙΕΣ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που δεν έχει συντάκτη αλλά δόθηκε στην δημοσιότητα από το γραφείο Δημάρχου. Γιατί πέρα από τις σκοπιμότητες, υπάρχουν και προσωπικά δεδομένα στην υγεία.
Καλούμε τους γονείς, την Ένωση, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, κάθε παριανή οικογένεια:
• Να απαιτήσουν η όλη διαδικασία εξέτασης των παιδιών (ραντεβού- έλεγχος- εμβολιασμός) να γίνει από προσωπικό φορέα δημόσιας υγείας
• Να απαιτήσουν να μην γίνουν οι αποσπάσεις των τριών γιατρών.
• Να διεκδικήσουν όπως στο πρόσφατο παρελθόν έτσι και τώρα το δικαίωμα στην δημόσια υγεία».

entipa_mauro_290514