500 άνθρωποι της Ανατολικής Πάρου στήθηκαν για τους Γιατρούς του Κόσμου
80 δεν εξετάστηκαν γιατί οι γιατροί έπρεπε να προλάβουν το καράβι
ΕΝΩ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ επί τέσσερα χρόνια της δημοτικής αρχής Χρ. Βλαχογιάννη και νυν δήμαρχος της μνημονιακής Νέας Δημοκρατίας Μ. Κωβαίος «στήνει» χαρούμενες φωτογραφίες μαζί με τον διορισμένο διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάρου από τη ΝΔ, προκειμένου να δείξει ότι ασχολείται με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας στην επικοινωνία και στα λόγια, ΣΟΚΑΡΕΙ ο αριθμός των Παριανών οικογενειών οι οποίοι στήθηκαν στην ουρά για να μπορέσουν να εξεταστούν τα παιδιά τους και οι ίδιοι κατά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (27 και 28|9) στην Μάρπησσα.
Ο εκεί Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας για δεύτερη χρονιά διοργανώνει επισκέψεις ειδικευμένων γιατρών σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» οι οποίοι εξετάζουν ΔΩΡΕΑΝ τους πολίτες που προσέρχονται.
ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ στο parosnews.gr που είμαστε κακοί και ασκούμε κριτική, αλλά τα μέλη του συλλόγου σε ανακοίνωσή τους καταγράφουν αδρά την κατάσταση της Πάρου εν έτει 2014.
Παραθέτουμε το σχετικό τμήμα του κειμένου:
«Η προσέλευση του κόσμου για άλλη μια φορά ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Εξετάστηκαν περίπου 400 άτομα συνολικά και από τις πέντε ειδικότητες, αλλά και 80 άτομα ίσως και παραπάνω δεν μπόρεσαν να εξεταστούν από τον οφθαλμίατρο λόγω της μεγάλης προσέλευσης και του περιορισμένου χρόνου.
Η πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» κυρία Μαϊλλη που ήταν και η παιδίατρος της αποστολής διαπίστωσε και η ίδια για ακόμη μια φορά πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της υγείας που υπάρχει γενικότερα στο νησί μας αλλά και την έλλειψη παιδιάτρου ειδικότερα.
Ζητάμε συγγνώμη από όσους δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν να επισκεφθούν κάποια ειδικότητα , θα προσπαθήσουμε στο άμεσο χρονικό διάστημα που θα μπορεί να είναι εφικτό να επαναληφθεί η αποστολή στο νησί μας».
Οι διοργανωτές του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας στη σχετική ανακοίνωσή τους ευχαρίστησαν τους χορηγούς της δραστηριότητας.
ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ …
Οι επίλεκτοι της Νέας Δημοκρατίας στην Πάρο οι οποίοι εκπροσωπούν την μνημονιακή συγκυβέρνηση τοπικά και την πολιτική της, δηλαδή να καταστρέφει τις δομές δημόσιας υγείας, δήμαρχος Μ. Κωβαίος και έπαρχος Κ. Μπιζάς, εκτός από επιστολές που στέλνουν ενίοτε και από τις προηγούμενες θέσεις που έχουν υπηρετήσει σε δημόσια αξιώματα, δεν κάνουν τίποτε άλλο για να αποκτήσει η Πάρος μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Πάρου.
Μάλιστα, με χαρά και χάρες και φωτογραφίες παρίστανται σε εγκαίνια ιδιωτικών ιατρείων και πολυιατρείων.
Σημειώνουμε ότι για να εξεταστούν τα παιδιά και οι γυναίκες στην Παροικιά, ο δήμαρχος αυτή την εβδομάδα διαφημίζει το κατόρθωμα του να επισκεφτούν την Πάρο μερικοί γιατροί από την Αθήνα για δύο ημέρες το προσεχές Σαββατοκύριακο. Λες και η Πάρος είναι στρατόπεδο προσφύγων σε εμπόλεμη ζώνη!
Με λίγα λόγια, για τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας στην Πάρο τα τελευταία πέντε χρόνια οι τοπικοί πολιτικοί «άρχοντες» μπορούν να καταφέρουν ότι και μερικές γυναίκες στην Μάρπησσα.
Τα συμπεράσματα στους πολίτες.
Α, τους προτείνουμε να μην ξεχάσουν να χιλιοευχαριστήσουν τον δήμαρχο μας Μ. Κωβαίο που θα κάθονται με τη σύζυγο του έξω από το Κέντρο Υγείας Πάρου το διήμερο που θα έλθουν οι γιατροί από την Αθήνα, για τις ψηφοθηρικές χαιρετούρες.
Παραθέτουμε δελτίου τύπου του δημάρχου Πάρου το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα (01|10|14):
«Επίσκεψη Δημάρχου στο Κέντρο Υγείας Πάρου
Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, το Κέντρο Υγείας Πάρου, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Πάρου, κ. Ιωάννη Καρασαντέ.
Κατά την επίσκεψη ο Δήμαρχος ενημερώθηκε λεπτομερώς σχετικά με τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις ελλείψεις τόσο σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό όσο και σε φαρμακευτικό υλικό του Κέντρου Υγείας του νησιού.
Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος δήλωσε: «Η Δημόσια Υγεία και η Κοινωνική Πρόνοια αποτελούν για εμάς ζητήματα υψίστης σημασίας. Η συνεργασία μας με τον Πρόεδρο και τους εργαζομένους του Κ.Υ. είναι δεδομένη, καθώς και η ενεργή στήριξή μας στην προσπάθειά τους. Παράλληλα θα δώσουμε σκληρούς αγώνες μαζί με τους συμπολίτες μας, ώστε να επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα Δημόσιας Υγείας του νησιού μας».
Απάντηση