Από τον Δήμο Πάρου μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Η κομματική καμπάνια για την ΚΕΔΕ, βαφτίστηκε «εποικοδομητική συνάντηση»

 


kobaios_xristakis

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ γραφείο δημάρχου Πάρου πριν λίγα λεπτά (10:00 της 23|9) δημοσιοποιήθηκε το δελτίο τύπου που ακολουθεί:

«Επίσκεψη προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», κ. Μ. Χρηστάκη
Τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Ι. Κωβαίο επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο, 20 και 21 Σεπτεμβρίου, ο Μιχαήλ Χρηστάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η επίσκεψη του κ. Χρηστάκη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πάρου.
Σε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, ο Δήμαρχος ανέπτυξε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πάρου, ενώ από τη συνάντηση δεν έλειψαν και τα γενικότερα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης που αποσκοπούν στην καλύτερη οργάνωση της διοίκησης, αλλά και τα Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτούμενα Προγράμματα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μ. Χρηστάκης, αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο Πάρου για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία, αναφέρθηκε στα οφέλη από την άμεση συνεργασία που θα οδηγήσει η επαφή της Ένωσης με τους μικρούς και μεγάλους Δήμους της χώρας, στοχεύοντας στην καλύτερη λειτουργικότητα των Δήμων και στην εξυπηρέτηση των δημοτών».


ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ
Παρά τα όσα χαρούμενα και μεγαλόσχημα αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου Πάρου, ο Μ. Χρηστάκης ήρθε για να πουλήσει εκδούλευση στον δήμαρχο Πάρου Μ. Κωβαίο, σε συνέχεια των δημοσίων σχέσεων που είχε έρθει για να κάνει ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης τον Αύγουστο που μας πέρασε. Ο Μ. Χρηστάκης είναι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου, πράγμα που αποσιωπείται στο εν λόγω δελτίο τύπου.
Ο Γ. Πατούλης, είχε επισκεφτεί την Πάρο προκειμένου να δεσμεύσει τον δήμαρχο Πάρου Μ. Κωβαίο για να τον ψηφίσει στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΚΕΔΕ, πράγμα το οποίο επιθυμεί διακαώς.

Ο Μ. Κωβαίος, τον συνάντησε σε κοσμικό εστιατόριο της ανατολικής Πάρου που ταιριάζει στο τηλεοπτικό προφίλ του Γ. Πατούλη.
Εκεί προφανώς, ο πρώτος αποκάλυψε στον δεύτερο – με κομψό τρόπο – ότι δεν έχει ιδέα πώς να οργανώσει τη λειτουργία του Δήμου στα μέτρα του.

Ο Γ. Πατούλης που δεν λέει «όχι» σε κανέναν, όταν θέλει να κερδίσει κάτι για τον εαυτό του, του είπε μην ανησυχείς καθόλου. Θα σου στείλω εγώ τον τεχνοκράτη μου να στα εξηγήσει όλα.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ότι είναι δύσκολο να περιμένεις «φώτιση» για το πώς θα λύσεις τα οργανωτικά θέματα ενός νησιώτικού δήμου, από ανθρώπους που λειτουργούν σε δήμους της Αττικής.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΕΜΕ, ότι ο Μ. Χρηστάκης, όσο και ο Γ. Πατούλης τα τελευταία 8 χρόνια δεν κατόρθωσαν να επιλύσουν κανένα από τα προβλήματα που ανέλαβαν να επιλύσουν στο Δήμο Αμαρουσίου. Στο μόνο που πέτυχαν είναι στην άριστη επικοινωνιακή πολιτική του τηλεοπτικού συρμού της εποχής της κρίσης, με την οποία εξασφαλίζουν – προς το παρόν – την πολιτική επιβίωσή τους, με την απόλυτη υποστήριξη του κεντρικού μνημονιακού συστήματος των ΜΜΕ.
Ο Δήμος συνεχίζει να βρίσκεται καταχρεωμένος, έχει απολύσει τα δύο τρίτα του προσωπικού που είχε, ενώ δεν διακρίνεται ΚΑΘΟΛΟΥ στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, με εξαίρεση το προεκλογικό δώρο που έκανε η Περιφέρεια Αττικής του Γ. Σγουρού για την ανακατασκευή των δρόμων του κέντρου της πόλης, το οποίο είχε ανακατασκευαστεί πριν 10 χρόνια και από τον π. δήμαρχο Τζανίκο (σ.σ: σε αυτόν οφείλουμε το Mall και κυρίως, διάφορα άλλα «νόστιμα» για τα οποία κάθε ημέρα βρίσκεται στα δικαστήρια έκτοτε ως κατηγορούμενος).
Και οι δύο περιπτώσεις ανακατασκευής καταγράφονται στην ιστορία με τον τίτλο: «Η χαρά των εργολάβων».

ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ότι το πολύ που έχει να προσφέρει ο Μ. Χρηστάκης στην Πάρο είναι να εντάξει τον Μ. Κωβαίο στο υποσύστημα δημάρχων της ΝΔ, επειδή ως καλό κομματικό στέλεχος, υποσχέθηκε να ψηφίσει το κομματικό υποψήφιο για την ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη. Επίσης, είναι πιθανό να συστήσει κανέναν άνεργο νεοδημοκράτη για τη θέση Γραμματέα του Δήμου Πάρου. Έτσι, άλλωστε, με διαμεσολαβήσεις και συστάσεις για «τα δικά μας παιδιά», δημιουργούνται οι κομματικοί στρατοί της διαπλοκής, τους οποίους πληρώνουμε εμείς οι πολίτες.

Η διοίκηση Μ. Κωβαίου, αν δεν διαθέτει άποψη για το πώς πρέπει να οργανώσει το Δήμο Πάρου, προκειμένου να μπορέσει να τον διοικήσει, είναι καλύτερο να παραιτηθεί ή να απευθυνθεί στον Κ. Αργουζή και στους «φίλους του», με τους οποίους θα καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα.
Θα ήταν καλύτερο, να έχει άποψη, πριν θέσει υποψηφιότητα. Πάντως, είναι καλύτερο σίγουρα, να αποφεύγει τις κακές παρέες.

entipa_mauro_290514