Στην Ερμούπολη θυμούνται την απειλή του ναζισμού και τα θύματα της

Εκτός Σύρου;

paulos_fissas

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τάγματα εφόδου του κόμματος της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιούνται στη Σύρο (σ.σ: μόνο;) αντιφασιστικές εκδηλώσεις.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση από τον συνδικαλιστικό φορέα των εκπαιδευτικών:

«Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από τάγματα εφόδου νεοναζιστών στην εργατούπολη του Κερατσινίου. Η δολοφονία του Π. Φύσσα αποτέλεσε το αποκορύφωμα της δράσης των νεοναζιστών, με τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.
Η Χρυσή Αυγή, παρά το δήθεν «αντισυστημικό» και «αντιμνημονιακό» προσωπείο με το οποίο εμφανίζεται στις πλατιές λαϊκές μάζες, στην πράξη συνιστά την πιο σκληρή εφεδρεία του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καθεστώτος. Ο φασισμός γεννιέται και αναπτύσσεται ακριβώς πάνω στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης και της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλουν Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ.
Για να αντιμετωπισθεί ο φασισμός θα απαιτηθεί η πιο πλατιά αφύπνιση, συνειδητοποίηση και κινητοποίηση του δημοκρατικού κόσμου για το ξεσκέπασμα της φασιστικής προπαγάνδας και των κάλπικων, αντιδραστικών συνθημάτων της, με την ταυτόχρονη ανάδειξη των πραγματικών αιτίων που γεννούν και τρέφουν το φασισμό.
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων καλεί όλους τους συναδέλφους αλλά και κάθε δημοκράτη συμπολίτη μας να συμμετέχουν στο διήμερο εκδηλώσεων ενάντια στο φασισμό – ναζισμό.
ΠΕΜΠΤΗ 18/9: 7 μ.μ.
Αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Μιαούλη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/9: 6 μ.μ.

Αντιφασιστική μουσική εκδήλωση στην πλατεία Μιαούλη».

entipa_mauro_290514