ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ | Και το Επιμελητήριο Κυκλάδων επιβεβαιώνει το parosnews.gr για την επίσκεψη Χρυσοχοίδη

Ο καθοριστικός ρόλος της Aegean και κανενός άλλου για τις προσωρινές λύσεις, τεκμηριώθηκε.

roussos

 

(Φωτογραφία: Από αριστερά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο νέος Δήμαρχος Ερμούπολης, ο Υπουργός Μεταφορών και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων)


ΕΥΤΥΧΩΣ
που τις συσκέψεις και τις συναντήσεις για θέματα των Κυκλάδων (και της Πάρου) τις παρακολουθούν καμιά φορά και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων ή άλλων που δεν έχουν άμεση σχέση με την πολιτική, για να επιβεβαιώνεται και καμιά αλήθεια.

Έτσι, το Επιμελητήριο Κυκλάδων διένειμε εχθές (15|9) την ανακοίνωση του σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη Χρυσοχοίδη σε Πάρο και Σύρο με θέμα τα προβληματικά αεροδρόμια σημαντικών τουριστικών περιοχών. Θυμίζουμε ότι αυτά τα αεροδρόμια επιδοτούνται επί σειρά ετών από τον κρατικό προϋπολογισμό ως «άγονα» και παρά την επιδότηση, η εκάστοτε εταιρεία που εκτελεί τα δρομολόγια έχει οικονομική ζημία, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα πολλών δρομολογίων ή προσγείωσης μεγαλύτερων αεροπλάνων.

Και όλα αυτά μετά από 40 χρόνια που αυτά τα νησιά φιλοξενούν οργανωμένο τουρισμό από την Ελλάδα και το εξωτερικό και παρά τα τεράστια έσοδα που μεταφέρουν στο κράτος κάθε χρόνο από την άμεση ή έμμεση φορολογία που «παράγεται» από τον τουρισμό στα εν λόγω νησιά.

Η προεκλογική περίοδος στην οποία έχουμε εισέλθει αλλά και ο προϋπάρχων «τσαμπουκάς» της ιδιωτικής εταιρείας που έχει πλέον την υποχρέωση να κάνει πτήσεις στα νησιά μας, είναι ο λόγος που ο Χρυσοχοίδης προσπαθεί να υποσχεθεί ότι θα «μπαλώσει» όπως – όπως προβλήματα που δημιούργησαν ψεύτες πολιτικοί της τοπικής και κεντρικής πολιτικής σκηνής.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Επιμελητηρίου Κυκλάδων είναι άλλη μία επίσημη πηγή που επιβεβαιώνει απόλυτα τους λόγους για τους οποίους επισκέφτηκε ο υπουργός μεταφορών τα νησιά μας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του parosnews.gr (Δείτε εδώ: http://wp.me/pU7eZ-7iZ )

ΟΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

Παραθέτουμε τέσσερα σημεία από το δελτίο τύπου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που επιβεβαιώνουν τις αναφοράς του parosnews.gr σε τέσσερεις αντίστοιχες ειδήσεις που υποστηρίξαμε:

(parosnews.gr) Α. Εμείς υποστηρίξαμε ότι ο Χρυσοχοίδης υπό την πίεση της εταιρείας Aegean δεν θέλει να τελειώσει ή να αρχίσει ολοκληρωμένα έργα στα προβληματικά αεροδρόμια, θέλει να λύσει το πρόβλημα που δημιούργησαν προκάτοχοι του σε αυτά, όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μην «μπαίνουν μέσα οικονομικά» και για να ικανοποιήσει τους τοπικούς επιχειρηματίες τουρισμού οι οποίοι ζημιώνονται τις τελευταίες δεκαετίες, σε σχέση με την Μύκονο και τη Σαντορίνη.
Διαβάστε την επιβεβαίωση ως προς το λόγο επίσκεψης Χρυσοχοίδη που δίνει το δελτίο τύπου του Επιμελητηρίου:

(Από την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου) ΣΗΜΕΙΟ 1. «Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στα νησιά Πάρο και Σύρο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενασχόλησης του Υπουργείου με τα αεροδρόμια των άγονων γραμμών του νομού (Μήλου, Νάξου, Πάρου και Σύρου)».

(parosnews.gr) B. Εμείς έχουμε υποστηρίξει τα τελευταία χρόνια ότι ο Γ. Ραγκούσης ως αρχυπουργός της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου δεν έκανε τίποτε από αυτά που έπρεπε να κάνει για να εξασφαλίσει στην Πάρο και στους Παριανούς ένα πλήρες και κανονικό αεροδρόμιο. Το αντίθετο, την τελευταία στιγμή υπέγραψε τη δημοπράτηση ενός τμήματος του συνόλου του έργου που ήταν έτοιμο από το 1998 και δεν το δημοπρατούσε ΚΑΝΕΝΑΣ διότι θα έμενε αχρησιμοποίητο και θα φθειρόταν, αφού δεν έχουν γίνει ούτε καν οι μελέτες μέχρι και σήμερα για το υπόλοιπο του έργου και δεν υπάρχουν ούτε τα λεφτά.
Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων μας επιβεβαιώνει πλήρως και εξηγεί γιατί ο Χρυσοχοίδης τρέχει να υποσχεθεί και να υλοποιήσει προσωρινές λύσεις.
Διαβάστε την επιβεβαίωση:

(Από την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου) ΣΗΜΕΙΟ 2. «Σκοπός της επίσκεψης του κ. Υπουργού ήταν η επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του αεροδιαδρόμου, αλλά κυρίως η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που υπήρξε – καθώς ο αεροδιάδρομος θα ολοκληρωνόταν χωρίς να υπάρχουν βοηθητικά κτίρια εντός του αερολιμένα».

(parosnews.gr) Γ. Εμείς αποκαλύψαμε ότι ο «τσαμπουκάς» της Aegean Airlines τα τελευταία δύο χρόνια, ότι δεν θα ανεχτούν να μπαίνουν μέσα οικονομικά με ζημιογόνες πτήσεις στα νησιά μας, ήταν το στοιχείο που δρομολόγησε υπόσχεση εξελίξεων για την υπόθεση της «λακκούβας» Ραγκούση της Πάρου, έστω και με προσωρινούς τρόπους, προκειμένου να γίνει λειτουργικό αεροδρόμιο. Αυτό το γνωρίζουμε από τις συχνές επισκέψεις στελεχών της Aegean τόσο στην Πάρο, όσο και στη Νάξο και τη Σύρο, αλλά κυρίως στο γραφείο του εκάστοτε υπουργού μεταφορών και στις υπηρεσίες της ΥΠΑ με αίτημα του να δοθεί κάποια λύση. Τις έχουμε επιβεβαιώσει πλήρως.
Στην επίσκεψη Χρυσοχοίδη στην Σύρο που ακολούθησε την επίσκεψη στην Πάρο, ΜΟΝΟ από την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου έγινε γνωστή η παρουσία του κορυφαίου στελέχους της ιδιωτικής Olympic Air κ. Αθ. Μάρκου ακόμη και στην επίσκεψη του υπουργού για τις ανακοινώσεις. Καταδεικνύεται το «φλέγον» ενδιαφέρον τους που δικαιολογεί τις «πιέσεις» και τις παρεμβάσεις.
Διαβάστε την επιβεβαίωση:

(Από την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου) ΣΗΜΕΙΟ 3. «Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός μετέβη στη Σύρο, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και στελέχη του Επιμελητηρίου. Το πρωί της Παρασκευής 12 Σεπτεμβρίου, ακολούθησε η προγραμματισμένη σύσκεψη στον αερολιμένα της Σύρου, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Νίκος Βασιλικός, η προϊσταμένη της ΥΠΑ κα Τσούκα, ο τοπογράφος – μηχανικός της ΥΠΑ, κ. Παγουρόπουλος και ο κ. Αθανάσιος Μάρκου υπεύθυνος Πτητικών Θεμάτων της Olympic Air» (δηλαδή της εξαγορασμένης εταιρείας από την Aegean).


(parosnews.gr) Δ. Τέλος, υποστηρίξαμε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία είναι ο αριθμός των πελατών που μπορεί να μεταφέρει για να βγαίνει το δρομολόγιο οικονομικά. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει στην Πάρο, στη Νάξο, στη Μύλο, όπως και στη Σύρο.

Η λύση αυτού του προβλήματος εννοείται ότι συμφέρει και τον τουρισμό των αντίστοιχων νησιών, συνεπώς και τους πολίτες τους.
Διαβάστε την επιβεβαίωση για την ουσία του προβλήματος;

(Από την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου) ΣΗΜΕΙΟ 4. «Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση διαδικασία ανάθεσης της μελέτης – κατασκευής επέκτασης κατά 140 μέτρα, του υπάρχοντος αεροδιαδρόμου ώστε να φθάσει στο απαραίτητο μήκος για την πρόσβαση αεροσκαφών τύπου Q-400 (78 περίπου θέσεων). Το έργο θα αναλάβει ειδική υπηρεσία του Υπουργείου, σε συνεργασία με μελετητική εταιρεία, με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών και την επίτευξη του βέλτιστου χρονικού αποτελέσματος».

ΕΠΙΜΥΘΙΟ

Ο κάθε ψεύτης πολιτικός μπορεί να κάθεται να ανακοινώνει ό, τι τον συμφέρει. Ότι δήθεν ο Χρυσοχοίδης θέλει να τελειώσει το έργο του αεροδρομίου που ξεκίνησε με άρτιο τρόπο – ο οποίος τα προέβλεπε όλα – ο Γ. Ραγκούσης, ή ότι η κυβέρνηση Σαμαρά επισπεύδει τα έργα και τύχες κατσαρές.
Μέχρι και ότι το έργο έχει ενταχθεί σε Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ακούσαμε από το γραφείο τύπου του δημάρχου Μ. Κωβαίου!!
Δηλαδή, συνέχισε τα τεράστια ψέματα που έχει γράψει και έχει ανακοινώσει από το 2010 ο Γ. Ραγκούσης και ο Χρ. Βλαχογιάννης.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ: Με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έκοβε αμέσως οποιαδήποτε χρηματοδότηση θα προέβλεπε χρήση χρημάτων της για προσωρινές λύσεις, γιατί δεν μας δείχνει ο Μ. Κωβαίος ή ο Χρυσοχοίδης ή όποιος άλλος λέει ψέματα τα εγκριτικά έγγραφα από την Ε.Ε. που πιστοποιούν ότι το έργο έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα;
Άραγε, αν έχουν στη διάθεσή τους ευρωπαϊκά χρήματα, γιατί δεν τα ρίχνουν άμεσα για να τελειώσουν το κανονικό έργο;
Γιατί δεν έχουν δημοπρατήσει τα υπόλοιπα έργα;
Γιατί δεν έχουν τελειώσει ούτε καν τις μελέτες για τα υπόλοιπα έργα;

Πρόκειται για ψέματα που έχουν αποδειχθεί περίτρανα πια.
Θα έπρεπε να ντρέπονται τόσο αυτοί που τα διασπείρουν, όσο και οι «λαδωμένοι» παπαγάλοι τους που τα αναπαράγουν.

entipa_mauro_290514