ΩΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 12:00 | Αμφισβήτηση των επιλογών Κωβαίου από την πρώτη ημέρα!

Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου ο Λ. Σαραντινός
με δύο λευκά από συναδέλφους του, εναντίον της εκλογής του

kobaios_foto_1

ΣΗΜΕΡΑ 7|9 πραγματοποιούνται στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πάρου οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και μελών των βασικών επιτροπών λειτουργίας του Δήμου Πάρου.
Η διαδικασία ξεκίνησε στις 11 π.μ.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας προτάθηκε από το συνδυασμό της δημοτικής αρχής του Μ. Κωβαίου ο δημοτικός σύμβουλος Λ. Σαραντινός για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Μετά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου που γίνεται με μυστική ψηφοφορία σε κάλπη, αποδείχθηκε ότι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στο συνδυασμό της δημοτικής αρχής δεν ενέκριναν την επιλογή του προσώπου που είχε κάνει ο δήμαρχος Μ. Κωβαίος.

Με λίγα λόγια, ο νέος δήμαρχος, στην πρώτη ουσιαστική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά τιςε εκλογές αμφισβητήθηκε από μέλη του ίδιου του, του συνδυασμού. Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν δύο αρνητικές ψήφοι διότι, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ψηφίζουν σε ειδική κάλπη μόνο οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Ο Λ. Σαραντινός

Ο Λ. Σαραντινός

Έτσι, ο Λ. Σαραντινός θα είναι ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, αφού έλαβε τους 14 ψήφους από τους 16 ψήφους των συναδέλφων του της πλειοψηφίας. Δύο ψήφισαν λευκό.

(Θα επανέλθουμε με επόμενα ρεπορτάζ)

entipa_mauro_290514