Κράτα την υπογραφή μου, και αν δεν την τηρήσω, κάνε την κάδρο!

Καλή επιτυχία και από εμάς…
Αλλά έχουμε εύλογα ερωτήματα:

 

kobaios_ypografei_fb_xristoforou_310814

 

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την ορκωμοσία της δημοτικής αρχής Πάρου, ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρ. Χριστόφορος δημοσιοποίησε φωτογραφίες και δηλώσεις του στον ατομικό λογαριασμό που διατηρεί στο facebook.

Στο σχετικό κείμενο ο Χρ. Χριστόφορος ανέφερε: «Καλή θητεία στον νέο Δήμαρχο Πάρου Markos Kwvaios, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και στα τοπικα Συμβούλια. Ας μην ξεχασουμε τον όρκο που δώσαμε ούτε για μια μέρα… «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου». — μαζί με Markos Kwvaios»

ΜΕ ΑΥΤΗ την ευκαιρία, πολλοί συμπολίτες μας προσέθεσαν τα δικά τους σχόλια κάτω από την ανάρτηση του συμβούλου και καλά έκαναν. Με τους πολίτες δεν τσακωνόμαστε ΠΟΤΕ.
Για το συμφέρον των πολιτών όμως τσακωνόμαστε!
Έτσι, επειδή εμείς στο parosnews.gr είμαστε προκατειλημμένοι και γνωστοί «κακοί», είπαμε να υποβάλουμε ένα – δύο ερωτήματα για προβληματισμό, με αφορμή τα όσα έγραψε ο δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος έδωσε έμφαση στον όρκο που υπέγραψαν ο νέος δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι εχτές 31|08|14.

Το σχόλιο – ερώτημα – του parosnews.gr

«…και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου»
Αλήθεια Χρήστο μου, αυτό το μέρος του όρκου δεν το είχε ξαναδώσει και το 2006 και το 2010 ο Μ. Κωβαίος που ορκίσθηκε εχθές 31|08|14;

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι στην πρώτη περίπτωση, του 2006, τον είχε δώσει προκειμένου να ασκήσει επί μία τετραετία τα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, και αντί αυτού, κατά την τετραετία που ακολούθησε υπερψήφιζε – μετά τον πρώτο χρόνο – όλες τις εισηγήσεις της τότε δημοτικής αρχής του Γ. Ραγκούση την οποία είχε αναλάβει ο Χρ. Βλαχογιάννης, για να βρεθεί πριν το τέλος της θητείας του στο συνδυασμό του τελευταίου.
Άσκησε τα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τον όρκο που είχε δώσει;

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι στη δεύτερη περίπτωση, του 2010, τον είχε δώσει προκειμένου να ασκήσει για μία τετραετία τα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, και αντί αυτού, κατά την τετραετία που ακολούθησε με την ιδιότητα του αντιδημάρχου ασχολήθηκε με το να καλλιεργήσει την εκλογική πελατεία (σε γάμους, κηδείες, βαπτίσεις) ώστε να είναι έτοιμος να εγκαταλείψει μόλις δύο – τρεις μήνες πριν τις εκλογές του 2014 τη δημοτική αρχή, που πληρωνόταν για να είναι αντιδήμαρχος της, προκειμένου να γίνει δήμαρχος.
Το έκανε αυτό, χωρίς να εξηγήσει ποτέ σε κανέναν σε ποιους τομείς της πολιτικής που άσκησε ο συνδυασμός του διαφώνησε επί μία τετραετία. Τουλάχιστον στο δημοτικό συμβούλιο ψήφιζε τα πάντα.

ΑΡΑ, σύμφωνα με τον όρκο που είχαν δώσει και το 2010, είτε οι συνάδελφοι του της τέως δημοτικής αρχής Βλαχογιάννη, τον αθέτησαν, είτε ο ίδιος που αποχώρησε λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές. Μπορεί να είναι αλλιώς;

Με τα παραπάνω δεδομένα, δύο στις δύο αποτυχίες συνέπειας επί του όρκου, τι ελπίδες έχουμε να είναι συνεπής αυτή τη φορά;

Ευχόμαστε και εμείς, καλή επιτυχία!
parosnews.gr

entipa_mauro_290514