ΥΓΕΙΑ | Ο Γρηγοράκος θα λύσει όλα τα προβλήματα των Κυκλάδων …

Σωθήκαμε … Σωθήκαμε
Ευτυχώς που έχουμε μνημόνιο!

 

α_1- 12.08.2014

ΣΤΙΣ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ο αναπληρωτής υπουργός υγείας του ΠΑΣΟΚ, Λ. Γρηγοράκος, συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον γκαουλάιτερ του μνημονίου για τα θέματα υγείας στις Κυκλάδες, διοικητή του νοσοκομείου Σύρου, για να συζητήσουν και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και των Κέντρων Υγείας στα νησιά μας που ανήκουν σε αυτό.
Το Κέντρο Υγείας της Πάρου για παράδειγμα και το ιατρείο της Αντιπάρου, ανήκουν στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Αυτό που μαθαίνουμε από το χαρούμενο δελτίο τύπου που δημοσιοποίησαν για επικοινωνιακούς λόγους ο υπουργός και τα έμμισθα πολιτικά στελέχη των σχετιζόμενων υπηρεσιών υγείας είναι ότι αυτή η μεγαλειώδης και χαρμόσυνη συνάντηση εέγινε για να ληφθεί μέριμνα ώστε οι ιατρικές μονάδες των Κυκλάδων να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα ενόψει (;!;) του φόρτου της τουριστικής, θερινής περιόδου…

Το άλλο υπέροχο νέο είναι ότι το Γενικό Νοσοκομείο του νομού μας θα ενταχθεί σε εκείνα που – κατά προτεραιότητα – θα λάβουν κάποια ενίσχυση στην υποστήριξή τους.

ΤΑ ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Γεννιούνται εύλογες απορίες από αυτή την «σωτήρια» συνάντηση του τιτανοτεράστιου στελέχους του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκου, ο οποίος έχει αναλάβει να «σώσει» την υγεία τελευταία …
α) Να υποθέσουμε ότι για την τουριστική σεζόν του 2015, ο υφυπουργός στο πλαίσιο μίας προχωρημένης πολιτικής, θα κάνει συναντήσεις με τα στελέχη του το 2016 …
β) Να υποθέσουμε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια που έχουν καταρρεύσει οι μονάδες υγείας των Κυκλάδων και γίνονται απεργίες, διαδηλώσεις, δημοψηφίσματα κλπ από τους κατοίκους των νησιών οι κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε ο κ. Γρηγοράκος ΔΕΝ είχαν σκεφτεί να εντάξουν το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και τα εποπτευόμενα από αυτό Κέντρα Υγείας στο σύστημα task force …
Προφανώς δεν είχαν δει στο χάρτη ότι η Σύρος είναι νησί …

Η ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«O Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κο Θεόδωρο Παπαδημητρίου και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» κο Ιώαννη Πετράκη, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Σύρου και των Κέντρων Υγείας.

Ο κος Γρηγοράκος ενέκρινε την οικονομική ενίσχυση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου και την άμεση ενίσχυσή του με ιατρικό προσωπικό, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα κατά τη θερινή περίοδο, λόγω και της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο χώρο ευθύνης του Νοσοκομείου Σύρου.
Παράλληλα σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες υποστήριξης του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας σε θέματα Δημόσιας Υγείας. Ο κος Γρηγοράκος θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Σύρου προκειμένου να συζητήσει με τους φορείς και να δώσει επιτόπου λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα στον χώρο της υγείας.
Επίσης ο Υπουργός Αναπληρωτής τόνισε ότι το Νοσοκομείο Σύρου θα ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο νέο σύστημα υποστήριξης κρίσιμων θεμάτων υγείας της νησιωτικής περιοχής του Αιγαίου (task force).

entipa_mauro_290514