Ο νέος περιφερειάρχης Χατζημάρκος αποκαλύπτεται!

Ο νέος περιφερειάρχης Χατζημάρκος αποκαλύπτεται!.

 

Συνάντησε – σαν καλό παιδί – τον Γερμανό αρμοστή Φούχτελ!
Εκείνος έλεγε, και ο Χατζημάρκος σημείωνε …

 

xatzimarkos_fouxtel

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΡΕΝΔΥΤΙΣΜΟΣ του νέου μνημονιακού νεοδημοκράτη περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκου ήταν η προεκλογική περίοδος για τις περιφερειακές εκλογές και τελείωσε. Πώς να μην διατυπωθεί αυτή η διαπίστωση μετά από την ανακοίνωση που ο ίδιος δημοσιοποίησε σήμερα 24|7 σχετικά με συνάντηση που είχε με τον ύπατο αρμοστή της γερμανικής κατοχής επί του δικομματικού πολιτικού συστήματος της χώρας μας, κατ’ ευφημισμό υφυπουργό αναπτυξιακής συνεργασίας της Γερμανίας Φούχτελ.

Από την ανακοίνωση καταλαβαίνουμε ότι το κράτος και εταιρείες της Γερμανίας παρακολουθούν την περιοχή του Νοτίου Αιγαίου και έχουν απαιτήσεις για τις οποίες είχαν δρομολογήσει ενέργειες σε συνεργασία με την απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση του Γ. Μαχαιρίδη (ΠΑΣΟΚ) ο οποίος αποχωρεί ηττημένος.
Πριν καλά – καλά αναλάβει …

Ο Γ. Χατζημάρκος

Ο Γ. Χατζημάρκος

… καθήκοντα περιφερειάρχη ο δήθεν ανεξάρτητος υποψήφιος και μετέπειτα νικητής των εκλογών Γ. Χατζημάρκος, ο «επιτηρητής» του Φούχτελ τον κάλεσε για να του πει για ποια πράγματα έχει δεσμευτεί στο Νότιο Αιγαίο η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ο τοποτηρητής Γ. Μαχαιρίδης. Ο Γ. Χατζημάρκος πήγε στη συνάντηση άνευ όρων και άκουσε «σαν καλό παιδί». Το μόνο «ηρωικό» που σκέφτηκε να γράψει στην ανακοίνωσή του ήταν πως για ό,τι του ζητήσει ο Φούχτελ, πριν το παραδώσει,  θα το περάσει από το περιφερειακό συμβούλιο.
Δηλαδή, ο Χατζημάρκος μας ενημέρωσε ότι θα ψηφίζει ενδεχομένως «ναι σε όλα», αλλά ότι θα το κάνει με την πλειοψηφία που θα έχει στο συμβούλιο από νεοδημοκράτες και πασοκτζήδες από την αξιωματική αντιπολίτευση, οι οποίοι δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να παραδίδουν λόγο, χώρο, τόπο στα μνημόνια.

ΘΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ όμως ότι διένυσε την προεκλογική περίοδο παριστάνοντας τον ανεξάρτητο από κόμματα υποψήφιο και συχνά διατύπωνε αντιμνημονιακές κορώνες για να κερδίζει ψήφους.
Κορόιδευε του πολίτες των νησιών, όπως αποδεικνύεται σήμερα.
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι για την Πάρο και την Αντίπαρο ο νέος περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος θα έχει εκπρόσωπο τον περιφερειακό σύμβουλο που έχει εκλεγεί με το συνδυασμό του Κ. Μπιζά.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΦΟΥΧΤΕΛ           
«Συνάντηση γνωριμίας του Γιώργου Χατζημάρκου με τον υφυπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ

Ο Φούχτελ

Ο Φούχτελ τους!

 Συνάντηση γνωριμίας με τον υφυπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Η συνάντηση που ζήτησε ο κ. Φούχτελ,  έγινε στο πλαίσιο της σειράς επαφών που πραγματοποιεί ο νέος Περιφερειάρχης ώστε να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει με  την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, την 1η Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι κ. κ.  Χατζημάρκος και Φούχτελ συζήτησαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο κ. Φούχτελ ενημέρωσε τον κ. Χατζημάρκο για την πορεία των εργασιών όλων εκείνων των θεμάτων που η απερχόμενη περιφερειακή αρχή έχει ασχοληθεί.

 Μετά το πέρας της συζήτησής τους,  ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης κ.Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Η σημερινή συνάντηση μας με τον Υφυπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας κ. Χανς Φούχτελ μας έδωσε τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων πάνω σε κρίσιμα θέματα που αφορούν την Περιφέρειά μας. Η ενημέρωση που μου παρείχε ο κ. Φούχτελ για την εξέλιξη των θεματικών που ως τώρα χειριζόταν σε συνεργασία με την απερχόμενη Περιφερειακή αρχή ήταν πολύ χρήσιμη καθώς μας βοηθά στην γενικότερη εκτίμηση της κατάστασης. Εξήγησα στον κ. Φούχτελ πως όλες οι αποφάσεις που θα κληθούμε να πάρουμε από 1η Σεπτεμβρίου, θα είναι προϊόν διαβούλευσης και συζήτησης με το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο».

entipa_mauro_290514