40 ΧΡΟΝΙΑ Από την εισβολή στην Κύπρο

40 ΧΡΟΝΙΑ Από την εισβολή στην Κύπρο.

Δεν Ξεχνάμε Τίποτα
Η προδοσία συνεχίζεται

kypros_1

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ | Του Κ.Ν.Δραγάτη …
«Το ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ επί 40 χρόνια έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού, η τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% της Κύπρου, φέρει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ, ενώ το δρόμο για την εισβολή άνοιξε το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας (σ.σ: των φασιστών που οι απόγονοι τους σήμερα ετοιμάζονται για νέες προδοσίες σε συνεργασία με το «σύστημα διαπλοκής») και της ΕΟΚΑ Β’ σε βάρος της κυπριακής κυβέρνησης Μακαρίου.

Η εξέλιξη αυτή είχε άμεση σχέση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και την αντιπαράθεση με το σοσιαλιστικό σύστημα και την ΕΣΣΔ.

kypros_2Σήμερα, 40 χρόνια μετά, η ιστορία αλλά και οι κατοπινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι δε μπορεί να υπάρξει δίκαιη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών (σ.σ: καπιταλιστικών) οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άλλωστε οι ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που εδώ και χρόνια ενθαρρύνουν ή ανέχονται την τουρκική επιθετικότητα σε βάρος της Κύπρου, σήμερα προωθούν ένα νέο «σχέδιο Ανάν», διαμορφωμένο στη βάση της συνομοσπονδιακής, διχοτομικής λύσης, που νομιμοποιεί την εισβολή της Τουρκίας το 1974 και την κατοχή  στο βόρειο τμήμα του νησιού, ενώ προωθείται από την κυπριακή κυβέρνηση Αναστασιάδη η ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟϊκό παράρτημα «Συνεταιρισμός για την ειρήνη».

Σήμερα, 40 χρόνια μετά, είναι σε πλήρη εξέλιξη οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου με επίκεντρο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς, κάτι το οποίο εγκυμονεί νέους κινδύνους, τόσο για τον κυπριακό λαό όσο και για όλους τους λαούς της περιοχής».

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
kypros_4Τα παραπάνω αποτελεί την πιο σωστή ανακοίνωση κόμματος, από την πλευρά της ιστορικής αναφοράς, με αφορμή τη συμπλήρωση την Κυριακή 20|7, 40 ετών από την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο του Ελληνισμού. Η ανακοίνωση αυτή ανήκει στο ΚΚΕ.
Ωστόσο, και από αυτή την ανακοίνωση λείπει η ανάλυση για το σήμερα.
Εμείς λοιπόν προσθέτουμε:

 

kypros_3α) Οι κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι και σήμερα, προοδευτικά εγκατέλειψαν στην τύχη της την Κύπρο με σκοπό να σβήσουν από τη μνήμη των Ελλήνων τα εγκλήματα στα οποία μέλη αυτών των κυβερνήσεων συμμετείχαν προδικτατορικά. Το έκαναν πρωτίστως, πειθόμενοι στην στρατηγική των ΗΠΑ που ήθελε η Κύπρος να πορεύεται μόνη της, χωρίς την ενίσχυση από μία πιο ισχυρή χώρα, όπως θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα. Ως μικρή χώρα η Κύπρος, θα ήταν αναγκασμένη να προστρέχει σε «προστάτιδες δυνάμεις», καθώς θα αποχωριζόταν από την εθνική σχέση της με την Ελλάδα.
Στη συνέχεια το ίδιο δόγμα ανέλαβε να «προστατεύει» το ΝΑΤΟ (και οι χώρες που ηγούνται σε αυτό), καθώς υιοθέτησε και η «δημοκρατική» Ευρωπαϊκή Ένωση.

β) Η μεγαλύτερη όμως προδοσία για την Κύπρο, όσο και για την Ελλάδα συντελούνταν τις τελευταίες δεκαετίες από πολλά μέλη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 
Κάθε φορά που τα μέλη των κυβερνήσεων αυτών των κομμάτων οργάνωναν, ψήφιζαν ή συγκάλυπταν τη διαφθορά, την κατασπατάληση και κατάχρηση δημοσίου χρήματος, αποδυνάμωναν την άμυνα των χωρών και συνεπώς, την εθνική τους κυριαρχία και ανεξαρτησία.
Κάθε φορά που αφαιρούσαν από τα σχολεία την ιστορία της Κύπρου, συντελούσαν σε πράξη εθνικής μειοδοσίας. 
Κάθε φορά που «ευλογούσαν» την εξαφάνιση από τα ΜΜΕ (κρατικά και ιδιωτικά που κάνουν δωρεάν χρήση εθνικών συχνοτήτων) ενημερωτικών αφιερωμάτων για την Κύπρο και το κυπριακό, διέπρατταν προδοσία.  

kypros_7γ) Όμως το διαχρονικό έγκλημα ποτέ δεν ολοκληρώθηκε τόσο σκληρά και τόσο βαθιά τα τελευταία 40 χρόνια, όσο «τέλεια» ολοκληρώθηκε από τους Γ.Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Ευ.Βενιζέλο οι οποίοι επικεφαλής μνημονιακών κυβερνήσεων μειοδοσίας σφράγισαν την καταστροφή των δύο κρατών δια της οικονομικής αυτοκτονίας, με την υπαγωγή των χωρών σε διεθνή εποπτεία και επιτροπεία. 
Το βαθύτερο ανοσιούργημα τους είναι η καταστροφή της εθνικής συνείδησης των πολιτών μέσω της εξαθλίωσης τους, της τεχνητής καλλιέργειας αισθήματος απελπισίας που δημιουργεί η πεποίθηση ότι δεν λειτουργεί κράτος δικαίου. 
Δημιουργούν κοινωνική αντίληψη ότι η σημαία είναι για να την σηκώνεις όταν μπαίνει κάποιο γκολ από την εθνική ομάδα, ότι το έθνος δεν έχει κανένα λόγο να διατηρηθεί με τον πολιτισμό του γιατί πρέπει να γίνουμε «επιτέλους Ευρωπαίοι», δηλαδή ότι σημασία έχει η ζωώδης επιβίωση με την υποχρέωση να πληρώνεις τους φόρους σου που φεύγουν εκτός πατρίδας έναντι κάποιου δήθεν χρέους!

ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΣΤΕ
Οι Έλληνες έχουμε την υποχρέωση να ανασυνταχθούμε.
Να κατανοήσουμε ότι δεν υπάρχει μέλλον για καλή, ήσυχη και κανονική ζωή, αν δεν επανακτηθεί η αξιοπρέπεια στις οικογένειες, στους δρόμους και στο κοινοβούλιο της χώρας.
Αν δεν εκκαθαριστεί η πολιτική ζωή του τόπου από εκείνους που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.
Αν δεν αποκατασταθεί η δημοκρατία παντού. 
Αν δεν αποχωριστούμε από τους πουλημένους,τους υποκριτές και τους δειλούς.

entipa_mauro_290514