Ρε, το δεξιό ΠΑΣΟΚ έκανε «10 προτάσεις» για τη δημόσια υγεία

Πουθενά μέριμνα για βελτιώσεις στα νησιά μας!

 

 

dimosia_ygeia

ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ αυτή που σήμερα τελειώνει (18|7) το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα ο τομέας υγείας του συγκεκριμένου δεξιού κόμματος, παρουσίασε και μάλιστα σε ειδική εκδήλωση τις «10 προτάσεις» για τη δημόσια υγεία. Υπεύθυνος για την παρουσίαση ήταν ο αναπληρωτής υπουργός υγείας και βουλευτής Λ. Γρηγοράκος.
Παρακολουθήστε το παράλογο: Αυτές οι «10 προτάσεις» περιγράφουν αρνητικά φαινόμενα που δημιούργησε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Για να λυθούν, προτείνονται … «ευχές»!

 

Για παράδειγμα, ο Λ. Γρηγοράκος προτείνει να απευθύνει η κυβέρνηση πρόσκληση στους γιατρούς που έδιωξε (σ.σ: η ίδια η κυβέρνηση) για να επαναπατριστούν. Προτείνει γι’ αυτούς προσωποπαγείς θέσεις, δηλαδή όχι μόνιμες!
– Για τα χρήματα που θα παίρνουν, δεν λέει τίποτα η πρόταση …
– Για το γεγονός ότι οι νέοι, Έλληνες επιστήμονες αποδήμησαν βίαια στο εξωτερικό από τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας συγκεκριμένων εργασιακών συνθηκών, που με τις μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζει να εφαρμόζει ΚΑΙ ο Λ. Γρηγοράκος, έχουν γίνει χειρότερες σήμερα από την εποχή που έφυγαν εκείνοι που τώρα θα προσκαλέσει, δεν είπε τίποτα…
– Βεβαίως, στη Γερμανία που εργάζονται πολλοί Έλληνες γιατροί, οι θέσεις που έχουν αναλάβει είναι προσωποπαγείς. Δηλαδή, όχι μόνιμες. Μόνο που στην Γερμανία, το κράτος και η διοίκηση του δεν αποτελείται – εν πολλοίς – από αναξιόπιστους κομματικούς καραγκιόζηδες, οι οποίοι όταν βάλουν στο «μάτι» έναν γιατρό, μπορούν να τον καταστρέψουν! Επίσης, εκεί ο νέος γιατρός ξεκινά με 2.500 ευρώ μισθό.

 

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
Οι νησιώτες, όπως της Πάρου και της Αντιπάρου, που ψηφίζουν τοπικά ή υπερτοπικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καλούνται να παρατηρήσουν ότι οι περίφημες προτάσεις του δεξιού ΠΑΣΟΚ δεν προβλέπουν απολύτως τίποτε για τις ειδικές συνθήκες των νησιών μας. Και τούτο, παρά του ότι είναι γνωστό ότι από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων οι μονάδες των νησιών μας έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες. Πρακτικά, υπολειτουργούν.

 

Επίσης, είναι για γέλια ότι οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ – Γρηγοράκου μιλούν ακόμη για τριετείς συμβάσεις επίκουρων γιατρών, συμβάσεις που στα νησιά ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ!
Μάλιστα, με δήθεν «αυστηρό» ύφος οι προτάσεις Γρηγοράκου προβλέπουν ότι οι νέοι γιατροί δεν θα καταλαμβάνουν οριστικές θέσεις στο ΕΣΥ, αν δεν θητεύσουν πρώτα σε επικουρικές θέσεις σε νοσοκομεία της επαρχίας, αλλά και της Αθήνας!!!
Δηλαδή, τα «δικά τους παιδιά» θα περνούν από τα αθηναϊκά νοσοκομεία δίπλα στο σπίτι τους, και τα υπόλοιπα, θα στέλνονται στην επαρχεία με μισθούς πείνας (όπως ήδη έχουν διαμορφωθεί) και γι’ αυτό δεν θα έρχονται στα νησιά μας. Όσοι από αυτούς μπορούν, θα συνεχίζουν να φεύγουν για το εξωτερικό.

 

Με λίγα λόγια, «τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα!».
Διαβάστε στη συνέχεια τις προτάσεις Γρηγοράκου:

«ΔΕΚΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»
1.
Αξιολόγηση όλων των στελεχών Υγείας και δημιουργία Θέσεων Επικουρικών Γιατρών 3ετούς απασχόλησης που θα καταλαμβάνει θέση επιμελητή Β’ μετά από κρίση.

• Κανείς δεν θα μπαίνει στο Σύστημα Υγείας εάν πρώτα δεν έχει υπηρετήσει σε θέση επικουρικού γιατρού στο Κέντρο ή στην Επαρχία.
2. Επαναπατρισμός των Υγειονομικών Στελεχών με στόχο την αναζωογόνηση και την  στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η πολιτική ηγεσία να έχει τη δυνατότητα να απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε στελέχη, επιστήμονες του Τομέα Υγείας (Ιατροί, Καθηγητές, Ερευνητές, Τεχνικοί σε πανεπιστήμια και νοσοκομεία του εξωτερικού) που θα μπορούν με αίτησή τους και με βάση τα προσόντα τους να καταλαμβάνουν προσωποπαγείς θέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Άνοιγμα Κρίσεων των γιατρών του ΕΣΥ.
3.
Επανεκτίμηση και επαναπροσδιορισμός της κατάληψης της θέσης Διευθυντού του Εθνικού Συστήματος Υγείας με νέα κριτήρια, π.χ. με κτήση διδακτορικού ή με δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά – αξιολόγηση.
4.
Διερεύνηση των πραγματικών αναγκών της ασφαλούς εφημερίας ανά Κέντρο Υγείας, Νοσοκομείο, Νομό και ενοποίηση όλων των φορέων υγείας περιοχής και νομού κάτω από την εποπτεία των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Νοσοκομείων.
5.
ΕΟΠΥΥ –ΠΕΔΥ και πολιτική φαρμάκου σε νέα βάση.
Κατάργηση του 5ευρου στις Μονάδες του ΠΕΔΥ
Άμεση ενίσχυση των ΔΥΠΕ – Νέες αρμοδιότητες και ανάδειξη συντονιστικού και εποπτικού ρόλου.
Τροποποίηση θέσεων Ιατρικού προσωπικού στα Οργανογράμματα των Νοσοκομείων.
Οριστικοποίηση των Οργανισμών των Νοσοκομείων
6.
Άμεση κατάθεση νομοσχεδίου για την εκπαίδευση και τις ειδικότητες του υγειονομικού προσωπικού, των νοσηλευτών, των γιατρών και της εξειδίκευσής τους μετά τη λήψη ειδικότητας.
7.
Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για παραγωγή υψηλού στελεχιακού δυναμικού στη διοίκηση και τις υπηρεσίες Υγείας, μετά από αξιολόγηση.
8.
Άμεση λειτουργία των 150 κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ.
Στελέχωση του ΕΚΑΒ από τις ανώτατες και ανώτερες σχολές (διασώστες, νοσηλευτές – επειγοντολόγοι, παραϊατρικοί).
Αντικατάσταση των αγροτικών γιατρών από μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς.
9.
Άνοιγμα διαλόγου για την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο ΕΣΥ.
10.
Κάρτα Υγείας

entipa_mauro_290514