ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ | Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΚΟΥΡΗ «Έγκλημα στην Πάρο»

Ένα έγκλημα στο κοσμοπολίτικο νησί της Πάρου
καλείται να εξιχνιάσει ο αστυνόμος Κλέανθος Παπαγιαννίδης.

 

egklima stin Paro cover high res

ΑΠΟ
τις εκδόσεις «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Έγκλημα στην Πάρο». Πρόκειται για αστυνομικό μυθιστόρημα που ο μύθος του αναπτύσσεται στο νησί μας από το οποίο έχει εμπνευστεί ο συγγραφέας του Γ. Μπάκουρης.
Πρόκειται για άνθρωπο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται και εργάζεται πολύ συχνά στο νησί μας από χρόνια, αφού διατηρεί σπίτι.
Ακολουθεί σημείωμα για την υπόθεση.
Επίσης, οι εκδόσεις «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» μας παραχώρησαν το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου σε pdf το οποίο οι αναγνώστες μπορούν να ανοίξουν στις οθόνες τους με ένα «κλικ» για να πάρουν μία «πρόγευση». ΕΔΩ: EGLHMA STHN PARO Kef 1

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Προσκεκλημένος του επιστήθιου φίλου του και γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κωστένογλου, ο αστυνόμος Κλέανθος Παπαγιανίδης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, καταφτάνει στην Πάρο για να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές. Εκεί γνωρίζεται με τους υπόλοιπους καλεσμένους: έναν εφοπλιστή με την οικογένειά του, έναν μεγαλοτραπεζίτη, μια κοσμική καλλονή και μια φίλη της οικοδέσποινας από το Λονδίνο. Η εκλεκτή παρέα ξεκινάει τις διακοπές της με μπάνια στη θάλασσα, βόλτες στο νησί, ξενύχτια… Οι ανέμελες ημέρες δεν θα κρατήσουν για πολύ. Τα απειλητικά μηνύματα που εμφανίζονται γραμμένα στους τοίχους των δωματίων, θα διαταράξουν την θερινή ραστώνη. Το μυστήριο θα λάβει δραματική τροπή όταν ένας καλεσμένος θα βρεθεί στραγγαλισμένος στο δωμάτιό του. Οι διακοπές τελειώνουν για τον Παπαγιανίδη που καλείται να εξιχνιάσει τον φόνο.
Οι υποψίες πέφτουν σε όλους τους καλεσμένους, αλλά η έλλειψη στοιχείων δυσκολεύει τις έρευνες. Οι υποθέσεις που αναπτύσσει ο Κλέανθος Παπαγιαννίδης δεν καταλήγουν πουθενά. Μια ιστορία από το παρελθόν που βγαίνει στην επιφάνεια, θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τις έρευνες.

giorgos bakouris

Ο Γιώργος Μπακούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Μεγάλωσε και σπούδασε στη Γενεύη. Είναι δικηγόρος και από το 1998 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Το Έγκλημα στην Πάρο είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

entipa_mauro_290514