ΚΚΕ ΠΑΡΟΥ | Ανακοίνωση για τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές

Ωστόσο, αναζητούνται πολιτικές αντίστασης και αντίδρασης


ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ στην πρωτοβουλία της μνημονιακής συγκυβέρνησης να νομοθετήσει πιλοτικά την λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του έτους σε πολλές περιοχές της χώρας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ Πάρου.
Παραθέτουμε την ανακοίνωση και κρατάμε τα επιχειρήματα της.
Όμως και αυτή η τοπική, κομματική οργάνωση στην ανακοίνωσή της δεν περιγράφει με ποιες δικές της πολιτικές ενέργειες θα αντιπαλέψει ένα ακόμη μέτρο περεταίρω εξόντωσης των μικρομεσαίων εμπόρων και εμπορουπάλληλων, όσο ακόμη δεν έχει επιλεγεί να εφαρμοστεί σε Πάρο και Αντίπαρο, κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα.
Οι ανακοινώσεις εκφράζουν καταγγελίες, θέσεις και ενίοτε ευχές. Διερωτόμαστε ποιες είναι οι πολιτικές με τις οποίες θα αντιπαρατεθεί το ΚΚΕ στην Πάρο. Ακολουθεί η ανακοίνωση.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
«Οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Ανοιχτά 52 Κυριακές το χρόνο τα μαγαζιά!
Μεγαλέμποροι και κυβέρνηση προχωρούν στην οριστική κατάργηση της αργίας της Κυριακής, σε βάρος των εμποροϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, υπογράφτηκε η υπουργική απόφαση που προβλέπει την πιλοτική λειτουργία 52 Κυριακές το χρόνο όλων των εμπορικών καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε Πικέρμι, Ραφήνα, Χαλκιδική, Ρόδο, Κω, Σύρο, Μύκονο και Σαντορίνη.
Σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού ο Βασίλης Κροκίδης παραιτήθηκε από την πολιτική επιτροπή της ΝΔ, με τη δικαιολογία ότι διαφωνεί τάχα με το μέτρο. Στην πραγματικότητα, ο σημερινός πρόεδρος της ΕΣΕΕ διαφώνησε μόνο με τους όρους που θα προχωρήσει η απελευθέρωση στη λειτουργία των καταστημάτων, που γίνεται στο όνομα της εξυπηρέτησης των τουριστών.
Το μέτρο με τις 52 Κυριακές προβλέπεται από τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα και θα επαναξιολογηθεί την άνοιξη του 2015, με στόχο να γενικευθεί σε όλη τη χώρα. Και ενώ το έργο «Ο θάνατος του εμποράκου» σε σκηνοθεσία Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκυβέρνησης λίαν συντόμως θα κάνει πανηγυρική πρεμιέρα και όποιος αντέξει, κάποιοι επιμένουν να βλέπουν το δένδρο και να χάνουν το δάσος».
Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

entipa_mauro_290514