Αποχωρεί από τη Δημόσια Εκπαίδευση ο Χρ. Σαραντινός

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του

goodbye-french1

 

 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 35 χρόνια στις αίθουσες και σε διοικητικές θέσεις της εκπαίδευσης των Κυκλάδων, παίρνει το δρόμο της σύνταξης ο Χρ. Σαραντινός, όπως γνωστοποίησε δημόσια με επιστολή του σήμερα 4|7.
Πέρα από το καλό μάθημα που έκανε σε γενιές παιδιών της Πάρου και ειδικά της Νάουσας, πρόκειται για συμπολίτη μας που διαδραμάτισε για χρόνια σημαντικό ρόλο στο θεσμό της εκπαίδευσης, αφού με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ κυρίως, υπήρξε εξέχον διοικητικό στέλεχος της εκπαίδευσης στις Κυκλάδες. Δεν έλειψαν στιγμές που κατά τη διάρκεια άσκησης του δεύτερου σκέλους της καριέρας του υπήρξαν αντιπαραθέσεις με άλλους εκπαιδευτικούς και παράγοντες της κοινωνίας. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το σύνολο της προσφοράς του εκπαιδευτικού. Ακολουθεί η σχετική επιστολή:

Η ΕΙΣΤΟΛΗ
sarantinos«Ευχαριστήρια και αποχαιρετιστήρια επιστολή.
Ήλθε η στιγμή που πρέπει κάποιος ,που υπηρέτησε στην δημόσια εκπ/ση από διαφορετικές θέσεις ,να αποφασίσει μετά από 35 χρόνια αδιάλειπτης υπηρεσίας ότι πρέπει να αποχωρήσει από την ενεργό υπηρεσία .
Υπήρξαν όμορφες και άσχημες – ευτυχώς ελάχιστες – στιγμές στη διαδρομή αυτή, ως καθηγητής , Δ/ντής σε Σχ. Μονάδες , Προϊστάμενος Δ/νσης και τέλος Περ/κός Δ/ντής Εκπ/σης Ν. Αιγαίου.
Γνώρισα και συνεργάστηκα με πάρα πολλούς συναδέλφους εκπ/κούς αλλά και Διοικητικούς Υπαλλήλους ,ως Προϊστάμενος και Περ/κός Δ/ντής , οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν εξαιρετικοί ως άνθρωποι και συνεργάτες .

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς και ιδιαιτέρως τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Μιχαλόπουλο, για την εκτίμησή και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε , τους Σχολικούς Συμβούλους της ΔΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ,όλους τους συναδέλφους για την άριστη σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ μας, για την δημιουργική συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια τους , για τις προσπάθειες και τη θέληση τους να παραμείνει ζωντανό το όραμα για καλύτερη παιδεία και εκπαίδευση, παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν .
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου με τους οποίους συνεργάστηκα τα τελευταία τρία χρόνια στο Λύκειο Νάουσας Πάρου ,που η Δ/νση της Β/θμιας Εκπ/σης μου εμπιστεύτηκε την Δ/νσή του .
Ήταν από τα καλλίτερα χρόνια μου στην Εκπ/ση.
Αποτελούσαμε μια ομάδα που την διέκρινε η ομόνοια και η άψογη συνεργασία και εύχομαι ολόψυχα αυτή να συνεχισθεί και με την νέα Δ/νση .
Είναι δεδομένο ότι οι φιλικές μας σχέσεις θα συνεχιστούν και θα είμαι παρών σε κάθε κάλεσμά σας. Εύχομαι υγεία σε όλους και στις οικογένειές σας, θάρρος, αγωνιστική διάθεση για τα επόμενα χρόνια, με την πεποίθηση ότι θα φθάσει η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στα επιθυμητά επίπεδα των μαθητών και των οικογενειών τους, των καθηγητών και της διοίκησης.
Το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, για την ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ τους και την αμέριστη ΒΟΗΘΕΙΑ τους , όπου χρειάστηκε .
Τελευταία άφησα τους μαθητές και μαθήτριες μου στο Λύκειο της Νάουσας , στους οποίους εύχομαι ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ και καλή σταδιοδρομία.

Με εκτίμηση
Σαραντινός Χριστόδουλος
Δ/ντής ΓΕΛ Νάουσας»

diafimisi_entipa_teliki_280514