Κέντρο Υγείας Πάρου | Η Τρόικα έδωσε άδεια για – κατ’ εξαίρεση – προσλήψεις στην υγεία

Χρ. Βλαχογιάννης και Γ. Λεβεντάκης απουσιάζουν …


newego_LARGE_t_1101_54170845

ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ που πέρασε μόνο το http://www.parosnews.gr αποκάλυψε (ΕΔΩ 1: http://wp.me/pU7eZ-7b3, ΕΔΩ 2: http://wp.me/pU7eZ-7aW) ότι στις 25|6 ο υπουργός υγείας Μ. Βορίδης πραγματοποίησε σύσκεψη με τους δημάρχους των νησιών του Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες – Δωδεκάνησα) από την οποία απουσίαζαν και οι δύο «χαμένοι» δήμαρχοι Πάρου και Αντιπάρου, Χρ. Βλαχογιάννης και Γ. Λεβεντάκης.

Η εξέλιξη των ειδήσεων αποκαλύπτει ότι οι «τραγικοί» αδιάφοροι που είχαμε την ατυχία να έχουμε δημάρχους στα νησιά μας, έχασαν μία πολύ σημαντική σύσκεψη, αφού έγινε την παραμονή της ημέρας που ο Μ. Βορίδης είχε λάβει την τελική έγκριση της τρόικα για να κάνει προσλήψεις στον τομέα της δημόσιας υγείας, μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια!
Η σύσκεψη στην οποία ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ οι «χαμένοι» εκπρόσωποι μας έγινε για να επανακαταγραφούν οι επείγουσες ελλείψεις των νησιών, πριν από κάθε άλλη περιοχή της χώρας.
Μετά από τόσα ψέματα και υποσχέσεις λοιπόν των μνημονιακών συγκυβερνήσεων, ήρθε η ώρα να ανοίξει μία χαραμάδα για να ικανοποιηθούν – τουλάχιστον – οι άμεσες ανάγκες σε γιατρούς, νοσηλευτές και στελέχη ΕΚΑΒ για το Κέντρο Υγείας Πάρου, και οι εκπρόσωποι μας – καίτοι πληρώνονται ακόμη για να το «παίζουν» δήμαρχοι μέχρι το Σεπτέμβριο – ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ. Την ανακοίνωση ότι θα γίνουν για πρώτη φορά προσλήψεις έκανε επίσημα σήμερα το πρωί 30|6 ο ίδιος ο υπουργός Μ. Βορίδης φιλοξενούμενος σε τηλεοπτικό κανάλι.

ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟΙ
blaxogiannis_xairetaiΕιδικά ο δήμαρχος Πάρου Χρ. Βλαχογιάννης ήταν ενημερωμένος ότι επίκειται ανακοίνωση και πρόγραμμα για προσλήψεις (αλλά και ο Λεβεντάκης κατ’ υποχρέωση όφειλε να ενημερωθεί, αφού δεν είχε έρθει στη Βουλή).
Όταν πριν ένα μήνα αντιπροσωπεία Παριανών και Αντιπαριωτών με τη συμμετοχή του Χρ. Βλαχογιάννη επισκέφτηκαν τη Βουλή για να επιδώσουν τα επικαιροποιημένα προβλήματα στον τομέα της δημόσιας υγείας των νησιών μας και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι εκπρόσωποι των κομμάτων με τους οποίους συναντήθηκε η αντιπροσωπεία του «Συντονιστικού» μας, είχαν ενημερώσει ότι θα εγκριθεί – κατ’ εξαίρεση – πρόγραμμα προσλήψεων από την τρόικα. Δεν ήξερε κανείς τους όμως τον ακριβή χρόνο που θα δινόταν η σχετική άδεια στους υποτελείς της Αθήνας.

Αντί λοιπόν, ο Χρ. Βλαχογιάννης να βρίσκεται σε «επαγρύπνηση» και να παρακολουθεί, αδιαφόρησε πλήρως για την μόνη σύσκεψη που είχε αξία να παρακολουθήσει, όπως αποδεικνύεται από τις ανακοινώσεις, για να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα του Συντονιστικού και των αγώνων των πολιτών.
Τόσο ο ίδιος, όσο και ο ομόλογος του της Αντιπάρου έχασαν τις εκλογές, και μαζί φαίνεται ότι απώλεσαν και τα προσωπεία τους με τα οποία «παραμύθιαζαν» τους ψηφοφόρους τα τελευταία χρόνια τέσσερα χρόνια. Τώρα, που γνωρίζουν ότι δεν θα είναι δήμαρχοι, αδιαφόρησαν για τη διεκδίκηση των στόχων Πάρου και Αντιπάρου.

ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ
ΠΡΑΣΙΝΟ φως για την πρόσληψη 2.090 μόνιμων και επικουρικών υπαλλήλων έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ενίσχυση των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ.
Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι έτοιμη να υλοποιήσει την απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη, όπως αυτή αποτυπώνεται στην κοινή συνεδρίαση του υπουργείου με το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.
Στη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου αποφασίστηκε η πρόσληψη νέου προσωπικού για το έτος 2014. Ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Αυτός ο σχεδιασμός μπαίνει πλέον σε φάση υλοποίησης. Στη συνεδρίαση καθορίστηκε ο αριθμός των προσλήψεων, οι ειδικότητες και οι φορείς της Υγείας που θα ενισχυθούν.
Οι 2.090 προσλήψεις αφορούν τις παρακάτω ειδικότητες:
• 200 θέσεις ΔΕ Πληρωμάτων ΕΚΑΒ.
• 70 θέσεις παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού.
• 200 θέσεις νοσηλευτικού, επτά ειδικές θέσεις για άτομα με προβλήματα υγείας.
• 2 θέσεις για συγγενείς που απεβίωσαν στην εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος.
• 200 θέσεις διάφορων κλάδων και ειδικοτήτων για τις ανάγκες των δομών ψυχικής υγείας.
• 70 θέσεις φαρμακοποιών και ειδικού επιστημονικού προσωπικού (ακτινοφυσικοί, βιοχημικοί, χημικοί κλπ).
• 15 θέσεις δικηγόρων.
• 700 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.
• 370 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, για τις οποίες εκκρεμεί η διαδικασία διορισμού.
• 336 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, είτε από νέα προκήρυξη είτε από τις θέσεις που εκκρεμούν στο Συμβούλιο Κρίσεων.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

entipa_mauro_290514